Napi friss

Szécsi Zoltán fia, Marcell olimpiai érmes szeretne lenni

A 19 éves fiú édesapja nyomdokaiba lépett, bár nem mindenben követi.

Határozott fiatalemberré érett Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok fia, Marcell. Bár mind a ketten szerették a kosárlabdát, végül a vízilabda lett életük hivatása. Ugyanabban a medencében vetették meg a lábukat, ám a mára kétszeres korosztályos világbajnok Marcell igen határozott véleménnyel van a kapus poszttal kapcsolatban. „Nekem unalmasnak tűnt a kapus poszt, hogy végignézzem a pálya egyik végéből a meccset” – mondta Marci, akire rákontrázott édesapja, ő ugyanis egyetért abban, így sokkal könnyebb az életük. „Én nem erőltettem, szerintem így sokkal könnyebb neki, hogy nincs összehasonlítgatás, sokkal egyszerűbb az életünk, és nem utolsó sorban jó hiányposztot talált magának” – mesélte a Családban marad podcastban Szécsi Zoltán és fia.

Marci szerencsésnek mondhatja magát, hiszen nem érzi magán a nyomást azzal kapcsolatban, hogy hoznia kell édesapja miatt a kiemelkedő eredményeket. „Magamat csináltam, egyszerűen le kellett menni edzésre, és szerencsére nem volt nyomás sem rajtam” – mondta Marci, aki a való életben nem használja a posztjával járó harciasságot, azt meghagyja a medencének. Apa és fia abban egyetértenek, hogy a kiemelkedően eredményes szülői minta ugyanúgy válhat előnnyé, mint hátránnyá a sportban, ám az biztos, hogy a 19 éves Marcell sokat hasznosít abból, amit édesapjától látott korábban, akár egészen kisgyerekként is.

Mint azt ugyanis Zoltán hangsúlyozta, fia bizonyosan több meccset látott már, mint a kortársai, ami sokat jelent számára, hiszen egy egészen más látásmódot alakíthatott ki, amit igen jól tud hasznosítani. Marci ugyanakkor nem telhetetlen, azt mondja, akkor is boldog lesz, ha már egy olimpiai bajnoki címet megszerezhet. Jelenleg Los Angelesben, a UCLA csapatában játszik, a felkérésben sokat segített számára, hogy környezete támogatta amerikai tanulmányait és karrierét.

Kiemelt kép: YouTube/Családban marad

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!