Napi friss

Vilmos herceg szívmelengető részletet osztott meg Lajos herceg esti rutinjáról

A nap végén a herceg is csak egy átlagos kisfiú.

Vilmos herceg unokatestvéreivel, Eugénia és Beatrix hercegnőkkel, Peter Phillipsszel, Zara Tindall-lal és Mike Tindall-lal együtt vett részt a Buckingham-palota kerti partiján. Sajnálatos módon felesége, Katalin hercegné nem lehetett ott, mivel jelenleg a rákkezelése után lábadozik. Vilmos herceget az eseményre elkísérte az író Rowan Aderyn, aki meg is ajándékozta őt a könyvével, a Homewardsszel, aminek a herceg rendkívül örült. „Ez csodálatos, nagyon inspiráló. Ma este ezt fogom olvasni Lajosnak lefekvéskor” – mondta az Us Weeklynek.

Ez nem az első alkalom, hogy Vilmos herceg elárulta, elkötelezett híve az estimese-olvasásának, és fontos számára, hogy lefekvés előtt ő is felolvasson a gyermekeinek. 2020-ban, amikor egy dél-walesi fagyizóban jártak, Vilmos meglátott egy példányt Julia Donaldson Room on the Broom  című könyvéből, és elárulta: „Ezt sokszor olvasom a gyermekeinknek.” Ugyanekkor a herceg még viccelődött is azzal, hogy a minőségi mesekönyvek hány alkalommal mentették meg őt az esti altatás során.

De nemcsak a trónörökös rajong a mesekönyvekért, hanem Katalin is, aki korábban hatalmas örömöt szerzett a rajongóknak, amikor 2022-ben Jill Tomlinson The Owl Who Was Afraid of the Dark című könyvét olvasta fel. A gyermekkönyvek iránti szeretetét Vilmos herceg valószínűleg édesapjától, Károly királytól örökölte, aki 1980-ban publikálta saját gyerekkönyvét, The Old Man of Lochnagar címmel. Négy évvel később pedig a televízióban olvasta fel a művet.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!