Napi friss

Vilmos hercegnek nagyon fáj, hogy úgy üldözik Katalint, mint édesanyját, Dianát

A walesi hercegné körüli figyelem kísérteties hasonlóságot mutat Diana életével, emiatt nyugtalan Vilmos a királyi szakértő szerint.

Vilmos herceg nehezen viseli, hogy Katalint olyan keményen bírálják, mint néhai édesanyját, Diana hercegnét – állítja egy szakértő. „Miután látta, hogy az édesanyja elég sok mindenen ment keresztül, azt hiszem, úgy érzi, hogy ennek elemeit látja újra megtestesülni a felesége orvosi kezelésével kapcsolatos követelések tekintetében, és ez bántja őt” – vélekedett a Sunday Times királyi szerkesztője, Roya Nikkhaha. A szakértő szerint Vilmos számára mindig is érzékeny pont volt, ha hasonlóságokat vélt felfedezni az életében fiatalon elhunyt édesanyjával, és amióta Katalinnal van, ez mit sem változott. Mint ismert, Diana 1997-ben halt meg Párizsban, autóbalesetben, miután a paparazzók üldözték. Élete utolsó éveiben kevesebb sajtófigyelemért és több magánéletért könyörgött, de kérése siket fülekre talált. Kisebbik fia, Harry herceg a könyvében azt írta, sokáig azt hitte, édesanyja megrendezte a halálát, hogy így kerülje el végleg a sajtót – emlékeztetett a Page Six.

Akárcsak Dianát életében, most hatalmas őrület övezi Katalin egészségi állapotát is. Amióta a hercegné nem mutatkozik, Vilmost úton-útfélen arról faggatják, hogy van a hercegné. A királyi szakértő ugyanakkor arra számít, hogy a közeljövőben több részletet el fognak árulni Katalin állapotát illetően, már akár a jövő hónapban. „Szerintem sokkal nyíltabban fog beszélni arról, hogy mi történt, szerintem ezt természetes, organikus módon fogja megtenni. (…) Nem mondom, hogy minden részletbe belemegy, hogy milyen műtétje volt, de talán megtalálja a módját, hogy beszéljen a felépüléséről, és arról, hogy hogyan viselte mentálisan és fizikailag. Tudjuk, hogy a mentális egészség fontos dolog a számukra, és így fogja tudatni az emberekkel, hogy mi történt vele” – idézte a Daily Mail a szakértőt.

A hercegné várhatóan csak április 17-e után tér vissza a nyilvános szerepléseihez, amikor három gyermeke a húsvéti szünet után visszatér az iskolába. Egy bennfentes szerint Katalin és Vilmos nagy nyomás alatt volt Katalin anyák napi fotója miatt is, ugyanakkor a gyerekek iskolájában többször látták őket, ahogyan a hétvégén egy boltnál is feltűntek, és vidámnak, kiegyensúlyozottnak tűntek. Sőt nem fogják azt a hagyományt sem megszakítani, hogy Lajos herceg születésnapja alkalmából újabb családi fotót adjanak ki, ami április 23-án lesz.

Kiemelt képek: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!