Napi friss

Azahriah édesanyja hivatásos katona, kétszer is megjárta Koszovót

A 22 éves fiatal zenész szülei elváltak, édesapja Németországban él.

Egy hét múlva indul Azahriah eddigi legnagyobb koncertprojektje: három napon keresztül fogja megtölteni a Puskás Árénát, vagyis nagyjából 150 ezer rajongója várja tűkön ülve, hogy meghallgathassa legnagyobb slágerei. A 22 éves énekes egyedi zenei stílusának és elképzeléseinek, újító gondolatainak az elmúlt évek során elképesztő rajongótábora lett, túlzások nélkül unokától a nagymamáig fogta meg a közönséget, mondhatni, kortalanul szeretik a zenéjét. Saját bevallása szerint azon azért már ő maga is meglepődött, hogy gyakran kap totyogókról videókat, amint az ő zenéjére táncolnak, ám szerinte ez is a zene elképesztő erejét, egyetemes üzenetét mutatja.

Azahriah kísérletező stílusának pedig, úgy tűnik, egyik legnagyobb támogatója mindig is az édesanyja volt. „Anyám csinálta ezt, hogy hallgatott valamit, például egy Honeybeast-dalt, és ’kiszínezte’, egy-két helyen belerakott olyan harmóniákat, pluszelemeket, dallamokat, amik nem voltak benne az eredetiben, de úgy érezte, hogy az oda még hiányzik. Ez tökre meghatározott engem” – mondta el Azahriah a Friderikusz Podcastban az édesanyjáról, aki egyébként hivatásos katona, és kétszer is megjárta Koszovót békefenntartóként.

Bár Azahriah szülei elváltak, és édesapja Németországban él, jó a viszonya mindkettejükkel, akik mindig abban támogatták fiukat, ami érdekelte, nem korlátozták semmiben. Így autodidakta módon tanult meg videókat gyártani, ahogy angolul beszélni és gitározni is. Édesanyja máig támogatja a zenekészítésben, egy dalát konkrétan miatta fejezte be. „Az Aight édesanyám miatt fejeztem be, kész volt a fele, aztán másfél hónapig otthagytam parlagon heverni, és megmutattam anyukámnak, hogy van egy ilyen, és tökre odavolt, hogy mindenképp fejezzem be” – avatta be Friderikuszt egy kulisszatitokba, hozzátéve, hogy végül ez lett az egyik kedvenc zenéje.

Kiemelt kép: Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kapható a Story nyári különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!