Címlapsztori

Kovács Kati Azahriah-ról: „Ennek a korszaknak ő az abszolút győztese”

Három zenei műfaj ikonja üdvözli a fiatal énekest a „szakmában”, és vele együtt örülnek páratlan sikerének.

Frenreisz Károly: „Zenéljetek, alapítsatok zenekarokat!”

A Kossuth-díjas magyar rockzenész már számos álló- és hullócsillag pályafutását nyomon követte, ám olyan ragyogó fiatal tehetséget, mint Azahriah, nemigen látott az elmúlt évtizedekben. „Ez már nem egy zenész, zenekar története, hanem ez maga az Azahriah-jelenség. Zseniális módon él a mai kommunikációs lehetőségekkel, és hatalmas rajongótáborra tett szert. Nagy öröm számomra a sikere, mert ezzel a mai fiatal generációt arra inspirálja, hogy zenéljenek, alapítsanak zenekarokat, ugyanis ő az élő példa arra, hogy a tehetséggel milyen hatalmas sikereket lehet elérni. Sajnos én még nem kerültem személyes kapcsolatba vele, de igyekszem minél előbb lehetőséget keríteni arra, hogy találkozzunk, mert biztosan nagyon érdekes srác. Csak annyit tudok üzenni neki: hajrá!”

Frenreisz szerint Azi már egy jelenség (Fotó: Birton Szabolcs/fotocentral.hu)

Kovács Kati: „Nagyon büszke vagyok rá”

Azért az mégsem akármi, ha Kati valaki előtt megemeli a kalapját. Márpedig Azahriah előtt megemeli. „Nem igazán követem a munkásságát, csupán egy dalát ismerem, ami az én fülemnek kicsit vulgáris, de annak, aki ilyen hatalmas tömegeket képes megmozgatni, csak gratulálni lehet! – mondja lelkesen az énekesnő. – Ennek a korszaknak ő az abszolút győztese. Ha elfogad tőlem egy szakmai tanácsot, akkor annyit javasolnék neki, hogy nagyon vigyázzon magára. A tripla Arénával ugyan örökre beírja magát a zenei élet történelemkönyvébe, de hogy mindhárom napot tisztességesen végigcsinálja, vigyáznia kell a hangjára, különben már a második nap be fog rekedni, a harmadikon pedig végtelenül fog fájni neki.” A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas előadóművész egyébként meglehetősen tájékozott a fiatal előadókat illetően, legalábbis az utánpótlásnak helyt adó tehetségkutatókat előszeretettel követi. „Igyekszem nyomon követni a fiatal generáció virágzását. Amikor időm engedi, a különböző tehetségkutatókat is figyelemmel követem. A The Voice-ban például nagyon sok jó énekest vélek felfedezni, sőt úgy gondolom, a zsűri sokszor indokolatlanul könyörtelen a versenyzőkkel… Aztán ott van a Sztárban Sztár leszek! is, amiben múltkor nagy örömömre az egyik előadó pont az én dalomat énekelte nagyon ügyesen. Mindig nagy örömmel tölt el, ha fiatal tehetségeket hallhatok, és Azahriah-ra is nagyon büszke vagyok.”

Bódiéknál az egész család rajong a fiatal zenészért (Fotó: Birton Szabolcs/fotocentral.hu)

Bódi Guszti – Énekeljen cigányul is!

Egyedi imázs, jó „pacek”, istenadta tehetség. Így véleményezte a Fekete Szemek atyja az újpalotai szupersztárt, aki nemcsak Guszti, hanem az egész Bódi família kedvence. „Mindenki imádja! Elkapta azt a fonalat, ami nemcsak a fiataloknak, hanem az idősebb korosztálynak is bejön. Ez nem más, mint a műfajok vegyítése, ugyanis a dalaiban felfedezhető, a pop, a rap és bizony a mulatós is. Ráadásul nagyon egyedi dalszövegeket ír, nem az elcsépelt, már mindenki által dalba foglalt szerelemről, szeretetről, búról, bánatról, hanem macskakőről, meg isten tudja még, mikről, ami nem is értem, hogy jut eszébe bárkinek is, de kétségkívül működik! – mondja nevetve Guszti, aki nem viccelt, amikor azt mondta, Azi a Bódi család kedvence. – Tényleg nagyon szeretjük. A tripla Aréna-koncertjére is jegyet szerettünk volna váltani, de a 150 ezredikek voltunk a virtuális sorban, úgyhogy feladtuk. Ettől függetlenül egyszer mindenképpen el akarunk menni egy fellépésére, már csak azért is, mert szeretnék neki egy fontos javaslatot tenni: nagy örömömre szolgálna, ha magyar és angol dalszövegei mellett cigányul is énekelne.”

Egymás után három stadion­koncertjére fogytak el a jegyek (Fotó: Archív)

Nem mindenki rajong érte

A celebvilág java kifejtette már a véleményét Azahriah-ról. Míg Majka, Mester Tamás, Tóth Gabi, Varnus Xavér ódákat zengett a 21 éves szupersztárról, addig Czutor Zoltán és Koós Réka koránt sincs elragadtatva az énekestől.

Kiemelt képek: Schumy Csaba/fotocentral.hu, Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!