Napi friss

Egy magyar orvos elárulta, milyen rákbetegséggel küzdhet Katalin hercegné

Az eddig ismert tényekből vezette le a lehetséges diagnózisokat.

Azután, hogy Katalin hercegné maga jelentette be rákbetegségét, most már egy emberként azt találgatja a világ, vajon pontosan melyik fajtáját fedezték fel nála az orvosok. A hajmeresztőbbnél hajmeresztőbb pletykáknak sikerült ezzel véget vetni, ám még ennél is nagyobb lehet az érdeklődés ezután a királyi család egészségi állapotával kapcsolatban, hiába próbálták elejét venni most is a találgatásoknak. Katalin csak azután közölte a rossz hírt a világgal, hogy előtte megerősítették Vilmossal gyermekeiket abban, hogy édesanyjuk jól lesz, és már el is kezdték a kemoterápiás kezeléseket.

A hercegné elmondta videóüzenetében, akkor bukkantak a rákos sejtekre, mikor a tervezett hasi műtéten januárban átesett. „A műtét utáni vizsgálatok azonban rákot mutattak ki, orvosi csapatom ezért azt tanácsolta, hogy vegyek részt egy megelőző kemoterápiás kezelésen. Jelenleg ennek a kezdeti szakaszában járok” – mondta el Katalin. Kiderült az is, hogy az elváltozást kezdetben jóindulatúnak vélték, és csak később, a műtét utáni szövettanból derült ki, hogy rosszindulatú daganatról van szó.

Egyre több részlet derül tehát ki az állapotával kapcsolatban, aminek hatására egy magyar orvos megpróbálta összerakni a kirakós darabjait, és megbecsülni, mi lehet a pontos betegség. Abból, hogy 13 napig volt kórházban Katalin, dr. Kujla András szerint arra lehet következtetni, hogy az elváltozást már korábban felfedezték. „Ezek alapján leginkább máj, hasnyálmirigy, gyomor vagy bél megnyitása, esetleg részleges eltávolítással járó műtétek jönnek szóba, esetleg kiterjesztett húgyúti vagy nőgyógyászati műtétek” – magyarázta az orvos a TikTokon, hozzátéve, vannak olyan daganattípusok, amiket nehéz felfedezni mintavétellel. Természetesen leszögezte, hogy a pontos diagnózist csakis a beteg vizsgálata és képalkotó, szövettani vizsgálatok után lehet meghatározni. Ám felsorolt több típust, amiről szerinte szó lehet, majd mindegyik ritka betegség:

    • Gasztrointesztinális sztróma tumor
    • Leiomio szarkóma
    • Neuroendokrin tumor
    • Desmoid tumor
    • Limfóma

 

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!