Címlapsztori

Rendkívüli: Katalin hercegné rákos

Vilmos herceg felesége egy videóban beszélt az állapotáról.

Mindenkit sokkolt az a friss videó, melyben Katalin hercegné bejelentette, hogy rákkal küzd. Sem ő, sem a palota nem hozta nyilvánosságra, hogy milyen típusú daganata van, azt viszont tudni lehet, hogy a januári hasi műtéte után derült ki, hogy megtámadta a kór a szervezetét.

A hercegné kemoterápiát kap. Az érzelmes videójában, amit Windsorban vettek fel, elárulta, hogy óriási sokk volt, mikor megtudta, hogy rákos, de ő és férje, Vilmos is mindent megtesznek a gyógyulásért, és hogy megőrizzék családjuk, főleg gyermekeik békéjét. „Időbe telt, mire Györgynek, Saroltának és Lajosnak mindent elmagyaráztunk, és mire megnyugtattuk őket, hogy rendbe fogok jönni” – mondta Katalin a videóban. „Ahogy mondtam nekik: jól vagyok, és minden nap egyre erősebb, ahogy azokra a dolgokra koncentrálok, amik segítenek a gyógyulásban: mentálisan, testileg és lelkileg. Hogy Vilmos mellettem áll, az óriási vigasz és megnyugvás számomra. Akárcsak a szeretet, a támogatás és a kedvesség, amit önöktől kapok. Ez rendkívül sokat jelent mindkettőnk számára.”

Katalinnak és Vilmosnak három gyermekük lelki békéje a legfontosabb (Fotó: Getty Images)

Januárban, a hasi műtéte idején a Kensington-palota cáfolta a rákról szóló híreket. Ma este újra megerősítették, hogy ez így is volt, ám a műtét után vizsgálatok mást mutattak. A ma esti bejelentés mindenkit sokkolt, ráadásul hetekig tartó spekulációk és vad összeesküvéselméletek után látott napvilágot a szomorú hír.

A Kensington-palota most határozottan arra kéri a nagyközönséget, hogy ne találgassanak Katalin betegségéről. Hangsúlyozzák, hogy kedélyállapota jó, és a gyógyulására összpontosít. „Nincs szó arra, hogy kifejezzük hálánkat az orvosi csapatnak az általuk nyújtott gondoskodásért” – mondta egy szóvivő. „Most időre, térre és privát szférájára van szüksége ahhoz, hogy befejezze a kezelést, és teljesen felépüljön” – hangzik a közlemény.
A bennfentesek szerint, az esti bejelentést nem az elmúlt hetek találgatásai miatt tették, bár azok is megrázóak voltak,  hanem azért, mert Katalin gyerekei, György herceg, Sarolta hercegnő, és Lajos számára most kezdődik az iskolai szünet, így csatlakozhatnak a családhoz egy távoli, védett birtokon.

Videós nyilatkozatában a hercegnő a következőt mondta: „Szerettem volna ezt az alkalmat megragadni, hogy személyesen mondja köszönetet az összes csodálatos támogató üzenetért és megértésért, amíg a műtét után felépültem. Hihetetlenül kemény időszak volt az elmúlt néhány hónap az egész családomnak, de fantasztikus orvosi csapatot kaptam, akik nagyon jól gondoskodtak rólam, amit hálásan köszönök. Januárban, Londonban nagyszabású hasi műtéten estem át, és akkor úgy vélték, hogy nem vagyok rákos. A műtét sikeres volt. Azonban az operáció utáni tesztek kimutatták a rák jelenlétét. Ezért az orvosi csapatom azt javasolta, hogy menjek kockázatmegelőző kemoterápiás kezelésbe, és most az első szakaszban vagyok. Mindez természetesen hatalmas sokk volt, így Vilmos és én mindent megteszünk magunkért és a családunkért. De időbe telik, hogy felépüljek a műtétből, és hogy elkezdjem a kezelést. De legfontosabb az volt, hogy elmagyarázzunk mindent Györgynek, Saroltának és Lajosnak. Oly módon, ami megfelelő számukra, és megnyugtassuk őket azzal, hogy rendben leszek. Ahogy mondtam nekik: jól vagyok, és minden nap erősebb leszek, azokra a dolgokra összpontosítva, amelyek segítenek a gyógyulásban; mentálisan, a testileg lelkileg. Vilmos jelenléte nagy vigaszforrás és egy biztosíték is a számomra. Mint ahogy mindaz a szeretet, támogatás és kedvesség, amit annyian mutattatok felénk. Mindez nagyon sokat jelent mindkettőnknek. Reméljük, megértik, hogy családként most időre, térre és privát szférára van szükségünk, amíg befejezem a kezelésemet. A munkám mindig mély örömöt adott nekem, és alig várom, hogy visszatérjek. De most arra kell összpontosítanom, hogy teljesen felépüljek.”

Katalin még saját személyes gyötrelmei közepette is üzent a többi rákbetegnek: „Ebben az időszakban mindenkire gondolok, akinek az életét érintette a rák. Mindazokat kérem, akik ezzel a betegséggel bármilyen formában szembesülnek, kérlek, ne veszítsék el a hitet és a reményt. Nem vagytok egyedül.”

Angolul beszélő olvasóinknak belinkeljük Katalin hercegné videóját, amiben az állapotáról beszél. A felvételt angol felirattal látták el.

Károly is a kórral küzd

Katalin apósa, Károly király tavaly év végén, szintén egy orvosi beavatkozás után tudta meg, hogy megtámadta a rák a szervezetét. Szerencsére az uralkodó is jól van a körülményekhez képest, kezelést kap, és spirituális módon is igyekszik felvenni a harcot a kór ellen.

Károly rengeteg gyógyulást kívánó levelet kap az alattvalóitól (Fotó: Getty Images)

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!