Napi friss

Katalin képét meghamisították? Kínos helyzetbe került a palota

A világ vezető ügynökségei egyszerűen törölték a hercegné fotóját, amin három gyermekével együtt szerepel.
Katalin hercegné

A világ vezető ügynökségei egyszerűen törölték Katalin hercegné fotóját, amin három gyermekével együtt szerepel. A hivatalos Instagram-oldalán még elérhető a walesi hercegné fotója, amit anyák napja alkalmából adtak ki, és együtt szerepel rajta gyermekeivel. Ám úgy tűnik, a vad pletykák igaznak bizonyulnak, ugyanis már 4 fotóügynökség törölte a kínálatából, mint fogalmaztak, „manipuláció jeleit fedezték fel a képen.” A rossz nyelvek szerint is nagyon furcsa a kép, többen úgy látták, a mesterséges intelligencia generálhatta a fotót, mások azt kifogásolták, hogy nem lehet friss, hiszen az év ezen időszakában biztosan nincs zöld fű és levelek Angliában. De volt, aki azt is kiszúrta, Katalin nem viseli a jegygyűrűjét, amire szinte sosem akadt még példa az elmúlt több mint tíz évben.

A közvélemény idegeit ezzel csak tovább borzolta a királyi család, egyrészt, mert utoljára decemberben mutatkozott nyilvánosan a hercegné, másrészt januári műtéte óta rendkívül szűkszavúan közölnek információt a hasi műtétjével és felépülésével kapcsolatban.

Nagy tehát a nyomás a királyi családon, ugyanakkor arra senki sem számíthatott, hogy ennyire nyilvánvalóan szerkesztett fotót tesznek közzé. A  BBC közölte, négy globális hír- és fotóügynökség, a Getty Images, az Associated Press (AP), a Reuters és az AFP egyaránt visszavonta kínálatából a képet. Az AP azzal indokolta a döntést, hogy alaposabb vizsgálat után az látszik, manipuláció a fotó, hozzátéve, hogy a kép nem felel meg a cég fotónormáinak. Példát is hoztak: a képen Katalin balján Sarolta hercegnő ül, akinek a bal keze igen furcsán néz ki, és a pulóvere sem tűnik túl természetesnek.

A bajt csak tetézi, hogy a Kensington-palota hallgatásba burkolózik, és cserefotót sem küldött. Ugyanakkor a BBC friss cikke szerint csupán a véletlen műve, apró hiba következménye lehet az ügy, és a kép szerkesztését egyszerűen „túltolták”. Egyben megvédték a királyi családot, úgy fogalmaztak, hogy „nagyon kockázatos stratégia lenne” a palota részéről, ha hamis fotót adtak volna ki.

A legvadabb teóriák szerint:

  • Katalin valójában kómába esett,
  • Katalin plasztikai beavatkozáson esett át,
  • Katalin és Vilmos elváltak,
  • elrontották a hercegné frizuráját, és addig nem mutatkozik, míg vissza nem nő a haja.

A 2023-as anyák napi családi fotójuk egyébként így néz ki:

Frissítés:

Megszólalt az ügyben Katalin is, 24 óráig elérhető Instagram-sztorijában kifejtette, ő a ludas a kép szerkesztését illetően. Azt írta: „Ahogy az amatőr fotográfusok, időnként én is kísérletezgetek a képszerkesztéssel. Szerettem volna bocsánatot kérni, amiért a családi képünk, amit tegnap megosztottunk, megtévesztő volt.”

Kiemelt kép: Getty Images 

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!