Napi friss

Kulcsár Edinát az újabb császártól féltik

Valóban veszélyes lenne a kismamára nézve a folyamatos császármetszés? A szakértő megadta a választ.

A napokban jelentette be az egykori szépségkirálynő és G.w.M, hogy ismét babát várnak – második közös gyermeküket hordja Kulcsár Edina. Miközben a kis Amara még nincs egy éves sem, máris négy hónapos terhes az egykori szépségkirálynő, ami a szervezete számára nagyon megterhelő lehet, sőt valóban kockázatot is jelent.

Első három gyermekét császárral szülte Kulcsár Edina, és a közhiedelem szerint ennél többet már nem is engednek meg az orvosok a nőknek, mert nagyon veszélyes leshet a kismamára nézve. És valóban, ha felütjük az internetet, találunk arról információt, hogy létezik a bűvös hármas mint hiedelem. Ám a szakértő szerint ez nem jelenti azt, hogy ne szülhetne a kismama több gyermeket. Dr. Gullai Nóra szülész-nőgyógyász szerint nincsen ugyanakkor ennyire behatárolható szám ezzel kapcsolatban, de az tény, hogy növekszik a kockázatok, szövődmények esélye, úgymint vérzések, a hasfal és méh problémái, hegek és sérv. „Van, akinek a hasa akár 2-3 császármetszés után is szépnek mondható, és technikailag nem különösebben nehéz a műtét, míg más ennyi császár után már nagyon nehezen operálható” – árulta el a szakértő a csaszarvonal.hu kérdésére.

15 császár egy családban

Ugyanakkor a hazai rekorder 15 (!) babát hozott a világra, és mindet császárral, tehát nincs lehetetlen, ahogy az sem kizárt, hogy 3 műtét után a negyedik gyermek hüvelyi úton szülessen meg. Az orvosi utasítások betartása természetesen ilyen helyzetben a legfontosabb, ennek egyik alapköve, hogy a súlyát kordában tartsa a kismama. „Az ellen nem tudunk tenni semmit, hogy ha egy szövet folytonossága megszakad, az utána heggel gyógyul. Amiért viszont sokat tehetünk, az az általános jó egészségi állapotunk. Elsősorban a testsúly normalizálása az, amivel a legtöbbet tehetünk már azért is, hogy az első császármetszést elkerüljük, hiszen sok, sürgős császármetszést igénylő szülészeti kórkép gyakrabban fordul elő túlsúlyos pácienseknél, illetve magának a császármetszésnek a kockázata is nagyobb már csak a vastag hasfalból eredő nehézségek miatt is” – emelte ki dr. Gullai Nóra.

Az Instagram tanúsága szerint pedig Edina most jobban odafigyel: legutóbbi posztjában éppen a kismamatornájáról beszélt. És bár nem mondja ki, hogy ez orvosi utasítás lenne számára, mindenképp szívderítő, hogy a félidőhöz közelítve fitt és egészséges, és nagyon odafigyel: még csak két kilót hízott, miközben a korábbi terhességei alatt ebben az időszakban már 10 kilóval is többet mutatott a mérleg.

Kiemelt kép: Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!