Napi friss

Nagy Feró fia, Nagy Hunor Attila: „Ki szeretnék lépni édesapám árnyékából”

Évek óta fontolgatja a Beatrice-ből való kilépést, most látta elérkezettnek az időt a váltásra.

Nagy Hunor Attila tegnap este jelentette be, hogy nem folytatja tovább a zenélést a Beatrice zenekarban. A közleménye szerint egy tudatos döntés áll a kilépése mögött, ám ennek pontos okait eddig nem osztotta meg a nagyközönséggel. Ezekről az okokról most azonban bővebben is beszélt. „Úgy éreztem, hogy más úton kell járjak, mint ahogy a zenekar tart. Az együttes gyakorlatilag egy ember kultusza köré épül. A zenekar múltja nagyon erősen befolyásolja a jelenét és a jövőjét, és ezek azért keretek közé szorítják az embert, ha benne van. Kicsit ki szeretnék lépni édesapám árnyékából. Ezt már elég régóta tervezgettem, és a múlt év végén jött el a megfelelő pillanat” – mondja a story.hu-nak Hunor.

Mint mondja, őszintén meglepték a távozásának hírére érkező reakciók. „Nagyon ideges voltam a tegnapi bejelentés előtt, mert sosem néztem még ekkora változás elé az életemben. Nagyon sokan megkerestek, zenészek, különféle médiumok, ez nagyon jólesik.” Fontosnak tartja  leszögezni: nem konfliktus áll a kilépése hátterében. „Éreztem magamon, hogy kicsit szűk a tér, és más irányba szeretnék menni, mint a zenekar. Ha egy csoportban mindenki egy irányba szeretne menni, csak én nem, akkor felmerül a kérdés, hogy ki van az autópálya rossz oldalán.”

Édesapjával, Nagy Feróval még jóval korábban közölte a döntését. „Négyszemközt mondtam neki el a dolgot. Én elmondtam az érveimet, ő pedig támogatott, úgy ahogy egész életében tette. Nyilván megsirattuk ezt a dolgot, de valahol számítottunk is rá, mivel nagy a korkülönbség. Úgy egészséges, ha az ember nem egy zenekarból megy nyugdíjba – vélekedik Hunor, aki jövőbeni terveiről egyelőre sejtelmesen fogalmaz. – Egyelőre kivárok. Egy azonban biztos, ezer koncertet szeretnék a nyáron” – mondja nevetve.

Kiemelt kép: Nagy Zoltán/fotocentral.hu; RTL/Sajtóklub

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!