Napi friss

Miller Dávid izgatottan készül a mexikói forgatásra: „A környezetváltozás és az időeltolódás jót fog tenni”

A fiatal műsorvezető pályafutása meredeken ível felfelé, alig néhány éve mutatkozott be a Reggeli házigazdájaként, majd jött az X-Faktor. Most a közelgő Éden Hotel kapcsán mesél a story.hu-nak az előtte álló másfél hónapos mexikói forgatás kihívásairól.

story.hu: Mennyire néz ki másképp a felkészülés úgy, hogy nem itthon, hanem Mexikóban zajlik a forgatás? Hogyan készülsz a helyi viszonyokra?

Miller Dávid: Nehéz készülni rá előre gyakorlatban, mintsem inkább fejben arra felkészíteni magam, hogy elég hosszú időt töltök távol az otthonomtól, családomtól, barátaimtól. És a kutyámtól! Nem dolgoztam még olyan formátumban, ahol a helyi körülmények ennyire alakítják a forgatás menetét, ez rettentő izgalmas. Kíváncsi vagyok a stábra, nagy részüket nem is ismerem, új közeg, új tapasztalatok, új kalandok… Ez csak jól sülhet el.

story.hu: Még nem vezettél hasonló típusú műsort. Mit gondolsz, mi jelenti majd a legnagyobb kihívást műsorvezetőként?

M. D.: Amíg az első napon vagy az első néhány napon nem leszek túl, csak egy nagyjából él bennem elképzelés a kinti történésekről és rám váró feladatokról, ami elképzelhető, hogy merőben más lesz, mint amit vizionálok. A legnagyobb kihívás, hogy egy új formátumban meg tudjam találni magam és a helyem. Az X-Faktor élő adása az esetek nagy részében másodpercre és szóra pontosan meghatározott műsor, amiben éppen a szabálykövetés adja a kihívást. A Reggeli lényegesen több szabadságot ad, de persze ott is megvannak azok a kötöttségek, amik a biztonságot jelentik. Az Éden Hotel lesz eddigi pályafutásomban az a műsor, ami a személyiségemből és a humorérzékemből talán a legtöbbet engedi láttatni, itt a gyors, frappáns reakciókon múlik majd sok minden.

story.hu: Mik voltak a legfontosabb elintéznivalóid a kiutazás előtt? Miként hat a hazai életedre a hosszú ideig tartó kint lét?

M. D.: A rengeteg mosáson, teregetésen és „mit ne felejtsek itthon” listámon kívül? Hiába tudtam már egy ideje a kiutazás dátumát, nehéz minden munkámmal, feladatommal úgy haladni, ahogyan optimális lenne. Amennyire csak lehetett, igyekeztem előre dolgozni, hogy minél minimálisabb lelkifurdalással ülhessek fel a repülőre, de persze teljesen kivonni magam mindenből képtelenség lesz, ráadásul amint visszaérkezem, két nappal később már vetem is bele magam egy újabb projektbe. A környezetváltozás és az időeltolódás jót fog tenni, mert bár munka az Éden Hotel forgatása, azért egy hatalmas kaland is egyben ez a másfél hónap. Akikkel szeretnék vagy szükséges, tudok majd valamennyi kapcsolatot tartani, minden egyéb a képviseletemre marad, vagy megvár. Remélem.

story.hu: Egyébként hogy látod, hogyan működnél játékosként az Éden Hotelben?

M. D.: Valószínűleg borzalmasan. Kétlem, hogy jó szereplő lennék. Imádom nézni a realityket, sokat is fogyasztok, éppen ezért tudom, hogy hiányzik belőlem az, amivel erős karaktere lehetnék egy ilyen jellegű műsornak. Ha szereplőként mennék most Mexikóba, nagy eséllyel csak annyit látnának belőlem a nézők, hogy élvezem a napsütést és a pálmafákat, elücsörgök a parton belefeledkezve a hullámokba, és hagynám kibontakozni azokat, akik játszani akarnak. Nem kizárt, hogy az első kieső én lennék.

story.hu: Mit gondolsz, lehet tartós az a párkapcsolat hosszú távon, ami egy pénznyeremény reményében köttetett?

M. D.: Nem igazán új keletű jelenség a világban, hogy emberek a pénz okán kötnek párkapcsolatokat. Ahogy szerintem az sem, hogy egy nyaralás vagy akár gyerekkorban egy tábor idejére megtalálja mindenki az új legjobb öri barijait. Pont ugyanannyira benne van a pakliban, hogy ezek ténylegesen hosszú időre szóló viszonyokká alakulnak, ahogy az is, hogy gyorsan jött, gyorsan is megy. Ki tudja, lehet, hogy a nyertes pár már akkor nem lesz pár, amikor leszáll velük a gép Ferihegyen, de mi van, ha a következő Nyerő Párosban látjuk majd őket teljes harmóniában? Kívánom minden szereplőnek, hogy azt találja a műsorban, amit keres, legyen az szerelem vagy pénz, vagy legjobb esetben a kettő együtt.

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!