Nagymamája példája áll Dobó Ági előtt, aki úgy döntött, ételnaplót vezet, hogy azok a receptek, amelyeket otthon a családjának elkészít, és amelyekkel sikert arat, megmaradjanak. Ági azt is elárulta, gyakran inspirálódik a 97 éves nagyi által lejegyzett ételekből, amelyeknek jó része már több mint fél évszázados, mégis hatalmas sikert arat az új generációnál is. „Nálunk a családban egyébként is fontos hagyomány a főzés. A nagymamáim és az anyukám is receptnaplót vezetnek, amelybe lejegyezték a kedvenc ételeiket, azokat, amelyeket az egész család szívesen fogyasztott, vagy amelyek valamiért emlékezetesek voltak számukra. Ez számomra hatalmas inspiráció volt. Én is a nyomdokaikba szeretnék lépni, ezért magam is belekezdtem. A főzés, a sütés, a közös étkezések, az ízek és az illatok sokkal, de sokkal többet jelentenek a szükséges jónál. Bennük rejtőzik a gondoskodás azon ereje, ami képes összehozni, és egyben tartani barátságokat, ismerősöket, családokat.”
Életem, ételem
Ági hétvégén a Konyhakiállításon is ott lesz Életem, ételem című könyvével, és várja mindazokat, akik személyesen is szeretnének vele találkozni. Dedikálni is fog majd. „Nekem mindig is nagy kedvencem volt a Konyhakiállítás, amikor saját otthonról álmodoztunk, majd amikor építkeztünk is imádtam, megannyi mesés inspirációra találtam – álomszép bútorokra, szuper gépekre, jobbnál jobb ötletekre, de emlékszem, hogy mennyire vártam azt első nagyszínpados főzésemet is” – mesélte.
Kiemelt képek: Bognár Bogi