Napi friss

Sikerműsorok, amiket eredetileg más műsorvezetőnek szántak

A Big Brother, a Claudia és a Mónika Show vezetésére több képernyős is esélyes volt.

A TV2-n futó valóságshow, a Big Brother alapjaiban változtatta meg a hazai kereskedelmi televíziózást. Till Attila tulajdonképpen ennek a műsornak köszönhette országos ismertségét és népszerűségét. Pedig eredetileg Stohl Andrást akarta a csatorna műsorvezetőnek, aki akkoriban az RTL Klub Reggelijében volt látható. Stohl András az Összezárva Hajdú Péterrel című műsorban mesélte el, hogy annak idején Sváby András felhívta a konkurenciától, hogy egy kutatás szerint ő lenne a legalkalmasabb a Big Brother vezetésére. Stohl akkor kis gondolkodási időt kért, de még aznap felhívta Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója, hogy felkérje a ValóVilág vezetésére. Stohl András akkor lojalitásból maradt az RTL-nél, a TV2 pedig Till Attilát választotta a Big Brother élére, amit parádésan vezetett.

Fotó: Szabó Lilla

Till Attila neve máskor is felmerült a TV2-nél. A konkurenciánál hasított a Mónika Show, így a TV2 vezetése mindenképpen akart egy ellenműsort, de egy férfi műsorvezetővel. Tilla már javában készült Friderikusz Sándorral a műsorra, amikor a csatorna változtatott a terven, és Liptai Claudiának adták a talk show-t – ezt maga Tilla idézte fel Liptai Claudia és férje, Pataki Ádám ÉdesKettes című rádióműsorában.

Fotók: Ványi Ákos

És ha már Mónika Show: korántsem volt egyértelmű, hogy Erdélyi Mónika fogja vezetni a később róla elnevezett műsort. A helyére pályázott Marsi Anikó is, aki akkoriban még az RTL Klubnál dolgozott. Az elképesztő nézettséggel futó műsort végül Mónika kapta meg, Anikó pedig csak később, egy bulin vallotta be a kolléganőjének, hogy mennyire irigy volt rá annak idején.

Kiemelt kép: Gálos Mihály Samu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!