Külföldi sztár

Új szerepben Beatrix hercegnő: Harry szövetségese léphet átmenetileg Katalin helyébe?

A rákbeteg Katalin vélhetően még hónapokig távol marad a nyilvánosságtól, emiatt fontos szerep hárulhat a család egyik ­hivatalosan nem ­dolgozó, de készséges tagjára.

Tagadhatatlan tény, hogy II. Erzsébet halála óta Vilmos herceg felesége a brit uralkodócsalád legnépszerűbb tagja, így érthetően nagyon hiányoznak a betegsége miatt elmaradó nyilvános szereplései.

Kellene egy kis glamúr…

Így kerül képbe Beatrix yorki hercegnő, a méltóságát vesztett András herceg és exfelesége, Sára hercegné, vagyis Fergie idősebbik lánya. A hírek arról szólnak, hogy Károly király magához rendelte az unokahúgát, mert azt szeretné, ha „munkába állna”. Bár a 35 éves hercegnő hivatalosan nem dolgozó tagja a famíliának, az uralkodó úgy véli, nemcsak vérfrissítésre van szükség a királyi udvarban, hanem egy kis plusz glamúrra is, amit leginkább egy csinos, fia­tal és közkedvelt családtag tud megjeleníteni. A stílusosan öltözködő, fiatalos energiát közvetítő ­Beatrixot és húgát, a 34 éves Eugéniát korábban is lehetett látni hivatalos eseményeken, de aztán az elmúlt években mindketten kisgyerekes anyák lettek. Beatrix 2020 nyarán ment férjhez az olasz felmenőkkel bíró Edoardo ­Mapelli Mozzihoz, akivel egy két és fél éves kislányt nevelnek. Húgának két kisfia született férjétől, Jack Brooksbanktől, ők három és egy évesek.

Katalin hercegné teljesen csak jövőre térhet majd vissza (Fotó: Getty Images)

A herceg megint bekavar

Beatrix köztudottan szívélyes jó viszonyt ápol a királyi család fekete bárányával, vagyis az Amerikában élő Harryvel és feleségével, Meghannel. Az öccsével évek óta haragban lévő Vilmos herceg csőrét állítólag nagyon böki az unokatestvéreik, Beatrix és Eugénia közeli barátsága Harryvel, akit ő árulónak tart, amiért kiteregette a családi király intim titkait. „Vilmossal enyhén szólva feszült a viszony emiatt, így kissé visszás, hogy épp Beatrixnak kellene Katalin helyébe lépnie. Ez csak még jobban elmélyítheti a már úgyis meglévő repedéseket” – véli egy bennfentes. A hercegnő mindenesetre pozitívan áll hozzá a közéleti szerepvállaláshoz. Egyesek szerint titkon abban is bízik, hogy egy is „aknamunkával” idővel segíthet megbékíteni az uralkodót és a trónörököst Harryvel, akivel jelenleg nincsenek beszélő viszonyban.

Az unokatestvére, Hary, Beatrix és Eugénia mindig is jó viszonyt ápoltak (Fotó: Getty Images)

Tavaly fontos jogot kapott

Károly megkoronázása után Beatrix jogosulttá vált az úgynevezett államtanácsosi szerepre. A protokoll értelmében ez a jogkör az uralkodó házastársát, valamint az öröklési sorban következő négy, 21 évesnél idősebb családtagot illeti meg: azaz Kamillát, Vilmost, Harryt, Andrást és Beatrixot. Ők járhatnak el bizonyos ügyekben az uralkodó nevében, amennyiben az beteg vagy külföldön van.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!