Külföldi sztár

Michael Schumacher felesége rabként él, vagy új társat talált?

55 éves lett az autósport ikonja, de ünneplésre továbbra sincs ok. Már egy évtizede nem tudni biztosat az egészségéről.

Már tíz esztendeje, hogy 2013 decemberének végén az egykori Forma–1-es szupersztár súlyos fejsérülést szenvedett egy síbalesetben. Családja azóta is a világtól hermetikusan elzárva őrzi a minden jel szerint magatehetetlen Michael Schumachert, és pontos állapotáról szinte semmilyen információt nem enged kiszivárogni. Közben az érdeklődés nem csökken iránta – idén tavasszal egy német bulvárlap odáig ment, hogy a címlapján nagy betűkkel hirdette: „Michael Schumacher: Az első interjú!” Rajongók milliói várnának egy valódi beszélgetésre, csakhogy a cikket fellapozva kiderült: a kérdezz-felelek a mesterséges intelligencia segítségével, a ChatGPT-vel készült. A szégyentelen húzás miatt akkora volt a felháborodás, hogy végül kirúgták a főszerkesztőt, a család pedig beperelte a lapot.

Corinna minden versenyére elkísérte

„Most mi védjük őt”

Felesége, az 54 éves Corinna Schumacher ma is oroszlánként védi a férje méltóságát. „Tudatában vagyunk, hogy ezt sok ember nehezen érti meg, de mi csak Michael érdekét nézzük, amikor óvjuk a nyilvánosságtól, a kíváncsi tekintetektől. Régen ő védelmezett minket, most mi védjük őt” – mondja a család. Otthonában az elmúlt tíz évben kizárólag a legeslegközelebbi barátok és családtagok látogathatták meg az egykori autóversenyzőt, akiről csak sejteni lehet, hogy valószínűleg egyfajta éber kómában van, súlyos agysérülése miatt képtelen bármiféle kommunikációra, és feltételezhetően nincs is tudatánál. Corinnát profi szakszemélyzet segíti férje mindennapos ápolásában, és két immár felnőtt gyerekükre, a 26 éves ­Gina-Mariára és a 24 éves ­Mickre is mindig számíthat. De persze ők már felnőttek, és a maguk életét élik, nincsenek mindennap jelen a szüleik életében.

Lánya, ­Gina-Maria a lovassport szerelmese: nemrég Európa-bajnok lett

Mallorca az új otthona

Így Corinna magányosan küzd, hogy Schumacher számára és a gyógyulásához – mert a reményt soha nem adja fel – a lehető legjobb körülményeket megteremtse. A házaspár egy ideje már nem a svájci Glandban található álomházban él, amelyet a Genfi-tó partján építettek fel. Az asszony két éve eladta a birtokot, és Mallorcán rendezte be új otthonukat – talán képtelen volt tovább együtt élni a múlt fájdalmasan szép emlékeivel, amelyek minduntalan mára köddé vált egykori életüket idézték. Vagy talán pénzre volt szüksége, hiszen a volt versenyző gondozása vagyonokat emészt fel, állítólag évi hárommillió eurót is elköltenek különleges gyógykezelésekre, amelyek sorában őssejt-transz­plantációra is sor került, azt nem tudni, milyen eredménnyel.

Mick követte a pályán édesapját: autóversenyzőként bizonyít

Mindent feláldoz érte?

Nemrég Schumacher első csapatfőnöke, Eddie Jordan így fogalmazott: „Corinna gyakorlatilag rabként él. Teljesen visszavonult, hogy a férjét ápolja, és lassan tíz éve nem volt szórakozni, nem ment el egy partira, nem jár társaságba. Úgyis mindenhol Michaelről faggatnák, és erre igazán nincs szüksége” – mondta az egykori csapattulajdonos. Mások szerint azért kissé túloz. Az asszony nem zárkózott el teljesen a külvilágtól, rendszeresen felbukkan például szintén autóversenyzővé vált és egyre sikeresebb fia futamain. De az tény, hogy ideje túlnyomó részét a férjéről való gondoskodásnak szenteli. Komolyan gondolta a fogadalmát, hogy kitart Schumacher­ mellett jóban-rosszban. 32 éve szerettek egymásba, jövőre lesz 29 esztendeje, hogy összeházasodtak. Ugyanakkor óhatatlanul sokakban felmerül a kérdés: most már örökké így kell élnie, társ nélkül a mindennapokban? Hiszen ő maga mondta el egy 2021-ben bemutatott Netflix dokumentumfilmben: „Mindennap hiányzik Michael, pedig itt van velünk. Másképpen, de itt van.” Emberpróbáló sors. Miközben Corinnának el kellett gyászolnia egykori életüket és a férfit, akit szeretett, hogyan tudna továbblépni? Hiszen ha csak testben is, a férje továbbra is együtt él vele. Lehet-e esélye arra, hogy valaha új társat talál, gondol-e egyáltalán ilyesmire? Vagy a saját boldogságát most már örökre feláldozza élete örök szerelméért, akármilyen árat is kell ezért fizetnie…

Barátja vagy a szeretője?

Német lapok korábban megszellőztették, hogy Corinna közel kerülhetett egyik fontos munkatársához, Eric Obrechthez. Az asszony a lovassport szerelmese, és férfi volt a CS Ranch nevű lovas birtokának a menedzsere, de a magánéleté­ben is rengeteget segített neki. Ismerősök szerint azonban csak szakmai kapcsolat és szoros barátság van köztük.

Kiemelt képek és fotók: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story nyári különszáma!

A Story Sztárdiéta különszáma kapható az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!