Hazai sztár

Sváby András igazi konyhatündér: kisfiát bármikor meglepi a főztjével

Az ATV műsor­vezetője, Sváby András nem az a klasszikus férfi: szívesen ragad fakanalat. Aki evett már a főztjéből, azt mondja, kiváló szakács is. Mi arra voltunk kíváncsiak, egy átlagos hétköz­nap mi kerül a tányérjára.

Reggelim: „Nem vagyok jó alvó, ezért szinte mindig korábban kelek, mint a család. És kifejezetten jólesik egyedül mókolni a konyhában: elkészíteni a reggelit, illetve a tízórait a kisfiamnak. Nem kell nagy dolgokra gondolni. Általában összevágok egy kis gyümölcsöt, kikészítem a müzlis tányért, bele a gabonapelyhet, amiből én is csipegetek néha, tej nélkül. Nem is érzem soha úgy, hogy degeszre kellene zabálnom magam. Illetve attól függ, hol vagyok. Mert ha otthon, a napi verkliben, akkor még a kávém előtt maximum egy kis gyümölcs és fél liter meleg víz a reggelim, amire a párom szoktatott rá még sok évvel ezelőtt. De legutóbb, amikor három napot töltöttem a nagyfiammal Amszterdamban, nem voltam ennyire szigorú, jöhettek még a szendvicsek is.”

Tízóraim: „Sokáig elvagyok kaja nélkül, ezért a tízórai szinte mindig kimarad.”

Ebédem: „Először ebédidőben éhezem meg. Ez sem dél, inkább két óra körül van, de még ilyenkor sem eszem sokat, és leginkább valami tartalmas levest választok. Szeretem a távol-keleti ízeket, különösen a pho leveseket.

De ha meglátok egy gyönyörű ananászt vagy mangót a boltban, akár még egy gyümölcslevest is össze­dobok a kisfiamnak suli után, mert nem tart sokáig.

Főleg, hogy főzés nélkül, görög joghurttal sűrítve készítem.”

Karcsika és Sváby is remek formában van

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sváby András (@svaby_andris) által megosztott bejegyzés

Uzsonnám: „Ezt a szót nem is használom, mert nem a napszakok szerint étkezem, hanem akkor, amikor éhes leszek. Ha délután úton vagyok, számomra a legegyszerűbb megállni a benzinkútnál egy hot dogra.”

Vacsorám: „Akkor érzem jól magam, ha társaságban költhetem el.

Ráadásul szeretem is a főztömmel együtt járó sikerélményt, így sokszor akkor is átvállalom, ha nem hozzánk jönnek a barátaink, hanem mi megyünk másokhoz.

Ilyenkor a haltól a klasszikuson át a kínai ételekig mindent készítek. A mogyorós csirke is egy basic étel, de nálam a grillszezonnak sincs sosem vége, így gyakran készül nálunk faszénen a steak ősszel is.”

„Azonnal stopot fújtam”

„Jól főzök, de arra is odafigyelek, hogy ne hízzak el. Örülök, ha nyolcas számmal kezdődik a testsúlyom. A magasságomhoz ez az ideális. Volt, hogy fölkúszott 95 kilóig, de akkor azonnal stopot fújtam. Amire büszke vagyok, hogy még soha nem volt háromjegyű ez a szám. Nekem szerencsém van, mert nem vagyok szénhidrátfüggő, a gulyásleves vagy akár a sólet is nagy kedvencem, de kenyér nélkül eszem. Heti háromszor járok edzeni: spinningelek, de végzek saját súlyos edzéseket is, ahogyan szívesen biciklizem is” – meséli Sváby András.

A Sváby Andrással készült podcastbeszélgetést itt nézheti meg

A videó AI alapú tartalomkészítővel készült.

Kiemelt kép: RTL

A Story legfrissebb számát keresse az újságárusoknál!

Megjelent a Story téli különszáma!

Megjelent a Story horoszkóp különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!