Reggelim: „Korán kelek, viszont nem reggelizem. A citromos víz után csak egy tejeskávét iszom, mielőtt elindulok otthonról.”
Tízóraim: „Tíz óra körül mindig eszem valami olyat, ami nagyjából egy kiadósabb reggelinek felel meg. Ma épp három kiflit kefirrel.”
Ebédem: „Nálam a nap utolsó étkezése a bőséges. Ebédre inkább valami egyszerűt választok, leginkább azért, mert pár órával előtte egyszer már jóllakom. A brokkoli épp nem tartozik a legkedveltebb zöldségeim közé, de igyekszem változatosan enni, így néha mégis a tányéromra kerül. A mai sült brokkolit sajttal és egy kis vietnámi szósszal tettem élvezhetőbbé.”

Uzsonnám: „Sajtos roló vagy tojássaláta a színház büféjéből.”
Vacsorám: „Számomra a böjt nem arról szól, hogy alig csipegetek valamit, épp ellenkezőleg, sokat és jókat eszem ilyenkor is. Nem okoz gondot, hogy negyven napig lemondok a húsról, hiszen az év többi napján is sok zöldséges fogást választok, ráadásul hal ilyenkor is kerül a tányéromra. Nehezen élem azonban meg, hogy egyedül csak én böjtölök, a család nem tart velem. Ha a feleségem rántott húst süt, akkor nekem rántott halat készít zöldsalátával vagy körettel.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
A réz kétforintos
Nem tagadja, várja már, hogy a sonkát megvágja, és a hagyományos húsvéti menüt végigegye a szeretteivel. „Ilyenkor mind összejövünk: anyósom, sógorom, a sok gyerek, én pedig minden évben elmesélem a legkisebbeknek, hogy a nagyapám minden locsolkodás után egy remek szerencsejátékot játszott a falubeliekkel a kocsma udvarán. Kitettek középre egy hímes tojást, és aki pár lépésről először beleállította a réz kétforintost, az a körülötte heverő érméket is megnyerte” – mesélte Csőre Gábor.
Kiemelt kép és fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu, Getty Images