Reggelim: „Évek óta egy pohár céklalével indítom a napomat, mert ez az, ami a vérnyomásomat rendben tartja. Utána csak minimálisat eszem, például egy fél pirítósra kenek egy kis általam készített krémet. Nagy kedvencem az ír vajból és brindzából jó sok hagymából készített körözött.”
Tízóraim. „Dió, mogyoró és egy kis méz – utóbbit jót tesz a hangszálaimnak.”
Ebédem: „Mostanában nem túl jó az étvágyam, de ugyanúgy megfőzöm magamnak az ebédet. Sőt a lányommal egymást kényeztetjük, mivel ő is szeret főzni. És tudja, hogy a lencsét nagyon szeretem, amit ő olaszosan készít. Az alapja nála az apróra vágott hagyma, répa, zellerszár, amihez hozzáadja a lencsét, és a végén, amikor megpuhult, csilis tésztával összekeveri. De minden tésztás ételt szeretek…”

Uzsonnám: „Szívesen nassolok, és a közönségtől nem csak szeretetet, csokit is sokat kapok…
Ám előadás előtt figyelek rá, hogy ne csak édességet egyek.
A kecskesajtot szeretem paprikával, paradicsommal. Embertelen ára van a minőségi ételeknek. De úgy vagyok vele, hogy 88 évesen már megveszem, illetve megeszem, ha valamit megkívánok.”
Vacsorám: „A forró leveseket szeretem, de előadás után, késő este nem tudok enni. Olyankor csak egy csésze mézes teát kortyolok el.”
Az unokája kedvence
A színésznőhöz nem térhet be úgy vendég, hogy ne kínálja egy kis meleg étellel. Édesanyjától és annak nagynénjétől tanult főzni, és nincs nap, hogy ne állna a tűzhely elé. „A unokám egyik kedvence a frankfurti leves” – meséli Pásztor Erzsi.
Kiemelt kép: Olajos Piroska/fotocentral.hu