Hazai sztár

A Nagy Ő Enciklopédia: Ki miben volt a legjobb?

Górcső alá vesszük, az elmúlt 20 évben kinek a rózsájára vágytak a jelentkezők.

Vajon mi teszi A Nagy Őt igazán nagy ővé? A lehengerlő megjelenése, a vonzereje, a humora, az ismertsége, esetleg a vagyona, vagy mindez együtt?

A lehengerlő

A jóképű, világlátott, sikeres teniszsztár indulásnak tökéletes választás volt 2003-ban. Noszály Sándor annak idején komolyan vette a feladatát. Választottjával, Melindával a műsor után három hónapot együtt is volt. Noszály Sándor azóta megjárta Amerikát, öt évig volt a gyönyörű, ma is a tengerentúlon élő színésznő, Novák Heni férje. A közelmúltban hazaköltözött, és teniszedzőként dolgozik.

Az őszinte

A hazai televíziózás történetében Molnár Anikó volt az első és eddig utolsó hölgy, aki bevállalta ezt a szerepet. Anikó a rózsás műsorba a ValóVilág harmadik szériája után érkezett 2004-ben, amely egyébként országos ismertséget is hozott számára. Bár Anikó szerepe szerint lelkesen randizott a jelöltekkel, nem itt talált párra. Sokatmondó volt, hogy az utolsó rózsát „barátsága zálogaként” adta át. Nem sokkal később már arról szóltak a hírek, hogy össze­jött Bochkor Gáborral. Molnár Anikó egyébként újra belevágna a nagy kalandba, feltéve, ha ő válogathatná ki a versenyzőket – jelentette ki nemrég. Az egykori valóságshow-hősnő több próbálkozás után máig keresi az igazit. Az elmúlt időszakban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy nemzetközi oldalon erotikus műsort szolgáltat az előfizetőknek. Az egykori Nagy Ő a Storynak mesélt róla először, hogy ötmillió forintot keres az OnlyFans nevű erotikus oldalon, ahol előfizetőknek mutogatja a bájait. Kapott akkor hideget-meleget, hogy 48 évesen erre adta a fejét, ő viszont fittyet hány a kritikákra. Úgy van vele, egyedül kell eltartania magát, az édesanyját és imádott házi kedvenceit. És ezt úgy oldja meg, ahogy tudja.

Gyursánszky Gábor egykori vízisíző (Fotó: Hortolányi Anikó/fotocentral.hu)

A titokzatos

Az egykori kenus és vízisíbajnok, Gyursánszky Gábor annyira rejtélyes, hogy azóta sem nagyon adott hírt magáról. A show-ban 2004-ben egyébként ő sem találta meg az igazit. „A műsorban azért választottam Nikit, mert ő volt a legszimpatikusabb, érzékeny, kulturált lány. De kapcsolatunk nem lett volna működőképes. Barátok maradtunk” – nyilatkozta a műsor után nem sokkal. Az egykori Nagy Ő évekig vezette sikeres marketingügynökségét, majd miután eladta, visszatért a vízisíoktatáshoz. A magánéletét pedig védi a nyilvánosságtól.

A jófiú

Tóth Dávid volt az, aki úgy tűnt, hogy jó katonaként kezdettől fogva feladatot teljesít. Ez esetben a randizást. A reality előtt már jegyben járt akkori barátnőjével, ám a műsor előtt szakítottak. 2021-ben A Nagy Ő-nek köszönhetően összejött egy Laura nevű hölggyel, ám a románc nem bizonyult hosszú életűnek. A sportoló később azt is bevallotta, annyira fárasztóak voltak a forgatások, hogy időnként többre értékelt volna egy jó alvást a soron következő randinál. Tóth Dávid később a Dancing in the Starsban és az Ázsia Expresszben is szerepet vállalt.

Tóth Dávid (Fotó: Fülöp Dániel/fotocentral.hu)

A macsó

Árpa Attila is A Nagy Ő előtt szakított 2022-ben, de a műsorbeli románca sem tartott túl sokáig. Sőt már az utolsó forgatási helyszínen, Olaszországban véget is ért. „Én úgy fogalmaznék, ez a műsor egy kaland volt nekünk – magyarázta Árpa Attila a Tények Pluszban. – Igenis voltak valódi érzelmek, de a végén, amikor Toszkánában ott álltunk, nemcsak a műsor ért véget, hanem ez a romantikus mese is – fűzte hozzá a színész-producer. Hogy miért nem adtak esélyt a műsor után a kapcsolatnak, arról sem ő, sem Timi nem kívánt nyilatkozni. – Hogy miért nem lett folytatása, annak vannak különböző okai. Azt nem biztos, hogy meg akarjuk osztani…” Timi elárulta, a jó kapcsolat megmaradt közöttük. „Nem váltunk el haraggal, néha beszélünk, sőt még a színházban is megnéztem Attilát.”

Árpa Attila (Fotó: TV2)

A csupa szív

Kétségtelen, hogy Jákob Zoli, a milliárdos üzletember vetette bele magát a leglelkesebben a játékba. Volt is miért, hiszen rekordszámú hölgy pályázott a szívére 2023-ban. „A beköltözéskor láttam meg először a lányokat, akik különböző módon értekeztek meg a turai mesekastélyhoz. Egy-kettőnél majd’ elájultam, vagy éppen megdöbbentem, úgyhogy izgalmas lesz! – mondta lelkesen a verseny indulása előtt. Végül a műkörmös Bettit válaszolta. – Amikor legelőször megláttam, és bemutatkoztunk egymásnak, azt éreztem, nagy eséllyel ez a lány fog nyerni. Az már más kérdés, hogy a forgatás közben másik négy-öt lánynál is éreztem hasonlót. Erika eleinte nagyon megfogott, majd Edina is, aztán jött Emőke, akivel, hát hogyan is fogalmazzak finoman, megvolt köztünk a kémia. És akkor még nem említettem a húszéves Natit, aki majdnem a befutó lett… De ma már tudom, ezek csak fellángolások voltak, és az első megérzésem volt a helyes, miszerint Bettit kell választanom.” Az idő viszont rácáfolt Zoltán döntésére. Miután a műsor véget ért, három hétig találkozgattak, de hiába – nem lettek szerelmesek. Végül úgy döntöttek, elengedik egymás kezét.

Volt, aki utána coming outolt is

2003 őszén érkezett Magyarországra a The Bachelor/The Bachelorette,­ vagyis magyarul Az Agglegény/A Szingli című valóságshow, amely hazai változatban A Nagy Ő címet kapta. Ahogyan nálunk, úgy az eredeti, amerikai verzióban is különböző típusú Nagy Ő-k váltogatták egymást. Volt a sármőr (Brad Womack), a romantikus (Ben Higgins), a szívdöglesztő (Juan Pablo Galavis), a vidéki cuki­ fiú (Colton Underwood), aki később melegként coming outolt, a modern­ kori herceg (Matt James), az ellen­állhatatlan (Peter Weber) és az igazi fiú a szomszédból (Arie Luyendyk Jr).

Kiemelt képek: Hortolányi Anikó, Fábián Olga/fotocentral.hu; TV2

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!