Hazai sztár

Ifj. Richter József: „A válásom óta teljesen felfordult a magánéletem”

Ember legyen a talpán, aki lépést tud tartani a 32 éves cirkuszigazgatóval. A híres artistaművész ezer fokon ég a porondon, és bizony a magánéletében sem húzza be a kéziféket. Válása óta nők tucatjai zsongják körül.

Nemrég nyitotta meg újra a kapuit az ország egyetlen autós szafari- és élményparkja, a Richter Safari Park, amely a Magyar Nemzeti Cirkusszal egyetemben nem kevés feladatot ad a világ legfiatalabb cirkuszigazgatójának.

„Nem sokáig lehet űzni ezt az életformát”

Ifj. Richter József minden munkafolyamatban kiveszi a részét. „Engem a siker éltet, függővé tesz. El sem tudnám képzelni, hogy ne ilyen feszített tempóban éljem az életemet, de tisztában vagyok vele, hogy nem lehet sokáig űzni ezt az életformát. Jó ideje két végén égetem a gyertyát – vallja be lapunknak a híres artista, aki ha éppen nem a nagykőrösi szafariparkjában munkálkodik, akkor vágtató lovak hátán mutatja be világhírű akrobataszámát. – Az artistalét aktív fizikai jelenlétet követel, nekem pedig a számos elfoglaltságom mellett a felkészülésre jut a legkevesebb időm. Általában csak beesek a porondra, nincs időm erőnléti edzésekre, bemelegítésre vagy nyújtásra, hanem minden rutinból csinálok, ami persze hosszú távon egyáltalán nem kifizetődő. Hiába tudok fejben minden egyes mozdulatot, ha a testem már nem úgy reagál.”

Fotó: Archív

Van még benne pár év

De vajon mikor bosszulja meg magát ez a rohanó életmód? „Már megbosszulta, már van néhány ősz hajszálam – mondja nevetve. – Pedig nagyon szeretnék az elkövetkezendő tíz évben is 32 éves maradni, de az időt sajnos nem tudom megállítani. Így nem marad más, mint hogy egy idő után vissza kell vonulni, hisz egy ilyen veszélyes szakmánál nagy erény, ha az ember tudja, hogy mikor kell abbahagyni. Úgy érzem, bennem van még pár év.” És mit csinál József, ha éppen nem a két vállalkozását vezeti? „Télen szoktam néhány napra elutazni, és abból igyekszem egész évben erőt meríteni. Nyaranta a cirkusszal Balatonlellén állomásozunk, így van lehetőségem kihasználni a magyar tenger adta lehetőségeket, hajókázom vagy játszom egy-egy teniszmeccset, és találkozom a barátaimmal. Egyébként elég kevés időm jut az ismerkedésre. Igaz, a válásom óta teljesen felfordult a magánéletem, de a párkapcsolat bonyolult terep” – mondja sejtelmesen.

 

Ha egyszer apa lesz, gyermekét kis Tarzanként neveli majd az állatok között (Fotó: Birton Szabolcs/fotocentral.hu)

„Szeretnék elköteleződni”

A világhírű cirkuszdinasztia leszármazottja két éve jelentette be a válását. Volt feleségével hét év után futott zátonyra a házasságuk. József egyelőre élvezi a függetlenséget és a hölgyek érdeklődését. „A csillogás nagyon vonzó a nők számára, elég egyértelmű jelét adják annak, ha meg akarnak ismerni. Sok üzenetet kapok, de tudom, hogy sok esetben ez nem a személyemnek szól, hanem a cirkusznak, ami körülvesz. Egyelőre én is másként nézem a világot, de a jövőben természetesen majd szeretnék elköteleződni és családot alapítani – mondja a szingli igazgató, akit egyre inkább foglalkoztat a szülővé válás gondolata. Sőt már azt is látja lelki szemei előtt, ahogy utódja birtokba veszi a hatalmas szafariparkot, és elefántok, oroszlánok, tevék, zsiráfok között fog felnőni. – Szerintem ez minden gyerek álma, hogy ilyen helyen nőjön fel, én pedig vagyok olyan szerencsés, hogy ezt meg is tudom majd adni neki. Olyan lesz, mint egy kis Tarzan.”

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kapható a Story nyári különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!