Hazai sztár

Molnár Andrea: „Az elmúlt években alaposan megtépázott az élet, az önbizalmam is csorbult”

A 41 éves táncművész színésznőként tavaly októberben debütált. Jobbkor nem is jöhetett volna a felkérés!

A 2000-es évek elején az egész világot meghódította a Jennifer Lopez és Richard Gere főszereplésével készült Hölgyválasz című romantikus filmvígjáték, amit a világon elsőként kőszínházban a Játékszín deszkáin láthatunk. A közönség pedig imádja, szinte lehetetlen jegyet szerezni a produkcióra, pillanatok alatt elkel rá az összes hely.

Kilenc évet várt

Amíg a J. Lo által megformált tánctanár, Julia szerepét Molnár Andreára osztották, addig a sármos könyvelő, Richard karakterét Kolovratnik Krisztián kelti életre. A csinos táncművész olyan hitelesen játszik, mintha mindig is a színészi pályára készült volna. „Drámatagozatos középiskolába felvételiztem, és fel is vettek, végül azonban egy erősebb gimnáziu­mot választottunk. Egyszerűen nem éreztem, hogy annyira tombolna bennem a szereplési vágy, ami pedig mégis ott maradt, azt a tánc által meg tudtam magamból mutatni – kezdi a Story magazinnak Molnár Andi. – Mindig is úgy éreztem, hogy leginkább a testemmel tudom elmondani, kifejezni azt, ami bennem van. Nem véletlenül ezen a pályán teljesedtem ki, de mindig is szerettem volna új szerepkörben kipróbálni magam. A nézők láthattak már műsorvezetőként, zsűritagként, sőt még egy reklámfilmben is szerepeltem, színésznőként viszont a Hölgyválaszban debütáltam először – magyarázza a táncművész, akit Julia szerepére már évekkel ezelőtt kinézte, mi több, meg is kereste a teátrum igazgatója, Bank Tamás. – 2015-ben már rebesgette nekem ezt a szerepet, és már akkor tudtam, hogy ha eljön az idő, örömmel el fogom vállalni. Világpremierként valósult meg Szente Vajk rendezésében, és az első perctől kezdve azonosulni tudtam a karakterrel. Hiszen én is mindig a táncba menekültem a csalódások elől!”

A Játékszín bemutatója hatalmas közönségsiker lett (Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu)

Nem egy terminátor

Andi tehát boldogan bújt tánccipőbe – miközben a szövegtanulás és a próbák mellett a darab versenytáncos koreográfiáit is megalkotta, sőt a színészeket is ő készítette fel és vezette be a műfaj világába. „A színész kollégáim pedig a szövegtanulásban segítettek nekem. Szívtam magamba mindenki tanácsát, de el is kélt a támogatás, mert utoljára az érettségin kellett szóról szóra bemagolnom bármit is. A szereplőválogatáson is rettenetesen izgultam, a torkomban dobogott a szívem, de szerencsére nem sültem fel. Liptai Claudia tanácsára például felvettem a telefonomra a dialógusokat, és éjjel-nappal azt hallgattam, ami hatalmas segítség volt – vallja be Andi, aki úgy véli, jobbkor nem is jöhetett volna számára a felkérés. – Az elmúlt években alaposan megtépázott az élet, túl egy váláson és számos kudarcon az önbizalmam is csorbult, úgyhogy nagyon jót tett a lelkemnek, hogy bebizonyítottam: egy új területen is helyt tudok állni. Bár időbe telt, míg önbizalmat szereztem, és elhittem, hogy meg tudom csinálni a rám bízott feladatot, de mindenki annyira biztatott, támogatott, hogy egy idő után én is elkezdtem hinni magamban. Igaz, most sem vagyok egy terminátor, de rengeteget tanultam magamról, és elképesztően sok tapasztalattal gazdagodtam.”

Úgy tudni, Szente Vajk és Andi egy párt alkotnak (Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu)

„Vigyáznom kell magamra”

A táncművész nemcsak az önbizalmát szerezte vissza, hanem versenytáncos formáját is. „Nagyon komoly táncos jelenetek vannak a darabban. Muszáj jó kondiban lennem, mert bár nem hittem volna, de ez a színdarab egyenesen sportolói életmódot követel. Tudatosan figyelek arra, hogy megőrizzem az álló­képességemet. A Hölgyválasznak köszönhetően, mondhatni, a visszaszereztem a versenyformámat, amiért nagyon hálás vagyok! Már azt hittem, hogy nyugdíjba ment a testem, erre tessék… Nem gondoltam, hogy ennyi idősen még ilyen szép karrierívet húzok a végére. Persze nem is adták ingyen mindezt. Rengeteg munkám van benne. Már csak azért is, mert nincs váltótársam, és egyedül viszem a szerepet. Vigyáznom is kell magamra, nehogy baleset érjen, lesérüljek, netán lebetegedjek, mert nem tudom, ki ugrana be helyettem.”

A DWTS zsűritagja volt (Fotó: Schumy Csaba/fotocentral.hu)

A kulisszák mögött is jó a hangulat

Andi minden napot ünnepként él meg, amit a Játékszínben tölthet. „Ez az első színház, ahol dolgozom, de egyszerűen olyan fantasztikus összetartó csapattá, családdá kovácsolódtunk, hogy minden alkalommal örömmel megyek be a színházba. És ez nem kifelé szól, a kulisszák mögött is jó a hangulat: mindenki pozitív, lelkes, szeretettel teli.”

Kiemelt kép: Bognár Bogi

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!