Hazai sztár

Molnár Andrea és Szente Vajk – Újabb mérföldkőhöz érkezett a kapcsolatuk

Egy októberben debütáló musicalben, a Hölgyválaszban mindketten munkát kaptak. Vajon hogyan kezelik a pikáns helyzetet?

Mintha az élet kiegyenlítené a korábbi „számlát”. Éppen egy évvel ezelőtt állt elő az a faramuci helyzet, hogy Andreát még éppen csak bimbózó kapcsolatuk kezdetén Vajk váltotta a TV2 Dancing with the Stars műsorának zsűriszékében. Sokan féltették akkor a szerelmespárt az esetleges rivalizálástól. Kívülállók számára ugyanis a váratlan csere úgy tűnhetett, hogy ami az egyik félnek siker, az a másiknak kudarc. Különösen azért, mert Andrea valósággal tündökölt zsűritagként a táncos műsor előző két évadában. Ráadásul, kivétel nélkül mindenki imádta, az egyik legkedveltebb szereplője volt a show-műsornak. Ám a két egymást szerető, intelligens ember azóta is boldog, a kapcsolatuk nemhogy ráment, még inkább megerősödött az elmúlt hónapokban.

Mindketten profik

Most pedig újabb mérföldkőhöz érkeztek. Persze ismét adódik a kérdés: a közös munkát is elbírják majd? Abba ugyanis az elmúlt években sokan belebuktak már. Ráadásul Vajkról köztudott, hogy maximalista, szigorú rendező, Andi viszont meglehetősen érzékeny. Van, aki elképzelhetőnek tartja, hogy kenyértörésre is sor kerülhet, ám ez két profinál meglepő lenne. „Valamennyi tapasztalattal rendelkezem e téren, már csak annak okán is, hogy az én feleségem is színésznő. Igaz, én soha nem rendeztem, de profiknál nem lehet probléma a privát kapcsolódás. Azonban elismerem, amatőröknél valóban lehetséges, sőt sokszor előfordult már, hogy megbomlott a harmónia” – jelenti ki Bank Tamás, a produkciónak otthont adó Játékszín igazgatója. Nos, Andrea egyelőre szemlátomást repes az örömtől. „Izgalmas, új terep! Emlékeztek a 2000-es évek emlékezetes táncos filmjére, amiben Jennifer Lopez és Richard Gere játszottak együtt?!” – így adta hírül a közösségi oldalán Molnár Andrea, hogy főszerepet és koreográfusi megbízást kapott egyszerre.

Kolovratnik Krisztián, Liptai Claudia, Molnár Andrea és Csonka András (Fotó: Archív)

„Világpremier”

A történet, amelyről Andrea írt, valóban sokak számára lehet ismerős. Hiszen a Hölgyválasz című amerikai film, amelyben egy családos férfi a legnagyobb titokban táncolni tanul egy csinos táncosnőtől, világsiker lett 2004-ben. Az eredetileg 1996-os japán film színpadi adaptációjának jogát azonban elsőként a világon Magyarország, pontosabban a Játékszín igazgatója kapta meg. „Világpremierre készülünk” – mondja Bank Tamás. Miután Szente Vajk rendezi a darabot, Kolovratnik Krisztián színész és Lévay Viktória színésznő mellett pedig éppen Molnár Andrea kapta meg a harmadik táncos főszerepet, elindultak a találgatások. Hogyan lehetséges ez? Láthattuk eddig kamerák előtt remekelni: zsűritagként a Dancing with the Stars két évadában, magazinműsorok műsorvezetőjeként, sőt a Super TV2 Oltári történeteiben is, ám a világot jelentő deszkákon először szerezhet tapasztalatot.

Andit Vajk váltotta a zsűriszékben – itt épp Gabriela Spanic társaságában (Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu)

„A színészi munka nagy falat lehet”

Azt persze már megszokhattuk, hogy a munkájára rendkívül igényes táncos a magánéletéről kevésbé szívesen nyilvánul meg, amióta Szente Vajk párja. Ám miután a Játékszín csoportképén, csodás színészek gyűrűjében nemcsak ő, hanem kettővel mellette a rendező, azaz Vajk is feltűnik, Bank Tamás még azelőtt eloszlatja a Story magazin hasábjain a további találgatásokat, hogy azok igazán szárnyra kapnának. „Már legalább tizenöt éve próbálom megszerezni a japán film színpadi adaptációjának jogait. És büszke vagyok, mert amerikai színházakat megelőzve ez először a Játékszínnek sikerült. Akkoriban döntöttem el, hogy ezt színpadon is be lehetne mutatni, amikor a televízióban a Szombat Esti Láz című műsor ment. Gondolatban már akkor Andreára osztottam az egyik főszerepet, pedig nem volt még Vajk partnere. Jennifer Lopez is a tánctudása miatt kapta meg a filmszerepet, így mindenképpen olyan személyre szerettem volna bízni a munkát, aki a társastánc világában otthonosan mozog, és Andrea amellett, hogy gyönyörű, profi versenytáncos. Jeleztem is neki, hogy egyszer még felhívom azzal a jó hírrel, hogy szerepet ajánlok neki. Amióta ez megtörtént, elárulom, madarat lehetne fogatni vele a boldogságtól. Persze a színészi munka nagy falat, ahogy a színészeknek is a tánc. Vajk és én mindenben segítjük Andreát, ő pedig, mivel koreográfusként is számítunk rá, a színészeket. És az sem titok, hogy már a szereplőválogatáson remekül szerepelt” – mondja Bank Tamás.

Liptai Claudia is táncol

A kedvelt színész-műsorvezető kislány kora óta rajong a társastáncért. Ám valamiért táncos műsorokban eddig nem csillogtatta meg tehetségét. Most különösen boldog, hiszen a darab egyik szereplőjeként csodás latin táncokat tanulhat majd Andreától, akivel máris elkezdték a közös munkát.

Kiemelt képek: Schumy Csaba, Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!