Hazai sztár

Kolovratnik Krisztián: „A feleségem egy tündéri csaj, de ő olyan, mint Columbo felesége”

A színész-filmrendező-producer elmúlt évtizedei bővelkedtek kalandokban, ezekről is örömmel mesélt nemrég a Best magazinban.

Nemrégiben volt a Játékszínben a Hölgyválasz című darab premiere az ön főszereplésével. Anno láttam a filmet is, ott Richard Gere játszotta az ügyvédet.
Kolovratnik Krisztián: Én a színpadon ügyvéd helyett főkönyvelő vagyok, végtelenül egyhangú a munkám, és bár szerető családom van, úgy érzem, valami hiányzik az életemből. Ezért beiratkozom egy tánciskolába. Sok mindent csináltam már az életemben, de tánciskolába még nem jártam.

A Hölgyválasz című színdarabban Liptai Claudiával (Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu)

Mi mindent csinált az elmúlt évtizedekben?
K. K.: Az egyetem elvégzése után a Vígszínházhoz kerültem, ott eltöltöttem hét évet, de közben lelkesen fotóztam, szabadidőmben utaztam, világot láttam, megjártam a Caminót, a Via de la Platát, és megtanultam elég jól spanyolul ahhoz, hogy kalandvágyból kiköltözhessek Spanyolországba. A színház akkori igazgatójától kértem egy év fizetés nélküli szabadságot, nem lehetett könnyű Marton Lászlónak, mert tizenegy előadásban játszottam, de megoldotta, és elengedett. Spanyolországban hallatlan szerencsém volt, meghívták a képeimet Barcelonába, ráadásul egy nagyon ismert galériába. Szinte azonnal kaptam munkát, havonta leforgattam egy reklámfilmet, volt egy kisjátékfilm-főszerepem, és kaptam szerepet egy olasz filmben is. Sűrű és fordulatos egy évem volt. Aztán hazajöttem, mert megszületett Borisz fiam, és inkább tíz évre felhagytam a színészi hivatásommal, hogy csak vele lehessek. Édesapám 50 éves volt, amikor én születtem, előtte talán volt alkalma kiélni magát, így mire én világra jöttem, ő a világ legodaadóbb édesapja lett. Én fiatalon lettem édesapa, de így is volt alkalmam a fiam születése előtt kiélni magam, és csak remélni merem, hogy apaként én is a legjobban megálltam és megállom a helyem.

Megjárta az El Caminót (Fotó: Archív)

Ha már az édesapját említette, ne feledkezzünk meg az édesanyjáról, ő hajdan közkedvelt operaénekes volt.
K. K.: Igen. Ő hasonlóan döntött, arra emlékszem gyerekkoromból, hogy Bayreuthba kapott volna szerződést, amit a család miatt mondott vissza. Nálunk mindig ez volt és ez az első. Sajnos az édesapám már nem él, de szerencsére az édesanyám itt van velünk, szupernagyi, a két fiammal és vele négyesben szoktunk teniszezni, biciklizni. Egyébként Borisszal kétéves kora óta együtt bringázom, öt és fél éves volt, amikor letekertünk három nap alatt a 170 kilométert. Napi 55-60 kilométert tettünk meg. Borisz ma már 16 éves, a sport mellett ő is rengeteg mindennel foglalkozik, zenél, és nagyon érdekli a filmkészítés.

Eddig csak egy fiát említette, most hirtelen kettőről mesél.
K. K.: Ugrottunk egyet az időben, mert kilenc évvel Borisz születése után megszületett az öccse, Dusán. A sok tennivalóm mellett az életem legcsodálatosabb része a két fiam, a feleségem, a családom.

A mi kis falunkban Zsurzs Katival és Tóth Enikővel (Fotó: Archív)

Mi az a sok tennivaló, amiről beszél?
K. K.: Azt szoktam mondani, hobbiból vagyok színész, hobbiból zenét szerzek, hobbiból fotózom, hobbiból van egy saját filmgyártó cégem, reklámfilmeket, dokumentumfilmeket készítünk, hobbiból van a feleségemmel a Hold9 by Nemsüti bisztrónk. Közben elvégeztem egy teniszoktatói, egy idegenvezetői tanfolyamot, játszom most is filmekben, sorozatokban, és ott a színház, a Teljesen idegenek, a Nagyvárosi fények és a Hölgyválasz című darabok. Szóval nem unatkozom.

Hát valóban nem kevés a dolga, de ahogy mondani szokták, minden sikeres férfi mögött van egy nő…
K. K.: Így igaz. Egy munka kapcsán ismerkedtünk össze a feleségemmel, aki egy tündéri csaj, de ő olyan, mint Columbo felesége, nem a nyilvánosság előtt éljük az életünket.

Fiával, Borisszal (Fotó: Archív)

Bringás Brigantik

A nagyobbik fiával, Borisszal ők a Bringás Brigantik filmek főszereplői. Apának és fiának élete a bringázás, a sok közös élményt és tapasztalatot szeretnék megosztani mindenkivel. „A Bringás Brigantik egy közösség, egy fórum azoknak, akiket érdekel a biciklizés, és akik nemcsak beszélni szeretnének róla, hanem tekerni is.”

Kiemelt kép: Galgóczy Németh Kristóf

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!