Hazai sztár

Kiss Ernő Zsolt Nyári Darinkáról: „Nem gondoltam volna, hogy ennyi év után a feleségem még egy újabb arcát is megmutatja”

A színésznő nemrég életmódot váltott, amiben férje és a kislányuk is maximálisan támogatja.

Nyári ­Darinka családja boldog, mert megbeszélték, minden eddiginél több időt szentelnek a mozgásnak. A Story magazin a környék egyik legszebb kirándulóhelyén, a Dera-szurdoknál fotózhatta a háromtagú famíliát, akik elhatározták, gyakrabban húznak majd túrabakancsot. Ráadásul abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy Pomázon, a Pilis kapujában élnek, így valóban karnyújtásnyira vannak tőlük a csodás lehetőségek. „Mi tényleg olyanok vagyunk, mint a borsó meg a héja. Amióta tizennyolc éve egymásba szerettünk, mindent együtt csinálunk. És Darinka változása az én életemre is pozitív hatással van. Nem gondoltam volna, hogy ennyi év után a feleségem még egy újabb arcát is megmutatja nekem. Örülök, hogy ezt is együtt éljük át. Továbbra is itt vagyok mellette, és most lett egy újabb közös programunk” – kezdi a büszke férj, Kiss Ernő Ernő.

„Az online bántalmazás nem múlt el”

Pedig nem múlt el nyom nélkül az a sok bántás, amit azután kaptak, hogy férj és feleségként is a nyilvánosság elé léptek. „Komoly sortűznek voltunk, sőt vagyunk a mai napig kitéve. Csak egy része volt, hogy a súlyomat kritizálták, és azt mondták, nézzek már tükörbe, mennyire nem illek Ernőhöz. A fogyókúrám alatt is sokszor megkaptam, hogy biztos azért kaparok most, nehogy elveszítsem. De amikor már nárcisztikus nőszemélyként ítéltek meg egy műsor alapján, és szó szerint azért kampányoltak, hogy megmentsék a férjemet tőlem, és amikor már téma volt az anyám és a lányom is, ott komolyan elgondolkodtam, hogy az online bántalmazás áldozataként hogyan tovább. Nem is múlt el nyomtalanul, amit felnőtt fejjel át kellett élnem, de mára rájöttem, hogy az engem követők és szeretők jóval többen vannak, mint azok, akik ócsárolnak és pocskondiáznak. Vannak, akik ma is szívesen megmentenék tőlem a férjemet, de ezeken mi jókat nevetünk. Zárt ajtót dönget, aki úgy gondolja, erre esélye van. A színházban és az ismeretségi körünkben például azért nem is próbálkoztak Ernőnél és nálam sem soha, mert valahogy mindenki tisztában van vele, hogy a köztünk lévő harmónia megingathatatlan. Tudom, hogy ritka manapság, de számomra még tizennyolc együtt töltött év után is ő a nagybetűs férfi” – meséli Darinka.

„Egy grammot sem híztam”

Amíg Ernő erdélyi gyerekként mindenhová biciklivel járt, és imádott mozogni, addig Darinka, bár ugyanúgy gyönyörű helyen, Pomázon nőtt fel, ahol szintén adottak voltak a lehetőségek a kirándulásra, a súlyával mindig is harcban állt. „Imádok enni, amióta létezem, mindig is hadilábon álltam a súlyommal. Ha stressz volt, azért, ha boldog voltam, azért ettem. Tartottam attól, hogy majd most vissza­szedek néhány kilót, de egy grammot sem híztam. Viszont bármennyi dicséretet is kapok az emberektől vagy épp napi szinten a férjemtől, amiért valóban hálás vagyok, azért nem vagyok teljesen megelégedve magammal. Igaz, a tizenkét kilós fogyásom valóban látványos, de szeretnék még formálódni. Csak nem vagyok épp egy sportos alkat” – árulja el az elhatározásuk legfőbb okát Darinka.

„A családom tölt vissza”

Reméli, hogy rendszeressé válik a napi sport az életében. Éppen ezért a családanya táblázatokba rendezi a feladatait. Azt mondja, e nélkül nehezen venné rá magát az edzésekre, mert féltené az időt, amit a szeretteitől elvesz. „Az a típusú családanya vagyok, aki a munka után már nem vágyik egyedül töltött énidőre. Nem kétlem, hogy jót tenne, de engem mindig is a családom töltött vissza, a velük szerzett élmények mindennél fontosabbak. A legtöbben csak az ’ázsiás csajként’ a szerepléseimmel azonosítanak, és magam is a műsor alatt jöttem rá arra, hogy jóval több kitartás van bennem, mint gondoltam volna. Ám akik közelebbről is ismernek, azt is tudják, hogy nem csupán a reflektorfényben, a háttérben is gyakran tevékenykedem. Lassan három éve lesz annak, hogy megpályáztam és elnyertem a Pomázi Művelődési Ház és Könyvtár igazgatói posztját, Ernő pedig mint közösségi médiafelelős dolgozik az intézményekben. És megbeszéltük, mostantól napi szinten mozgunk majd együtt, letesszük az autót, gyalog járunk be a munkahelyünkre, és mivel az enyém négy épületben zajlik párhuzamosan, így az a terv, hogy mostantól tényleg sokat gyalogolok.”

„Zoé ’veszélyes’ életkorban van”

Darinka lánya tavaly kezdte a felső osztályt, az édesanya örül, hogy végre ötödikes, kiskamasz lánya előtt is jó példával járhat. „Ahogy az én ruhaméretem csökken, a divat szerint pedig a mai tiniknek a minél bővebb a trendi, így van, hogy Zoé már nemcsak a tornacipőimet nyúlja le, hanem a ruhásszekrényemből is válogat. ’Veszélyes életkorban’ van, amikor minden elejtett mondatnak súlya van. Így mostantól még jobban vigyázok, mit miért mondok a lányom előtt. Amíg túlsúlyom volt, ez nehezebben ment. Mert amikor az ember a sokadik ruhát veszi ki a gyerek előtt a gardróbból, és emiatt nem tud elindulni a család, akkor előfordul, hogy azt a hatást kelti, nem tetszik magának. És engem is hiába dicsért meg Zoé minden alkalommal ilyenkor is, hiába mondta, hogy ’Anya, gyönyörű vagy!’, nekem ki-kiszaladt a számon, hogy nem igazán tetszem magamnak. Emiatt is örülök, hogy most ezzel már nincs túl nagy gondom. Örülnék, ha nem tulajdonítana túlzott jelentőséget a külsőségeknek” – mondja.

„Édesanyám fiatalos, vagány nő”

A jó példa persze ragadós. Zoé ma már egyre többször mutat applikációkat, szeretne együtt tornázni az édesanyjával. És Darinka édesanyja, Mária is örömmel látja, milyen jól néz ki a lánya. „Ő is olyan, mint én pepitában. És nemcsak azért, mert az arcunk is nagyon hasonlít, hanem mert a belsőnk is ugyanolyan. Fiatalos, vagány nő, aki jól érzi magát hatvan felett is a bőrében. Örülök, hogy egy telken lakunk, Ernő is jól kijön vele. Ugyanakkor nem az a fajta anyós, aki papucsban átcsoszog csak úgy hozzánk. Soha semmilyen hátrányát nem éreztük annak, ami miatt mások esetleg ódzkodnak attól, hogy együtt éljen három generáció. Nem zavarjuk egymás köreit, a közelség előnyeit azonban mindenben kiélvezzük. Azért alakult így, mert mindenképp vidéken szerettünk volna családot alapítani. Ezért 2010-ben, amikor még édesapám is élt, megbeszéltük a szüleimmel, mi lenne, ha a nagy családi házból két kisebbet alakítanánk ki külön bejárattal. És mivel Ernő szülei Erdélyben élnek, legalább egy nagyszülő most is a közelünkben van.”

„A főztömet most még jobban szeretik”

A kertet is közösen használják. Nagy segítség, hogy Mária megtermeli a konyhakertben a zöldségeket, Darinka, Ernő és Zoé pedig a kerti munkálatokat végzi, és folyamatosan szépítik a környezetüket. „Ez fizikai munkának sem rossz. Legutóbb nyolc köbméter kulékavicsot talicskáztunk, amit azért a nap végére megéreztem. Ernő valóságos terápiának éli meg, ha gyomlálhat, füvet nyírhat. Bár ez is sok mozgással jár, az ő alkatán e nélkül is meglátszik, hogy táncművész az eredeti végzettsége. Azt mondta, nem is szeretne pocakos apuka lenni, így most örül, hogy végre velem is sokkal többet lehet mozogni. Arról nem beszélve, hogy Zoéval ők, ketten a salátákat, a zöldséges ételeket sokkal inkább szeretik, mint én, így a mostanában gyakran készített egészségesebb ételek még inkább az ő ízlésüknek kedveznek. Szóval jól vagyunk mi így együtt, hárman.”

Kiemelt kép és fotók: Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!