Címlapsztori

Kiss Ernő Zsolt és Nyári Darinka kertje maga a földi paradicsom: „Nem riadunk vissza a kétkezi munkától”

A színész házaspárnak nem mindig jut ideje a nyaralásra, de az, hogy van egy gyönyörű, nagy kertjük, mindenért kárpótolja őket.

Ahogy múlnak az évek, egyre jobban szeretnek a kertben molyolni – szögezik le már a beszélgetés elején. És mivel nincsen kertészük, minden teendőt maguk látnak el, a hétvégéik jó része munkával telik. „Megértjük azokat is, akik csak gyönyörködni szeretnek a kertjükben, mi azonban nem riadunk vissza a kétkezi munkától, sőt – mondja lelkesen a színész. – Egyfajta terápiaként fogjuk fel. Nekem például a fűnyírás közben szinte kisimulnak az idegeim. És annál nincs is élvezetesebb, mint amikor már mindennel végeztünk, majd töltünk egy hűs limonádét, és megcsodáljuk, mennyit haladtunk aznap is. Aztán persze megyünk is csobbanni a medencébe” – teszi hozzá nevetve. „És a legjobb, hogy a lányunk, Zuzu is örömét leli a kertészkedésben. Ezt hívom úgy, hogy ’észrevétlenül nevelni’ – veszi át a szót a férjétől Darinka. – Hiszen sosem erőszakoljuk rá, hogy segítsen, mondjuk, gazolni. Ő maga hozza a kis kesztyűjét, és kérdi, hogy ’Anya, apa, mit csináljak?’ Elképesztő jó fej. És tényleg nagy segítség is! És a legjobb, hogy már ő is érti, mit jelent megdolgozni azért, hogy szép környezet vegyen minket körbe. Rettentő hálásak vagyunk azért, amink van. Nekünk ez a földi paradicsom.”

Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu

Nem csak ültetnek, metszenek, virágokat és fákat nevelnek, a nagyobb munkákba is beleállnak. „A öntözőrendszert is én építettem ki, de például a lányom lombházát is magam tákoltam össze, a térkövet meg együtt tettük le a feleségemmel – folytatja Zsolt. – Jó, tetőfedést nem vállalnék, a kőművesmunkáktól is tartok, de egyébként feltalálom magam. És ha van egy kis pénzünk, akkor azt biztosan a kert, illetve az otthonunk csinosítására költjük. Szeretünk otthon lenni, és persze szeretünk ’semmit tenni’, de azt is együtt” – teszi hozzá mosolyogva.

Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu

„Gyakran grillezünk, aztán szépen együtt megvacsorázunk a teraszon” – meséli a házaspár.

Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu

„Kislány koromban nekem is épp itt volt a hintám, most pedig már a lányom hintázik a diófa alatt” – mutatja meg Darinka a kert egyik kedves zugát.

Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu

Maximálisan kihasználják a kertet, van hely tollasozni, frizbizni vagy rúgni a bőrt.

Kiemelt kép: Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!