Hazai sztár

„Ez a tányér egy gasztrohalandzsa” – Összegyűjtöttük A Konyhafőnök legjobb történeteit

Várhatóan még idén képernyőre kerül a gasztroreality tizedik évada. Mindenki mesélt már egy-egy zsűritagként átélt élményéről.

Bernáth József – Mautner Zsófi ajánlotta

Az első két évadban zsűriző séf épp a brit fővárosban dolgozott, amikor felkérte az RTL. „Londonban voltam, amikor Mautner Zsófi ajánlására felhívott a produkció szerkesztője, és elmondta a műsor koncepcióját. Először egy Skype-castingot javasoltak, de inkább hazarepültem. A második körre is napokon belül újra hazajöttem, leszállt a gép, beültem a taxiba, elmentem a castingra, és rögtön utána utaztam vissza Londonba. Eléggé meglepődtek, hogy ilyen rugalmas tudtam lenni a szereplőválogatás időpontjait illetően. Ez persze a kinti munkahelyemnek is köszönhető volt. Az első alkalommal egyedül voltam, és leginkább a gasztronómiáról beszélgettünk. A másodikon már arra voltak kíváncsiak, hogyan tudunk együttműködni leendő zsűritársaimmal: Fördős Zével és Vajda Pierre-rel.”

Fördős Zé, Bernáth József és Vajda Pierre (Fotó: RTL)

Rácz Jenő – A türelemmel hadakozott

A 2019-es évadban a türelemmel hadakozott, hiszen ekkor akadt meg a szeme az egyik versenyzőn, Gyuricza Dórin. De kivárta, míg a lány kiesik a versenyből, és csak utána hívta randira. „Bár kiestem, mégis én vittem haza a főnyereményt, Jenőt” – mondta később Dóri. A lány az év decemberében összeköltözött a séffel, ma pedig már férj és feleség, és egy kislány szülei.

Jenő feleségével és kislányukkal, Kamival (Fotó: Borzi Viven)

Wossala Rozina: „Néha kijöttem a sodromból”

A műsor 4. évadában zsűrizett Zével és Ákossal. „Állandóan tanácskoztuk, segítettünk egymásnak, de amikor élesedett a verseny, rengeteget vitatkoztunk, mert más szempontokat figyeltünk. Néha kijöttem a sodromból. Sokszor azonban ha valaki elrontott valamit, empátiából túl tudtam rajta lendülni. A fiúk nem.”

Sárközi Ákos: „Lehetek még James Bond”

A zsűrizésnek hála, Ákos a Keresztanyu című sorozatban is szerepet kapott. Nem kellett messzire mennie, hiszen A Konyhafőnök stúdiójában forgatott Sajgál Erikával, aki szerepe szerint jelentkezik a műsorba, ahol a saját magát játszó Ákos instruálja. A séfnek megremegett a lába, hiszen míg A Konyhafőnökben zsigerből nyomja a kritikákat a versenyzőknek, most megtanult szöveget kellett szóról szóra elmondania. „Korábban nagyon szerettem volna színész lenni, de soha nem vol hozzá vénám, így inkább táncos akartam lenni. Az sem lettem. De ki tudja, a keresztanyubeli szereplésem után lehetek még James Bond is” – viccelődött a felvétel után Ákos.

Rozina és Ákos munka közben (Fotó: RTL)

Vajda Pierre

Az ételkritikus zsűrizéséről találó mondatai a legemlékezetesebbek. Íme, a legjobbak:
„Ezen a sakknugáton eltévedne a paraszt, ez biztos.”
„Ez a tányér egy gasztrohalandzsa.”
„Nagyon megleptél ezzel a tányérral, még csak az a kérdés, pozitív-e vagy negatív. Ezen magamnak is el kell gondolkoznom.”
„Én most a nyilvánvalókat azért nem fogom elmondani, mert az látszik.”
„Senki sem gondol a fogyasztóra? Nem csak önmegvalósítás a főzés.”

Gáspár Bea: „Annyit tudtam, hogy Shanghaiból jön egy séf”

Miután megnyerte A Konyhafőnök VIP-t, az ötödik évadba meghívták zsűrizni, egy időben Rácz Jenővel. „Annyit tudtam, hogy Shanghaiból jön egy séf, az új zsűri. Én egy öreg, kínai embert vártam, és attól féltem, hogyan fogok vele majd kommunikálni. Ehelyett jött egy rendkívül jó fej, agilis srác, aki felülmúlta minden várakozásomat. Egyébként a két fiú teljesen különböző, mert Zé vagány, a fiú a szomszédból, akire rábízom a ház kulcsát, Jenő séf pedig mindig macsó, mindig minden haja szála tökéletesen áll, a ruhái pedig élükre vannak vasalva” – mesélte Bea, aki gond nélkül elkérte a versenyzők receptjeit is, ha nagyon tetszett neki az étel.

Fördős Zé és Gáspár Bea (Fotó: Birton Szabolcs/fortcentral.hu)

Fördős Zé: „Higiéniaparám szokott lenni”

Ő az egyetlen, aki minden évadban zsűrizett, és bármilyen hihetetlen, de akadt olyan étel, amit nem volt hajlandó megkóstolni. „Higiéniaparám szokott lenni a verseny alatt, az első szériában előfordult, hogy egy ételt nem kóstoltam meg, mert aki főzte, megvágta az ujját, és véresek lettek a csirkecombok. Oké, megmosta, de én láttam a vérfoltokat a pulton, és ez számomra nagyon undorító. Azt sem bírom, amikor az emberek nagyon izzadnak, de ez egy versenyhelyzet, és zsűriként el kell fogadni, hogy nagy a stressz, ez pedig ezzel együtt jár.”

Kiemelt kép: RTL

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!