Hazai sztár

Cookynak végre valóra válhat az, amiben hosszú ideje reménykedik: „Tessék szurkolni!”

16 évig tanulta a szakmát, így talán megérdemelten mondjuk rá, hogy a világ egyik legkitartóbb embere.

Egy nagy bejelentés hangzott el a Super TV2 Hal a tortán című műsorában: Cooky arról beszélt: csupán fél év választja el attól, hogy aláírja álmai munkaszerződését. „Tessék szurkolni, mert hamarosan private jet pilóta leszek” – árulta el a kamerák előtt.

„Politikusokat, sportolókat szálltok”

Ez azt jelenti, hogy tizenhat év tanulás, sok-sok állásinterjú, milliós tanfolyami költségek kifizetése és több száz repülőóra után novembertől magánrepülőgépeken szállítja majd mindazokat, akik anyagi helyzetük okán megtehetik, hogy a világszerte tapasztalható reptéri káoszokat kikerülve élvezzék a repülés kényelmét. Ráadásul egy tanulmány szerint ma már Magyarországon is jelentősen bővült erre a kereslet, így Cooky szinte biztos lehet abban, hogy végre valósággá válik az, amiért 2007 óta küzd. „Ugyanolyan hajtóműves repülőgépről beszélünk, mint a több száz fős utasszállítók, de ez mégiscsak VIP, azaz attól függően, hogy hány személyes a gép, hét, tizenöt, húsz, de akár harminc főt, üzletembereket, sportolókat, családokat szállítok majd külföldi országokba, és vissza. Úgy tervezem, emiatt a rádiózást sem hagyom abba. Ha hét közben utasokat szállítok, attól hétvégén még odaülhetek a keverőpult mögé. Sőt akár hétvégén is repülhetek, délután ötre akkor is beérek a munkahelyemre, ha sikerül jól beosztanom az időmet. Ha ez valóra válik, tényleg én leszek a világ legboldogabb embere, akinek minden megadatott: szép család és álmai munkája” – magyarázta Cooky.

Fotó: Archív

Lecke kitartásból

Kevés ember mondhatja el magáról, hogy olyan kitartó, mint Cooky. Kezdetben ő maga sem úgy tervezte, hogy ennyi év lesz a háta mögött, mire valóban aláírhatja majd az első munkaszerződését. Szerencséjére a pilótafoglalkozás nincs korhoz kötve. Ráadásul ő már 2015-ben megszerezte a kereskedelmipilóta-engedélyét, 2019-ben pedig minden gond nélkül teljesített egy háromfordulós felvételit, ám sajnos a pandémia keresztülvágta a számításait. A kétgyermekes édesapa azonban nem adta fel az álmait, és nemcsak magára lehet büszke, hanem Kevinnek és Natannak is leckét adott kitartásból. „Szerintem a srácaim is büszkék lesznek arra, ha az apukájuknak az idei év októberé­ben is sikerül majd az a vizsga, amit követően már private jet pilótaként dolgozhat. Vittem már őket kisgépen, a nagyobbat, úgy érzem, idejekorán meg is fertőztem a repülés szeretetével. Natan azonban még csak négyéves, kicsi ahhoz, hogy ilyesmit megfogalmazzon. Bár azt jó látni, hogy ő sem fél a magasban velem” – mondta.

Debivel és a fiúkkal (Fotó: Archív)

Jó párost alkotnak a feleségével

A pilóta felesége, Debóra is hosszú évek óta támogatja férjét álmai elérésében. Tudja, hogy bármit képes lett volna feladni az áhított célért. Cooky pedig nem győz elég hálás lenni megértő feleségének, akihez mindennap boldogan megy haza. Felhőtlen házasságukba ezúttal egy közös főzés során engedtek bepillantást a kameráknak. A ceglédi Boeing 747-es szimulátorterem nem túl felszerelt konyhájában próbáltak egy menüsort összeállítani, miközben két fiuk is velük volt. „Édesanyám sokat főzött gyerekkoromban, így amikor édesapa lettem, gyakran kértem a segítségét, hogy el tudjam készíteni a családomnak a francia kedvenceket. Szívesen hívok vendégeket is a házamba, akiknek a kedvenc húsételeimet, legtöbbször vörösboros kakast vagy répával és krumplival sült marhahúst tálalok, de a fekete kagyló is a specialitásaim egyike. Sajnos a magyar menzakajához nem sok közöm van, hiszen nem itt nőttem fel, a Hal a tortánban azonban ez volt a nehezítés. Azt, hogy mi az a daragaluska, most hallottam először, annyi volt a szerencsém, hogy a tejbegrízt, amit desszertnek kellett elkészítenem, magam is nagyon kedvelem. Debivel pedig, ahogy az élet minden területén, a konyhában is jól kiegészítjük egymást. És bár Zámbó Krisztián barátom megpróbált mindenbe belekötni, azt nem tudta, hogy velem nagyon nehéz összeveszni, még Debinek se nagyon sikerült, mert konfliktuskerülő ember vagyok!” – jegyezte meg nevetve.

Kiemelt kép: TV2

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!