Hazai sztár

Istenes Bence: „Én se veszem magamra, ha rajtam humorizálnak”

A The Voice műsorvezetője nem egy sértődős alkat – interjúnkban erről is őszintén mesél.

Ön lesz a The Voice műsorvezetője. Mennyiben lesz új ez a feladat?
Istenes Bence: Az alapformátum más, mint az eddigiek. Én alapvetően szeretek új dolgokat csinálni, ez engem mindig jobban motivál. Gyorsan beleunok dolgokba, formátumokba is akár.

De van olyan régi formátum, amit szívesen újra vállalna?
I. B.: A Hagyjál főzni ilyen. Amikor az új műsoromat, a Tippelj, és vidd el!-t elkezdtük forgatni, akkor jöttem rá, hogy én igazából ezeket szeretem. Az olyan produkciót, ahol kevesebb a kötöttség, ami nem egy klasszikus műsorfolyamat, hanem laza, spontán, de tele van érzelmekkel. Amikor látod, hogy mennyire örül valaki a nyereményének, és látod, hogy mennyire szüksége van a mosógépre, és zokog, szalad le hozzá a család, az belőlem is érzéseket vált ki. Tehát azért van mélysége is, de alapvetően nevetgélünk, froclizzuk egymást. Úgy érzem, nekem ez való. De a The Voice is szuper feladat lesz, várom, hogyan tudom a saját személyiségemet belevinni ebbe a formátumba. Illetve nagyon régen vezettem már élő műsort, emiatt is nagyon örülök ennek a felkérésnek. Sokáig csak élő műsorokat vezettem, ez hiányzott már.

Egyik kedvenc műsorában, a Hagyjál főzni!-ben Vajda Pierre-rel (Fotó: RTL)

Miller Dávidot többször froclizta az utóbbi időben. Van önök között versengés?
I. B.: Nincs. Nagyon bírom Dávidot. Csak olyanokkal viccelek, akiket szeretek, én ezt humornak tekintem. Annak idején ugyanígy ment az összehasonlítás ­Sebestyén Balázzsal, állandóan vele mértek össze. Most Dávidot hasonlítgatják hozzám. De én se veszem magamra, ha rajtam humorizálnak. 13 éve vagyok az RTL-nél, és persze volt olyan, amikor elsőre csalódott voltam, hogy egy feladatot nem én kaptam meg, de idővel mindig rájöttem, hogy nem is lett volna nekem való. Például már nem szeretnék messze, egy távoli országban forgatni, mert gyerekeim vannak. Nem vagyunk sokan férfi műsorvezetők, de a csatorna pontosan tudja, melyikünknek mi való. Az elmúlt években már nagyon másként priorizálok, és nagyon átgondolom, hogy mit vállalok, de ismernek az RTL-nél, és nem is nagyon keresnek meg olyan felkéréssel, amire nemet kellene mondanom.

Csobot Adéllal két kisfiút nevelnek (Fotó: Birton Szabolcs/fotocentral.hu)

Azért most is két műsort kapott, az elkövetkező hónapok sem lesznek nyugalmasak.
I. B.: Ez valóban egy nagyon intenzív időszak. Van, hogy néha besűrűsödik az élet. Volt idő, amikor nagyon elapróztam magam, de ahogy emberileg változom, úgy az hatással van a munkámra. Számomra most már az az elsődleges, hogy a család ne sérüljön. Abban hiszek, hogy túl rövid az élet ahhoz, hogy azt mondogassuk, hogy bizonyos dolgokat majd megcsinálunk a magánéletünkben, de most pénzt kell keresni, meg a karrierre koncentrálni. Nekem is meg kellett tanulnom eggyel hátrébb lépni. Olyan világot élünk, ahol mindenki a pénzt hajtja. Pár évvel ezelőtt rájöttem, hogy imádom a focit, de sosem voltam a Manchester­ stadionjában. Miért nem? Mert nincs rá időm? Pedig megtehetném. Miért mindig azt mondom, hogy majd, ha lesz időm? Miért nem most teszem meg, amire vágyom? Nehéz ezt észrevenni, amikor benne vagy a mókuskerékben, de én évről évre tudatosabb vagyok ebben. Szeretném kihasználni az életet, mert nem tudhatod, mennyi időt kapsz itt, a földön. Én így szeretnék a gyerekeimmel lenni. Rajtuk nagyon látni, hogy milyen gyorsan nőnek, és pontosan tudni lehet, hogy mit hagysz ki, ha éppen nem vagy ott velük. Sokat dolgozom, de jó vagyok logisztikában, és hatékony tudok lenni, így minden működik. Egy dolog azonban biztos: a családomtól nem fogok időt elvenni!

Kiemelt kép: RTL

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!