Címlapsztori

Majka az RTL-es visszatéréséről: „Érzelmileg megviselt a váltás”

A műsorvezető-rapper exkluzív interjúnkban válaszol azokra a kérdésekre, amiket már régóta szeretnénk feltenni neki.

Az RTL-en indult Majka karrierje, mégis hosszú éveken át a konkurencia csapatát erősítette. Az idei szezonban azonban visszatér az RTL-re, ahol több műsorban is feltűnik majd. Eddig nem beszélt a váltásról, most azonban egy interjú keretében a Storynak mesélt a döntés részleteiről.

Hogyan élte meg a váltást?
Majka: Nehezen. Őszintén szólva, magam sem gondoltam, hogy érzelmileg ennyire megvisel majd ez az egész. De amikor elkezdődött a munka, akkor megnyugodtam. Mindig így van az emberrel, hogy amikor meglátja a másik helyen is a jót, akkor tud igazán továbblépni. Főleg a férfiakra igaz ez, akik ragaszkodnak a dolgaikhoz. Én sem vagyok az a típus, aki könnyen változtat. A Kalandra fal!-t forgattuk először, és akkor rögtön kiderült, hogy tulajdonképpen csak a helyszín változott számomra, a munka ugyanolyan. Mondjuk, a lokáció sem mindegy, mert az RTL stúdiója nagyon messze van tőlem… Ezen például sokat gondolkodtam, amikor meghoztam a döntést a váltásról, hogy mennyit kell menni, és hova. Aztán úgy döntöttem, hogy egy évben azokon a napokon, amikor forgatok, meg tudom ezt tenni.

A megújult mentorcsapat tagjaként láthatjuk az X-Faktorban (Fotó: RTL)

A végső döntésben mekkora szerepe volt annak, hogy felajánlották az X-Faktor mentori székét?
Majka: Az X-Faktor egy rang, a brand, a formátum az egész világon ismert. Szóval ez egy nagyon kecsegtető ajánlat volt. De nyilván nagyon sok más is szerepet játszott abban, hogy váltottam. Sok mindenen múlt az is, hogy egyáltalán váltani akartam. Benne volt ebben az elkényelmesedés is, voltak érzelmi alapjai is. A lényeges döntést nem azután hoztam meg, hogy megkaptam az ajánlatot az RTL-től, hanem azután, miután a TV2-nél történt egy-két dolog. Ezt nem fogom részleteiben feltárni. Legyen elég annyi, hogy megkönnyítették a döntésünket Pápai Jocival.

Úgy tűnik, nem tudnak egymástól szabadulni…
Majka: Én a Józsitól nem is akarok szabadulni, az elmúlt 21 évünket együtt töltöttük, úgyhogy valószínűleg erre a kis maradék időre ez már így is marad.

A Kalandra fal!-lal kezdte idén újra a munkát az RTL-nél (Fotó: RTL)

Az X-Faktor tele van konfliktushelyzetekkel, adott esetben megjelennek a trollok. ­Hogyan áll ezekhez a helyzetekhez?
Majka: Egy televízióműsor 2024-ben erről kell, hogy szóljon. Ha megnézel egy húsz évvel ezelőtti tehetségkutató műsort, akkor ma már azt gondolod, hogy felvágod az ereid az unalomtól, még akkor is, ha olyan emberek szerepeltek benne, akik nagyon tehetségesek. Ma ez már nem csak erről szól. Amellett, hogy meg kell találni azokat az embereket, akik érdemesek arra, hogy a könnyűzenében vagy a show-bizniszben tevékenykedjenek, a szórakoztatás nagyon fontos eleme a műsornak.

Sokszor éri a műsort az a kritika, hogy már nem is a tehetségek kereséséről szól, ezt biztos idén is meg fogják kapni: hol vannak az igazi énekesek, miért bohóckodnak…
Majka: Azért ennek a műsornak a végkifejlete mégiscsak a tehetségek képernyőre kerülése, ezt ne felejtsük el. Hogy előtte hogyan alakul az út, ami ide vezet, az már egy másik történet.

Úgy érzi, mára felhígult a rappervilág (Fotó: Archív)

A műsornak is köszönhetően rengeteg fiatal rapper lett hazánkban. Hogyan látja őket?
Majka: Rettentően felhígult a rappervilág. Az igazi művészet ezek között megtalálni azt, aki felfelé kilóg ezek közül a srácok közül. Engem rengetegen megtalálnak, sok demóanyag, felkérés, segítségkérés jut el hozzám. Most az X-Faktorban meg is mutathatják magukat nekünk.

De akkor mi az, amivel Majkát le lehet majd nyűgözni az idei évadban?
Majka: Én egy igazi színpadi embert keresek, nekem ez a legfontosabb. 2024-ben minden más mellékes. A show-biznisznek szórakoztatónak kell lennie, és az erre való képesség messze nem csak a hangról szól. Valakiben meg kell, hogy legyen az a gén, ami azt okozza, hogy ha színpadon van, akkor rá kell figyelni.

Kiemelt kép: RTL

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!