Címlapsztori

Újra együtt Marsi Anikó és Palik László

Életük nagyobb állomásai mindig egy-egy televíziós műsorhoz kapcsolódnak: egy forgatáson szerettek egymásba, egy másikon döntötték el, hogy elválnak.

Nem először bizonyosodik be, mennyire igaz a Marsi Anikó–Palik László párosra a mondás: „Soha ne mondd, hogy soha!” Pedig évekig úgy tűnt, hogy az egykor híres sztárpár soha nem tér vissza a televízió képernyőjére. Hogy mégis fordult a kocka, azt ugyanúgy a TV2-nek is köszönhetik, mint azt, hogy most újra kollégák lesznek. 2016-ban Anikó mondott igent a Tények műsorvezetői szerepére − a család akkor Mallorcáról költözött haza −, és 2018-ban az is bizonyossá vált, hogy férje is csatlakozik a TV2 csapatához. Láthattuk választási műsorban, családi realityt vezetni, de neve leginkább az Exatlonhoz kötődik. A válásuk ténye Anikóval a műsor dominikai forgatásán lett nyilvános, és amikor Palik a csatornától is távozott, úgy tűnt, nem látjuk őket többé együtt mint pár és mint kolléga sem. Aztán nyár közepén vált bizonyossá, ami a háttérben egy ideje már nyílt titoknak számított, a Legyen Ön is milliomos! műsorvezetőjeként Palik mégis visszatér a TV2 csapatához.

Egykor készségesen beszéltek közös életükről, fiaikról (Fotó: Németh Gabriella/fotocentral.hu)

Kezdetek

Egykor egy fél ország szurkolt nekik azért, hogy összejöjjenek, később is csak nehezen fogadta el a közvélemény, hogy 18 év és két közös gyerek után elválnak.
Tény, hogy kapcsolatukat mindig meghatározta a televízió. Még a szerelmük is egy stúdióban kapott lángra 2003 őszén, az RTL A nagy KRESZ-vizsga élő műsorát megelőző próbák alatt. Anikó mint a tesztműsor női műsorvezetője ugyan nem sokat tudott a Hungaroring akkori vezérigazgatójáról, aki ismert emberként vállalta a megmérettetést, de nem hagyta szó nélkül látványos unatkozását. Az adok-kapok a stúdió falain kívül is folytatódott közöttük, Palik visszaemlékezéseiből azóta azt is tudjuk, már akkor házassággal „fenyegette” Anikót, amikor még csak pár mondatot váltottak egymással. Szerelmük hirtelen kapott lángra, és ha akarták, se tudták volna a nyilvánosság előtt sokáig eltitkolni. De nem akarták, néhány évig készségesen megmutatták irigylésre méltó életük szinte minden részletét, még 2005 októberi esküvőjükön is népes vendégsereg és a nyilvánosság bevonásával mondták ki az igent. Végigkövethettük a fiaik cseperedését, ám 2010 augusztusában, egy mozipremier után nem adtak több interjút, majd hamarosan külföldre költöztek.

Négy éve a DWTS stúdiójában Anikó Laci ölébe huppant (Fotó: TV)

Sokan örültek 2016-os hazaköltözésüknek, és szinte ott folytatták, ahol abbahagyták. Aztán mindenki döbbenten vette tudomásul, hogy néhány évvel később Anikó egészen Dominikáig utazott, hogy az akkor Exatlont forgató férjével a válásról beszéljen. Példamutató intelligenciával csinálták végig az azt követő éveket, ez lehet az oka, hogy a mai napig jó kapcsolatot ápolnak. Sőt össze is járnak immár népes mozaikcsaládjukkal. Anikó férjével, Gyarmati Gáborral és Palik élettársával ugyanis több gyermek is érkezett a családba. „Amit én képes voltam ebből a helyzetből kihozni, az működik, és jól. Például nemrég ünnepeltük a nagyfiam, Vilmos 18. születésnapját nálunk, a kertben az apukájával, az ő élettársával és az ő kisfiával, akiket szintén nagyon kedvelek, plusz természetesen Vincével, anyukámmal, Vilmosom barátnőjével és Gáborral, a férjemmel. Nagyon-nagyon jó hangulatú buli volt” – mesélte a Blikknek Anikó nem sokkal azelőtt, hogy kiszivárgott Palik visszatérése.

Hab a tortán

Legendás tévés pillanataiknak se szeri, se száma. Az egyik legutolsó az, amikor a TV2 Dancing with the Starsjának első évadában Anikó a stúdióban érte izguló férje ölébe huppant. Alig néhány hónappal későbbi válásuk híre így éppolyan váratlanul érte a közvéleményt, mint annak idején az, hogy összejöttek, majd pár hónappal egy szakítás után hivatalosan is összekötötték az életüket. Mindig tökéletes párost alkottak, megingathatatlanul egymás mellett álltak, boldognak tűntek, pedig megszenvedtek egymásért. Kapcsolatukat azonban példamutató intelligenciával kezelik a mai napig. A Story­ magazin értesülései szerint Anikó kifejezetten örül, hogy a gyermekei édesapja lesz az újrainduló Legyen Ön is milliomos! ötödik házigazdája. Az már csak hab lenne a tortán, ha a műsorban közösen is szerepelnének. A hírek szerint erre is van esély, hiszen civilek és sztárok is szerepelni fognak a műsorban. Kíváncsian várjuk a folytatást…

Vágó István örökébe lép (Fotó: TV2)

Legyen Ön is milliomos!

Olyan legendás előd, mint Vágó István – később egy-egy évad erejéig Friderikusz Sándor, Fábry Sándor és Gundel Takács Gábor – után Palik Lászlón a sor, hogy sikerre vigye az egykor oly népszerű formátumot. Ebben legnagyobb segítsége az a Wágner Tamás lesz, akivel Palik a YouTube-csatornáján látható műsorát is vezeti. „Gyerekkorom óta imádok olvasni, imádok keresni. (…) De hogy elég okos vagyok-e én erre a szerepre, az majd a folyamatban fog kiderülni, másrészt a nézők el fogják dönteni, nagy-e ez a kabát rám” – nyilatkozta saját internetes műsorában Palik.

Kiemelt kép: Korponai Tamás/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!