Címlapsztori

Schóbert Lara: „Addig megyek, míg bele nem pusztulok!”

Schobert Norbi és Rubint Réka lánya elárulta, hogy milyen egy fitneszházaspár árnyékában felnőni.

Az RTL ökölvívó-gálaműsorának 20 éves versenyzője, Schóbert Lara addig nem nyugszik, amíg el nem hozza a Sztárbox bajnoki övét. Persze furcsa is lenne, ha a Schobert–Rubint házaspár gyerekeként nem ilyen elánnal állna az összecsapáshoz. Egy biztos: az alma nem esett messze a fájától.

„A szüleim Magyarország ikonjai”

Egy évvel ezelőtt még testvére, Schobert Norbika állt a szorítóban, most pedig Larán a sor, hogy megmutassa, milyen kemény fából faragták. „A szüleim Magyarország ikonjai abban, amit csinálnak, így rám is sokkal nagyobb nyomás, elvárás nehezedik. Például soha nem engedhettem meg magamnak, hogy elhízzak vagy lustálkodjak. Igaz, egyik sem fenyeget, mert mindig is ügyeltem a külsőmre, és nagy hangsúlyt fektettem az egészséges táplálkozásra, a rendszeres mozgásra. Egyébként is rendkívül kritikus vagyok önmagammal szemben. Mindig a maximumra, sőt annál is többre törekszem. Nem elégszem meg a félmegoldásokkal. Ebben mindkét szülőmre hasonlítok, hisz anya és apa sem ismer lehetetlent – vallja be Schóbert Lara, aki hozzáteszi, nem érte komolyabb atrocitás híres felmenői miatt, ám azt mindig is érzékelte, hogy nagyobb figyelem irányul rá, mint a környezetére. – Ez sosem zavart, sőt minél nagyobb a nyomás rajtam, annál motiváltabb vagyok. Ilyen tekintetben abszolút apára ütöttem, ő is én, is terhelés alatt teljesítünk a legjobban – mondja nevetve. – Ami pedig az anyai örökséget illeti: minden nehézségből felállok, és addig megyek, míg bele nem pusztulok. Ez a szívósság részben jó, másrészt előbb-utóbb kiégéshez vezethet.”

A lovaglás a mindene, és most a boksz is bejött a képbe (Fotók: Archív)

„Óva intettek az élsporttól”

Bár a sport születésétől fogva az élete része, mint mondja, senki nem kényszerítette arra, hogy szülei példáját kövesse. „Soha nem erőszakoltak rám semmilyen mozgásformát, de azt elvárták, hogy sportoljak valamit. Hogy mit, azt abszolút rám bízták, ám az élsporttól kifejezetten óva intettek. Nyilván tudták, hogy egy ilyen életforma mennyi lemondással jár, mi pedig nagyon szeretünk utazni, világot látni, amit kapásból elfelejthettem volna, ha hivatásos versenyzővé válok.”
Lara végül a lovaglásban találta meg a számára ideális mozgásformát, hamarosan pedig boksztudásáról is számot ad az RTL-en. „A Sztárbox által most belekóstolhattam abba, hogy mivel jár a versenyre való felkészülés, az állandó edzés, odafigyelés, hisz hónapok óta más sem csinálok, csak a boksszal kelek és fekszem. Persze anyáéknak is megvan minderről a véleménye, szeretnek beleszólni a dolgaimba, de leginkább az étkezéssel és regenerálódással kapcsolatban szoktak tanácsot adni, amit meg is fogadok.”

Ma már ő is profi edzéseket tart, mint az édesanyja (Fotó: Birton Szabolcs/fotocentral.hu)

Az eredeti nevét használja

Míg a tavalyi évben Norbikának szurkolt az egész família az élő összecsapásokon, addig most Larát támogatja a család. Igaz, a műsor néhány héttel ezelőtti sajtótájékoztatóján, amelyen bejelentették, hogy ki kivel fog megmérkőzni, csupán édesanyja, Rubint Réka kísért el. „Apu, azt hiszem, pont edzett, azért nem jött el. Számára nem indulhat el a reggel teniszezés vagy futás nélkül, úgyhogy igazoltan volt távol – fűzi hozzá nevetve Lara. A Schobert lányt, aki egy ideje már hosszú ó-val, Schóbertként szerepel a médiában, arról is megkérdeztük, hogy miért változtatta meg a vezetéknevét. – Nem változtattam meg a nevem. Igazából így írják eredetileg is, úgyhogy fogalmam sincs, hogy eddig miért Schobertként hivatkoztak ránk. A hivatalos okmányaimban is hosszú ó-val írják a nevünket, nekem pedig így jobban tetszik. Gondoltam, így használom a nyilvános szerepléseimkor is.”

Kiemelt kép: RTL

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!