Hazai sztár

Rubint Réka – Kendőzetlen őszinteséggel vall az egészségéért folytatott küzdelméről

Drámai fotók kerültek napvilágra a mindig vidám és erős fitnesz­edzőről, aki hamarosan papírra veti élete egyik legnehezebb fejezetét.

Szülei halála, férje sztrókja és szívműtétje is alaposan próbára tette a családot, Rubint Rékát azonban semmi nem tudta megtörni. Rendíthetetlen hittel, életerővel, kitartással tűrte a sorozatos pofonokat, mígnem az élet egy évvel ezelőtt térdre kényszerítette az addig ereje teljében lévő üzletasszonyt, aki megrendítő bejegyzéssel búcsúzott az óévtől: Réka kórházi ágyon fekve, infúzióra kötve látható, miközben férje az ágya mellett imára kulcsolt kézzel borult felesége ölébe.

Ezekkel a sokat sejtető fotókkal búcsúzott az óévtől az édesanya (Fotók: Archív)

Megjárta a poklot

Noha Réka szervezete már tíz évvel ezelőtt, férje életmentő műtétje után is jelzett, hogy ideje visszavennie a tempóból, a fitnesz­edző csak nem tudott nyugodni. Megállás nélkül dolgozott, miközben családanyaként és óvó, féltő, gondoskodó feleségként is helyt kellett állnia betegeskedő férje mellett. Aztán rajta volt a sor. Ő került korházba gyomorbántalmakkal, amiből sikeresen kigyógyult. Legalábbis eddig úgy tűnt, hogy a 45 éves híresség kirobbanó egészségnek örvend, mígnem 2022 októberé­ben a Dancing with the Starsból való kiesése után több utalást is tett arra, hogy végkimerülésig hajtotta magát, amit a teste is megsínylett. „Olyan időszakon vagyok túl, ami önmagában megér egy könyvet”– mondta sejtelmesen éppen egy évvel ezelőtt az üzletasszony, aki azóta valóban papírra vetette az életét, ősszel megjelenő könyvében pedig családi és üzleti sikereik, nehézségeik mellett az elmúlt egy éve legnagyobb pokoljárásról, az egészségéért folytatott küzdelméről is őszintén mesél.

A Dancing with the Stars alatt sem volt jól (Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu)

„Az emberi élet csak egy hajszálon múlik”

De vajon mit titkolt Réka az elmúlt időszakban, ami egy életrajzi könyv formájában kívánkozik ki belőle? Bizonyára nagy horderejű dologról lehet szó, hisz aki ismeri, jól tudja, a fitneszedzőt bizony kemény fából faragták, és még akkor sem hagyta el panasz a száját, amikor tizennyolc évvel ezelőtt egy hajszálon múlt az élete. „Többször is volt halálközeli élményem. Az egyik ilyen volt, amikor egy tüdőgyulladást félrekezeltek, és leszakadt a bal tüdőm. Majdnem összeomlott a keringésem, ezzel egy időben pedig kaptam egy szívbelhártya-gyulladást. Egy hétig voltam egy vákuumgépen, amivel kiszívták a területről a váladékot. Húzós volt – mondta a közelmúltban egy videóinterjúban Réka, akinek a családja adott erőt a felépüléshez. – Lelkileg megtörtem, nagyon megviselt ez a műtét. Más ebbe belehalt volna. Rájöttem, az emberi élet csak egy hajszálon múlik. Azt mondták az orvosok, csak az edzettségemnek köszönhetem az életem” – vallotta be akkoriban Réka, akinek az élet ismét megálljt parancsolt.

Évtizedek óta támogatják egymást (Fotó: Trenka Attila/fotocentral.hu)

Nem bírta tovább a teste

Bár sokáig lelkiismeret-furdalással küzdött, ha egy pillanatra is megpihent, egy ideje mégis kénytelen volt visszavenni a tempóból, mivel egy fellépése után már az autóból is alig bírt kiszállni, olyannyira kiszipolyozta a szervezetét. Nem véletlen, hogy Norbi azt sem engedi, hogy Réka a volán mögé üljön, így az üzletasszony már csak sofőrrel közlekedik. „Biztosan életkori sajátosság, de korábban állandóan rivalizáltam magammal, örök elégedetlen voltam, de 45 évesen már elengedtem a tökéletességre való törekvést. Meg kellett tanulnom pihenni! – mondta nemrégiben Réka, akinek hosszú hónapokra lehetett szüksége, míg felállt onnan, ahonnan mindenki feladta volna, ám vélhetően már túl van a nehezén, hisz tele van célokkal, álmokkal. – Annyi terv van a fejemben, hogy 365 nap is kevés lesz. Annyi biztos, feje tetejére fogom állítani a világomat!”

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!