Címlapsztori

Pápai Joci és felesége 20 éve házasok: „Küzdelmes évek vannak mögöttünk”

Két évtizede, hogy egybekeltek, ám hamarosan egy próba­tétel elé kerül a kapcsolatuk, amelytől mindketten ugyanannyira tartanak.

„Megadtuk a módját – mondja Pápai Joci a 20. házassági évfordulójáról, amit közel 100 fős vendégsereg és egy kék Lada társasságában ünnepeltek nemrégiben. – A barátaink tudják, mennyire szeretem a különleges autókat, ezért kaptam egy olyat, amiből már nem szaladgál sok az utcákon. Felmatricázták a járgányt a családi képeinkkel. Majdnem elájultam, amikor megláttam, annyira jólesett” – mondja lelkesen az énekes.

A közös titok

Az ünnepséget hosszas szervezés és előkészületek előzték meg. „Szerettük volna együtt megtervezni a részleteket is. Szerencsére majdnem minden barátunk el tudott jönni. Egy igazán felejthetetlen este volt, amivel megünnepeltük ezt a 20 kalandos évet – magyarázza. Bizony izgalmas két évtized áll mögöttük, elég, ha csak a megismerkedésük körülményeire gondolunk. – Egy baráti társaságban találkoztunk először, én is és ő is a párjainkkal voltunk ott. Nagyjából egy évig titokban szerettem őt, de még akkor is, amikor már szinglik voltunk. Aztán nagy nehezen egyszer egy buliban össze­szedtem a bátorságom, amiben segítségemre volt az előtte elfogyasztott néhány ital. Odaléptem hozzá, és megkérdeztem tőle, lehet-e egy közös titkunk. Ő nevetve azt válaszolta, igen. Innentől kezdve kezdtem el udvarolni neki” – emlékszik vissza örömmel.

Hanna lányukkal, aki ma már 19 éves (Fotó: Hortolányi Anikó/fotocentral.hu)

Szegénységben, gazdagságban

De az egymásra találásuk sem oldott meg minden problémát az életükben. „Akkoriban a szerelmemen kívül nem sok mindent tudtam nyújtani neki, annyira szegény voltam. Ő mégis kitartott mellettem, sőt biztatott, amikor megfordult a fejemben, hogy elengedem az álmaimat. Ki tudja, ha nem Anita a feleségem, befutok-e énekesként – ismeri el a családfő. Szerencsére felesége biztatása nem volt hiábavaló, mert Joci 2017-ben megírta az Origo című dalt, amellyel egy csapásra megváltozott az életük, ám a jómód kettejük viszonyán nem sokat változtatott. – Ugyanolyan a kapcsolatunk ma is, mint 20 éve, azzal a különbséggel, hogy ma már nem kell megnéznünk a párizsi árát a húspultnál. Nem tudom, van-e a hosszú házasságnak titka, de az biztos, hogy nincs tökéletes párkapcsolat, ahogy én sem vagyok mintaférj. Küzdelmes évek vannak mögöttünk, de a humor és a jókedv a legtöbb problémán átsegít. Na és persze a jó szex sem kihagyható tényező” – teszi hozzá nevetve.

Évfordulójuk alkalmából egy felmatricázott Ladát kaptak (Fotó: Archív)

Jöhet a harmadik gyerek?

A humorérzékükre és a jókedvükre az előttük álló időszakban is szükségük lesz, mert gyerekeik nemsokára kirepülnek a családi fészekből, ugyanis Hanna 19, Zalán pedig 13 éves. „Erre még egyáltalán nem vagyunk felkészülve, sőt félünk is tőle. El sem tudjuk képzelni, milyen lesz az életünk, ha a gyerekeink nem élnek majd velünk. Az is eszünkbe jutott, talán egy harmadik gyermeket kéne vállalnunk – mondja viccelődve. Kettőjük közül egyértelműen ő az engedékenyebb szülő. – Anita néha hajlamos picit túlfélteni őket, pedig Zalán is már kamasz. Ő nagyon komolyan veszi a teniszt, Carlos Alcaraz a nagy kedvence. Már most sokkal jóképűbb, mint én valaha is voltam. Nekem írogatnak a tinilányok, hogy mi van vele. Érdekes évek várnak ránk. Hanna pedig már kész felnőtt, egyetemen tanul, kiváló jegyei vannak, mindig tudja, mit akar. Nagyon büszke vagyok rájuk” – mondja elégedetten az édesapa.

Szeptember 7-étől láthatjuk az X-Faktorban (Fotó: RTL)

Zsűriből műsorvezető

Pápai Jocit a hamarosan induló X-Faktorban is láthatjuk majd az RTL képernyőjén, de ezúttal nem a zsűripultban, hanem műsorvezetőként próbálhatja ki magát. „Én sosem leszek egy klasszikus értelemben vett műsorvezető, aki levezényel egy egész estés show-t. Én a humorérzékem miatt működöm jól a tévében. Az X-Faktorban elképesztő lesz látni, ahogy valóban egyik pillanatról a másikra teljesen megváltoznak majd emberi életek.” Hamarosan pedig a Kalandra fal!-ban is műsorvezetőként láthatjuk.

Kiemelt kép: Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!