Címlapsztori

Gombos Edina: „Fájdalmas, szép szerelem a miénk”

Szinte hihetetlen, már húsz éve annak, hogy egymásra talált Gombos Edina és Alberto! Felelevenítettük, miként is kezdődött a ma már az Egyesült Államokban élő házaspár közös útja.

Noha Gombos Edina szinte mindig párkapcsolatban élt, 2004-ben azt mesélte a Storynak, korábban nem tudta, milyen a valódi szerelem. Soha, egyetlen kedvese mellett sem érezte magát igazán nőnek. Azon a télen viszont szó szerint szembe jött vele a végzete, mégpedig Kubában. Alberto Costafreda, mint egy igazi latin szerető, valósággal megbabonázta…

Edina tette meg az első lépést

Az egykori műsorvezető az ­Aktív stábjával utazott el 2004 februárjában Kubába. Nem is sejtette, hogy ez a forgatás mennyire megváltoztatja majd az életét. Akkoriban már jó ideje egyedül volt, szinte csak a munkájának élt. De szerencséjére betévedt Kuba legismertebb szivargyárának az üzletébe. „Azonnal éreztem, hogy meg kell őt ismernem – mesélte Edina. – Nem tudtam levenni a szemem róla. Mondtam is a barátnőmnek – a spanyol tolmácsunknak, Maritzának –, hogy ez a fiú megbabonázott. Persze annyi bátorságom már nem volt, hogy odamenjek hozzá. ­Maritza noszogatott, egyre csak azt hajtogatta, hogy egyszer élünk, vagy ahogy a kubaiak mondják ’az élet csak egyszer van’. Végül ő állt oda a fiú elé, és kérte el nekem a telefonszámát. Szegény Alberto elkerekedett szemekkel nézett a barátnőmre. Azt hitte, neki kell. Amikor kiderült az igazság, már felcsillant a szeme.” Edinát sosem zavarta, hogy kedvese három évvel fiatalabb nála. Sokkal érettebb gondolkodásúnak látta, mint a magyar férfiakat. „A Gato Tuerto, azaz a Félszemű macska nevű bárban volt az első randink, forró salsaritmusok közepette. Már akkor úgy gondoltuk, hogy ennek a kapcsolatnak folytatódnia kell.”

Az első pillanattól kezdve sugárzott róluk az összhang (Fotó: Archív)

Éjszakánként sírt utána

Edinának két, igen romantikusra sikeredett hét után azonban vissza kellett térnie Magyarországra. „Szörnyű volt az a másfél hónap, amíg újra el nem utazhattam Kubába – vallotta be később. – Sehogy nem találtam itthon a helyem. Emlékszem, egyre csak az járt a fejemben, amit kubai származású barátnőm jósolt, amikor először mentem Havannába: indul a kaland, meg fog változni az életed, és még álmodban is sírni fogsz. Mind a három bejött. Éjszakánként gyakran felriadtam, felidéződtek az arcok, a hangok és a pillanatok. De a legjobban persze Alberto hiányzott. Amikor felébredtem és rájöttem, hogy nem Kubában vagyok, elsírtam magam.” Igen, már akkor egyértelmű volt: fájdalmasan szép szerelem lesz az övék… Másfél hónap múlva aztán újra útra kelt a műsorvezető. Ekkor már együtt lakott kedvesével egy havannai lakásban. A mézeshetek után nem volt könnyű az elválás. De megígérték egymásnak, hogy a következő csók már Budapesten fog elcsattanni. Persze nem volt könnyű elintézni, hogy a kubai fiatalember magyar földre léphessen. „Hetekig jártuk a követségeket – avatott be annak idején az eljárás nehézségeibe Edina minket –, Alberto Kubában, én pedig itthon. Még azt is bizonyítanom kellett, hogy megfelelő egzisztenciával rendelkezem. Hosszú, idegőrlő procedúrán mentünk keresztül.” 2004 júniusban aztán végre újra megölelhették egymást, ezúttal már a Ferihegyi repülőtéren.

Edina életében Alberto az első férfi volt, aki ki tudta mutatni az érzéseit (Fotó: Archív)

Szülei eleinte ellenezték a kapcsolatot

Edina sosem titkolta: az anyukájáék nem repestek a boldogságtól. „Úgy gondolták, egy ilyen szerelemnek nem lehet jövője, és csak én járok majd rosszul, mert szenvedni fogok. Én viszont mindig is szerettem a kihívásokat, szerettem bonyolítani a dolgokat. Ráadásul ő volt az első férfi az életemben, akiért bármit megtettem volna.” Edina elárulta azt is, Alberto megadta neki mindazt, amire mindig is vágyott: az őszinte szerelmet. Neki teljesen természetes, hogy állandóan hozzám bújik, simogat és folyton csókol. Korábban soha nem volt hasonlóban részem – és nem az én hibámból.” Az első családi ebéden Edina szülei azonnal megenyhültek. Alberto a kedvességével, humorával, közvetlenségével levette őket a lábukról. A szerelmesek végül Edina kis budai lakásában kezdtek új életet. Majd nemcsak megtervezték, de meg is jósolták a jövőjüket! Már ­akkoriban felvetődött ugyanis köztük, hogy a tengerentúlon kezdenek új életet. Igaz, ők Havannában gondolkodtak, de végül 2015-ben Floridában telepedtek le. Edina onnan működteti Itt van Amerika! nevű YouTube-csatornáját.

Először érkezett a kislányuk, Miranda (Fotó: Schumy Csaba/fotocentral.hu)

Annyi gyerekük lett, amennyit terveztek

Edina és Alberto számára már a kezdetektől magától értetődő, hogy össze fognak házasodni. A férfi hat gyerekről álmodozott. „Nálunk az a szokás, hogy legkevesebb három-négy kiskölyök van egy családban, Edina viszont csak kettőt szeretne. Azt hiszem, ebben az egyben engedni fogok neki” – mesélte még 2004-ben.

Kiemelt képek: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story nyári különszáma!

A Story Sztárdiéta különszáma kapható az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!