Címlapsztori

Gombos Edina – Férjével, Albertóval addig küzdöttek, amíg elérték az álmai­kat

Manapság szinte mindenki úgy gondol az egykori televíziós szépségre, mint akinek az élete tökéletesebb nem is lehetne. Született feleség lett Amerikában.

Mintha csak a Lila akác közben élő Született feleségek életét élné! Azzal a különbséggel, hogy Gombos Edina élete nem csak látszólag boldog. Aki követi az egykori műsorvezető Itt van Amerika! YouTube-csatornáját, emlékezhet, Edina egy családi kiránduláson arról mesélt, látja magát egy tornácos, Született feleségek sorozatból ismert, gyönyörű házban megöregedni, közel áll hozzá az az építészeti stílus. És bár a házuk nem a klasszikus nyugati parti luxusházakat idézi, kétségtelen, hogy gyönyörű környezetben, gyönyörű családdal, szerető férj oldalán él meglehetős jómódban. Ráadásul mindezt a napfényes Floridában. Edina élete csodás, de ő nem szeret a tökéletes anya és feleség képében tetszelegni, leginkább szórakoztatni akar a felvételeivel. Mindig elérzékenyül, ha dicsérik, márpedig gyakran szembesül vele, mennyire inspirál másokat az életével.

Az Aktív műsorvezetőjeként (Fotó: TV2)

Nehéz kezdetek

Kilenc éve ilyenkor még csak remélhették, hogy minden álmuk valóra válik. Albertóval már javában szervezték, hogy nyáron szerencsét próbálnak Amerikában, ott, ahol előtte gyakran jártak turistaként. Edina mindig is délre vágyott, és végül volt bátorságuk két kicsi gyerekkel útnak indulni. Még egyszer végigcsinálná? Mosolyog, valahányszor ezt kérdezik tőle. Hiszen Miranda éppen az első osztályt kezdte, Matti pedig alig múlt négy hónapos. Ha azokban a kezdeti években is megmutatja a mindennapjaikat, talán kevesebben irigyelték volna Edinát. Ma már csak az eredményt látjuk, de azért tudjuk, hogy tudatos tervezéssel és kitartással, Albertóval addig küzdöttek, amíg elérték az álmai­kat. A legtöbben ezért követik az életüket.

Albertóval (Fotó: Archív)

Itthon majd’ belerokkant

Edina nem csupán megvetette a lábát Amerikában, de még a tanult szakmájával is érvényesülni tud úgy, hogy kedvét is leli a munkában. „Otthonról dolgozom nagyrészt, kis helyi cégeknek vagyok a médaimenedzsere, kreatív embere. Itt az a szokás, hogy nem vesznek fel arra külön embereket, hogy a közösségi­média-felületeket működtessék, a munkát kiadják magánvállalkozóknak. Én is ezzel foglalkozom. Nagyon jó kis posztokat csinálok, videókat, kreatív ötleteket, és a kommunikációjukat is intézem. Megbízásos alapon dolgozom, magyaroknak is egyébként” – mesélte az Itt van ­Amerika! oldalán, ahol négy éve forgat és mutat meg amerikai érdekességeket, és a saját családjáról is rendszeresen oszt meg tartalmakat. Remekül kamatoztatja riporteri és műsorvezetői képességeit, és igyekszik összekötni a kellemeset a hasznossal: ott élő magyaroknak is segít azzal, hogy megmutatja, hogyan élnek, milyen típusú munkával teremtenek biztos jövőt maguknak és a családnak, vagy éppen olyan helyeken forgat, ahol az ő gyerekei is ki tudnak kapcsolódni. A kirándulások a munka legkellemesebb részei, aztán jön az otthon utómunka, de úgy osztja be az idejét, hogy a család ennek ne lássa kárát. Ez Magyarországon másként működött a szakmájában. Kora hajnaltól szinte késő estig dolgozott, több mint húsz éven keresztül. Sosem titkolta, hogy a munka − bár mindig kiválóan teljesített −, felőrölte az idegeit, hiszen nem volt éppen családbarát. Ma nyugodtabb, jobban fel tud töltődni, ami meg is látszik, hiszen mintha rajta nem fogna az idő, ma is ugyanolyan gyönyörű, mint amikor az Aktív vagy a Ma­gellán című műsorokban láthattuk. Semmi kétség, Edinának bejött Amerika!

Ricky Martin is Miamiban él (Fotó: Archív)

Ricky Martin lakásában

Alberto imádta Magyarországot, ám itthon Edina munkája nélkül kevésbé tudtak volna megélni. Légikísérőként, ­később informatikai területen dolgozott, ma pedig az egyik spanyol ajkúaknak szóló televíziónak, az Univisionnak biztosítja a technikai hátteret. Többek között ­Ricky Martin házában is járt már a munkájának ­köszönhetően, amikor élő bejelentkezés ­miatt szükség volt néhány technikai megoldásra.

Kiemelt képek: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!