Címlapsztori

Bereczki Zoltán: „Egy jó kapcsolatban is méreg az unalom”

Gyakran mondogatjuk, a Google a barátunk. Vajon az internetezők mire kíváncsiak, ha Bereczki Zoltánról szeretnének olvasni? Kiderítettük.

Szülei

Tízéves volt, amikor szülei elváltak, és testvérével együtt az édesanyjukkal maradt. „A nővéremet nagyon megviselte a válás, én őszintén szólva megkönnyebbültem. Soha nem fogom elfelejteni a hangos vitákat, veszekedéseket, amiknek, sokáig azt hittem, én vagyok az oka. Édesapám elköltözött, de bármikor átmehettünk hozzá. Roppant büszke voltam a szüleimre, hogy normalizálódott a kapcsolatuk, mi a testvéremmel pedig fellélegezhettünk” − mesélte korábban a Story magazinnak Bereczki Zoli.

Fotó: Story-Best Archívum

Szinetár Dóra

Már 12 éve, hogy a színész elvált Szinetár Dórá­tól, de a mai napig a miértről faggatják az emberek. „Annak idején sajtó közeli termék voltunk mint musicalduett-formáció. Mi úgy intéztük, hogy bezártuk az ajtót, és nem beszéltünk – emlékezett vissza Palya Bea műsorában a híresség. – Elzártam magamban az érzéseimet, talán ennek következménye, hogy a mai napig nem dolgoztam fel azokat. Mind a ketten nagyon sérültünk ebben”– magyarázta a színész.

Szinetár Dóra és Zoltán kislánya, Zorka már 16 éves (Fotó: Schumy Csaba/fotocentral.hu)

Zorka és a bébiszitter

A színész úgy véli bizonyos szempontból elrontotta első, Szinetár Dórá­val közös lánya, az immár 16 éves Zorka gyerekkorát. Második gyermekénél, a lassan hároméves Flóránál már nem akar ilyen hibát elkövetni. „Zorka gyakorlatilag egy bébiszitter ­mellett nőtt fel, mert nekünk annyi fellépésünk volt, hogy kedden, legkésőbb szerdán beültünk az autóba, és még vasárnap este is − ha épp nem előadásunk volt − haknizni mentünk − mondta a Hello, WMN! című műsorban a színész, aki második lánya életében már sokkal tudatosabban van jelen. – Pont annyit vállalok, hogy otthon lehessek fürdetéskor. Egyszerűen ott akarok lenni ezeknél a perceknél!”

Rómeó és Júlia

Éppen 20 évvel ezelőtt, 2004 januárjában mutatták be a Budapesti Operettszínházban a Rómeó és Júlia című musicalt Bereczki Zoltán, Dolhai Attila, Szinetár Dóra és Mészáros Árpád Zsolt főszereplésével. A több mint 10 éven át futó darab ötszáznál is több előadásával legalább 500 ezer nézőt csábított be a színházba. Bereczki azóta is szép emlékként tekint pályája legmeghatározóbb szerepére, Mercutióra.

Bata Éva

Bereczki Zoltán és második felesége 2019-ben egy színházi darab próbái alatt szeretett egymásba, majd 2021-ben titokban összeházasodtak, és még az év augusztusában megszületett kislányuk, Flóra. Kivételesen a házasságuk titkairól beszéltek. „Harmonikusan élünk, de egy jó kapcsolatban is méreg az unalom. Muszáj, hogy történjen valami magával az emberrel, mert a kapcsolat is így lesz több. – mondta a Nők Lapja Évszakoknak a színész. – Nekünk nagy szükségünk van arra a dinamikára, hogy közeledjünk és távolodjunk.” „Hogy távol legyünk egymástól, és aztán újra találkozhassunk – vette át a szót Bata Éva. – Tekintve, hogy mind a ketten meglehetősen zabolátlan személyiségek vagyunk, kell a saját tér, a saját világ, a másiktól függetlenül is!”

Bata Éva nem szeret kettőjükről beszélni (Fotó: Birton Szabolcs/fotocentral.hu)

Azahriah

Zoltánról köztudott, hogy nagyra értékeli a tehetséget, a szorgalmat, és elismeri a pályatársai teljesítményét. Azahriah munkássága előtt például fejet hajt, igaz, nem a zenei hangzásvilága miatt tartja különlegesnek. „A gíroszosnál szól ez a zene 20 éve. Ez egy arab zenei hangzásvilág, amit a kis srác csinál. Ha leveszed róla a magyar zenét, és elkezdesz rá ilyen arab halandzsát csinálni, akkor pont ugyanez a zene szól a gíroszosban. Csak a hangszerek alatta, a szöveg, amit csinál, az egész az, amit nem fogsz tudni mellérakni. Arra az életérzésre, amit ő hoz, arra oda kell kapd a fejed” – mondta a Három igazság című műsorban.

Bereczki ragyogóan utánozta Presser Gábort (Fotó: Szabó Lilla/fotocentral.hu)

Sztárban Sztár

2013-ban tűzték képernyőre az átalakuló show első évadát, amelyben Zoli elsöprő győzelmet aratott. A színész-énekesnek gyermekkori álma teljesült azzal, hogy kedvenc sztárjai bőrébe bújhatott. „Lubickoltam ebben a műsorban, annyira élveztem, mint semmi mást, pedig amúgy is nagyon szeretek szerepelni, de ez volt a csúcs. Gyerekkoromban rengetegszer előfordult, hogy zenét hallgattam, és elképzeltem, de jó lenne úgy énekelni a színpadon, mint Freddie Mercury vagy Presser Pici bácsi. Ilyenkor néztem, hogyan áll a szájuk éneklés közben, milyen mozdulataik vannak, és ezeket már akkor a tükör előtt utánoztam. A műsor gyakorlatilag az álmomat váltotta valóra” − mondta az egyik napilapnak Zoli, aki aztán négy évadon át a zsűri csapatát erősítette.

Kiemelt kép: Borzi Vivien

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story nyári különszáma!

A Story Sztárdiéta különszáma kapható az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!