Címlapsztori

Újabb baljós párhuzamokat véltek felfedezni Diana és Katalin története között

A hercegné nemrég a világ elég tárta, hogy rákkal küzd, azt remélve, hogy őszintesége megállítja a pletykákat. Most épp szerelmi háromszögről suttognak...

Szüleink sérült mintáit gyakran akaratlanul továbbvisszük saját életünkbe. Márpedig Vilmos első sorból nézte végig, ahogy édesanyja szenved Károly és Kamilla viszonya miatt. És végül sokak szerint ő is a hűtlenség útjára lépett. Igaz, soha semmi és senki sem bizonyította, hogy a herceg valóban félrelépett volna felesége egykori barátnőjével, Rose Hanburyvel, a királyi családot górcső alatt tartó rajongók viszont sok párhuzamot vontak már a Diana–Károly–Kamilla és Katalin–Vilmos–Rose háromszögek között. Most sincs ez másként, amikor Katalin betegsége került a középpontba. Katalin és Vilmos 17 éve alkotnak egy párt, akár mintaházasokként is tekinthetnénk rájuk. De tény, hogy 2019-ben sok pletyka látott napvilágot arról, hogy a kapcsolatuk nem is olyan harmonikus. És bizony épp ekkortájt szakította meg a kapcsolatot egymással Katalin és Rose Hanbury…

Károly és Diana házassága maga volt a távolságtartás és a ridegség (Fotó: Getty Images)

Barátokból ellenségek

A 39 esztendős Rose-nak a nála 23 évvel­ idő­sebb férjétől, David Rock­savage-től, Cholmondeley márkijától három gyereke született. A nő korábban modell volt, és nemcsak szépségéről, hanem kifinomult divatérzékéről is ismert. Vilmosék esküvőjén még a legjobban öltözött vendégnek titulálták. Rose jó viszonyt ápolt a hercegi párral, már csak azért is, mert vidéki, norfolki birtokukon szomszédok voltak. A két nő az ottani elit társaság és fényűző partik szíve-lelke volt, közeli barátságot ápolt – csakhogy egy idő után látványosan elhidegült a viszonyuk. Katalin egyik pillanatról a másikra a nyilvános eseményeken levegőnek nézte Rose-t, és mindent elkövetett, hogy kiszorítsa a társaságból. „Eléggé példátlan, ami történt – számolt be a The Sunnak egy bennfentes még 2019-ben. – Vilmos hiába próbálta békíteni, Katalin ráparancsolt, szakítson meg minden kapcsolatot a Cholmondeley házaspárral, többé látni sem akarja őket. Sőt nemrég egy másik birtokra tették át vidéki székhelyüket, tőlük távol.”

Katalinban és Rose-ban sok közös volt, például egyaránt rajonganak a divatért (Fotó: Profimedia)

Fülöp herceg és II. Erzsébet királynő temetésén, majd III. Károly király koronázásán pedig már láthattuk, hogy Rose-t tényleg száműzték: a hercegi pártól a lehető legtávolabbi helyen állt minden alkalommal. Ellenséggé vált, de ha jobban belegondolunk, pont ez történt Diana hercegné és Kamilla között is pár évtizeddel korábban. Károly még azután is Kamilla közelében szeretett volna maradni, hogy a nő férjhez ment, ezért legjobb barátjaként hivatkozott rá évekig. Diana is így ismerte meg Kamillát, ezért szeretett volna jó kapcsolatot ápolni vele. Így történt, hogy a két nőt több alkalommal is lefotózták egymás társaságában. Az eljegyzésük után azonban Diana számára egyértelművé vált, hogy Károly mit érez Kamilla iránt, ezért többé nem mutatkoztak együtt. Ahogy mostanában ­Katalin és Rose sem.

Katalinnál tökéletesebb királynéjelöltet Vilmos keresve sem találhatott volna (Fotó: Profimedia)

Kamilla 2.0

Vilmos sorsa már akkor eldőlt, amikor megszületett. Legidősebb fiúként nem volt választási lehetősége: úgy nevelték, hogy egyszer király lesz belőle. Ugyanúgy édesapja, Károly életét is a királyi szerepre való felkészülés határozta meg. És mindkettőjük esetében igaz: elvárás volt, hogy olyan nőt vegyenek feleségül, aki egyszer méltó királyné lesz. Károly pontosan ezért választotta ki Dianát, és Vilmos is tudta, hogy Katalinban minden megvan, ami ahhoz kell, hogy beilleszkedjen. A képlet mindkét esetben működött: az emberek még halála után is istenítik Dianát, és Katalinért is rajonganak.

Diana és Kamilla 1980-ban még együtt szurkolt Károlynak a Ludlow-i lóversenypályán (Fotó: Getty Images)

Az összeesküvés-elméletek szerint Vilmos herceg biztos benne: a palota sosem engedné, hogy elvegye Rose-t, aki akkor egy elvált, háromgyermekes nő lenne. Nem beszélve arról, hogy a királyi család valószínűleg soha többé nem kockáztatná, hogy Diana esete megismétlődjön. Katalin ugyanolyan népszerű, mint Diana volt, nem hiába nevezik őt is a szívek királynőjének. Ha valamilyen úton-módon Vilmos herceg úgy döntene, hogy válni akar Katalintól, a figyelem a hercegnére terelődne. Akárcsak anno Dianára. És mi a garancia, hogy Katalin nem úgy reagálna, mint Diana? Semmi. Könnyen lehet, hogy ő is kihasználná a médiafigyelmet, akárcsak Diana, ez pedig nem tenne jót a királyi család népszerűségének. Tanulva Dianáék válásából, ezt a forgatókönyvet mindenáron megpróbálná elkerülni a palota.

Károly és Kamilla 2005-ben a királynő engedélyével végül összeházasodhatott (Fotó: Profimedia)

Türelemre int

A hercegné betegsége körüli titkolózás nem enyhítette a pletykákat, sőt… A rajongók ugyanis újabb baljós párhuzamokat véltek felfedezni Diana és Katalin története közt. Katalin hercegné januárban egy előre tervezett hasi műtéten esett át, amiről a palota csak alig adott ki információt. A hallgatás miatt pedig egyre őrültebb teóriák születtek, végül a Buckingham-­palota előtt már tömegek követelték, hadd láthassák végre a hercegnét. Végül az udvar megelégelte a hisztériát, és Katalin egy őszinte videóban jelentette be, hogy valójában rákkal küzd. Sok, tapintatosnak nem nevezhető kommentelő a hercegné betegsége mögött is Diana életével való párhuzamot lát. Többen ugyanis úgy vélik, Katalin, hasonlóan Dianához, nem bírta férje hűtlenségét, és az évek óta tartó stressz, illetve elkeseredettség okozta az egészségügyi problémáit. Azzal érvelnek, hogy Diana hercegné depressziója és bulimiája is azután alakult ki, hogy nem tudta feldolgozni: Károly mindig is Kamillát fogja szeretni.

Reméljük, hamarosan ismét olyan boldognak láthatjuk a walesi hercegi párt, mint 2022-ben (Fotó: Profimedia)

Annyi biztos, hogy Katalin hercegné a betegségét bejelentő videóban nyugalmat kért és türelemre intette rajongóit. Kifejtette, legnagyobb támasza jelenleg férje, Vilmos. Ez a nyilatkozat pedig hátha végre feloldja azt a negatív képet, ami Vilmos köré épült az évek során. Hiszen bárhogy is nézzük, a herceg most nincs könnyű helyzetben – édesapja és felesége egyszerre küzdenek a gyilkos kórral. Katalinnak talán a nyílt kommunikációjával sikerül elérnie, hogy tiszteletben tartsák a kérését, és családja körében gyógyulhasson olyan hosszú ideig, ameddig csak szükséges.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!