Címlapsztori

Bódi Margó: „Ott nem sietünk sehova, nem kell megfelelnünk senkinek”

Egy évszaknyi távollét után a Bódi házaspár újra az otthonában hajthatja álomra a fejét. Margó most elmeséli, milyen volt az ázsiai nyaralásuk.

A Bódi Margó és Guszti szeptemberben Egyiptomban élvezték az őszi napsütést, de a házaspár minden év végén összecsomagol és útra kel, hogy aztán a tavaszi napsugarakkal együtt térjenek vissza Magyarországra. Idén sem történt ez másként. Karácsony előtt egy nappal Thaiföldre utaztak, és március derekán érkeztek haza. Az élménybeszámolót Margó tartja az olvasóinknak.

Beolvadtak a környezetükbe

Thaiföld méltán népszerű üdülővárosában, Pattajában töltötte az elmúlt két és fél hónapot a mulatós házaspár. December végén már rutinosan vették be Ázsiát, és úgy éltek ott, mint a helyiek. „Egy pici lakásban laktunk, mindennap elsétáltunk edzőterembe, masszázsra. Ott minden sarkon található egy szalon, és a kezelések nem is hasonlíthatók ahhoz, amit itthon ismerünk. Napi váltásban kértük a thai, az olaj- és a lábmasszázst. Egyszerűen hihetetlen volt! – kezdi az útikalauzt Margó. – Guszti szépen kidolgozta az izmait, négy kilót adott le. Én is átalakultam egy kicsit, és három kilóval lettem kevesebb. Sokat napoztunk, úsztunk, de kirándultunk is. Voltunk hajókiránduláson és egy botanikus kertben. Olyan csodálatos orchideákat láttam, hogy azt leírni sem tudom. A fák gyönyörűek, illatosak, és ahogy a meleg szellő simogat, az semmihez sem hasonlítható. Nagy kalandokban nem volt részünk, pihentünk.”

Bejárták a környék strandjait

Elengedik a stresszt

Kezdetben ők is pont annyi időt töltöttek az ázsiai földrészen, amennyit egy átlagos turista, majd a kéthetes turnusokat apránként növelni kezdték. Úgy megjött hozzá a kedvük, hogy Guszti kitalálta: inkább hónapokra vonuljanak el a világ szeme elől. Margónak nem volt ellenvetése, nem véletlenül. „Thaiföldön nyugalom, béke fogadja az embert. Ott nem sietünk sehova, nem kell megfelelnünk senkinek, nem szükséges szépen felöltöznünk – a papucs, a póló, a sort, a nyári ruha pont elég, és a főzésre sincs gond. Minden nagyon olcsó. A séta mellett mi tuk-tukkal jártuk a vidéket, forintra átszámolva száz forintért. Ázsia teljes szabadságérzetet ad – áradozik Margó. Hozzáteszi, az üdülővárosban éjszaka pont ugyanolyan élet van, mint nappal, így nincs akadálya, ha éjszaka támad kedvük sétálni vagy vásárolni. Ám a hangsúly náluk ilyenkor mindig a pihenésen van. – Tavasztól karácsonyig szerencsére rengeteg munkánk van, és a végére mindig elfáradunk. Jólesik a töltődés. Thaiföldön el tudjuk engedni a stresszt. Nem fogadunk telefonhívásokat sem, kizárólag a családdal kommunikálunk.”

Nem is lehet üdítőbb annál, mint kókuszvizet kortyolgatni a parton

Terülj-terülj asztalka várta őket

Azért azt Margó sem titkolja, hogy az első két hét földöntúli boldogsága után megjelenik benne az érzés, hogy jó lenne valami mást is csinálni a pihenésen kívül… De aztán mindig arra lyukadnak ki, szükségük van feltöltődésre. És egyszer eljön a búcsú pillanata is. „Háztól házig huszonhárom óra alatt értünk haza. A hosszú utazás és a hat óra időeltolódás miatt én már fél négykor ébren voltam, mert megéheztem. Odakint akkor már ebédidő van. Az átállás igényelt pár napot – vallja be. – Az idősebbik unokánk jött értünk a reptérre, otthon pedig terülj-terülj asztalkám fogadott minket. Jó érzés volt újra birtokba venni a házunkat, bevallom, én ilyenkor mindig megsimogatom még az autómat is, és mondom neki: ’Szevasz, hazajöttem!’”

Kiemelt képek és fotók: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!