Sztáréletmód

Sztárok, akik egzotikus országban találták meg a boldogságot

Néhány magyar híresség az elmúlt években hosszabb-rövidebb időre elhagyta hazánkat, és most külföldön él.

Marton Adrienn – A család az első

„A teljes kiégés miatt költöztem el Indonéziába, Balira. Alapvetően borzasztóan érzékeny ember vagyok, és már felőrölt az otthoni média világa. Volt, hogy egyszerre forgattam három műsort, közben posztolnom kellett, vagy új cégekkel tárgyalnom. Teljesen felőröltek a hétköznapok, már nem éreztem magam jól abban a közegben. Itt viszont minden jó, visszataláltam a természethez, és tényleg lelassultam” – mondta el Adrienn, aki férjével, Edvin Martonnal és gyerekeikkel költözött az indonéz szigetre, ahol előbb házat béreltek, aztán építkeztek.

Marton Adrienn (Fotó: Archív)

Ennyibe kerül az élet Indonéziában

Hazánkhoz képest 11,9 százalékkal olcsóbb a megélhetés, lakást bérelni 18,5 százalékkal kerül kevesebbe. Egy kilogramm csirkehús 900 forint. (Az adatok forrása: www.numbeo.com/cost-of-living – 2022. február)

Bódi Guszti és Margó – Ázsiában regenerálódnak

Az énekes házaspár évente több hónapot is Thaiföldön tölt. A tengeri levegő, a különleges ételek, az emberek kedvessége és a szép környezet már az első látogatásuk alkalmával elbűvölte őket. Azóta második otthonukként tekintenek az egzotikus országra, ahová minden télen visszajárnak.

Bódi Guszti (Fotó: Archív)

A thaiföldi árak

Egy liter tej átlagosan 530 Ft, egy kiló kenyér 407 Ft. (Az adatok forrása: www.numbeo.com/cost-of-living – 2022. február)

Horváth Éva – Házat bérelnek a szigeten

Ők is Balit választották, de még csak pár hete tartózkodnak az ázsiai országban. „Fél évre vagy egy évre megyünk, ezt még nem tudjuk biztosan. Jó előre elintéztünk mindent, már az óvodát is kiválasztottuk Kristófnak, aki egy angol–indonéz kétnyelvű oviba fog járni” – mondta a kétgyerekes anyuka, aki valószínűleg a jövőben kétlaki életet él majd a családjával.

Horváth Éva (Fotó: Archív)

Vajon hol van a földi paradicsom?

A University of Pennsylvania felmérése szerint a legélhetőbb ország Svájc, ezt követi Kanada és Japán. A női egyenjogúság szempontjából Svéd­ország és Hollandia a befutó, új vállalkozás indítására pedig Kína és Malajzia a legjobb hely.

Kiemelt képek: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kapható a Story nyári különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!