Hazai sztár

Bódi Guszti a feleségéről: „Az elmúlt 48 évből nem emlékszem elrontott ételre”

Bódi Margó közel egy hónapra beköltözött fia, Csabi házába, és vitt magával közel egy tucat idegent is.

Mindez májusban történt, és az érintettek ma már mosolyogva mesélnek arról az időszakról, amikor Margó új főzőműsora, a Bódi Margó ízvilága kedvéért a tévéstáb felforgatta Bódi Csabi és felesége, Gina életét. A TV Paprikán október 21-én elindult főzőműsorról elárulunk önöknek néhány kulisszatitkot.

Letarolták a gyepet

Ahogy a mondás is tartja, az idő megszépíti az emlékeket. „A végeredmény annyira jó lett, hogy feledteti azt a megannyi bosszúságot, ami az alatt az egy hónap alatt történt, amíg a műsor készült. Ez pont olyan, mint amikor egy édesanya azonnal elfelejti a vajúdás fáradalmait, amint a babáját a mellkasára teszik – mondja Csabi. – Nagyon büszke vagyok a szüleimre, hihetetlen, hogy honnan indultak és hova jutottak. És arra az összefogásra is, ami végigkísérte a forgatást. Persze hogy a mérgem sem tartott sokáig! Nyilvánvalóan a kertem nem volt felkészülve napi húsz-harminc ember fogadására, legjobban a fű sínylette meg a nagy jövés-menést, aztán lett még több egyéb szépséghiba is, eltört ez, az, vázák, csempék… Giná­val hamar túlléptünk ezeken, miután láttuk, az édesanyám milyen remekül helytáll és a vendégek is mennyire jól érzik magukat nálunk.”

A Bódi Margó ízvilága jókedvű stábja (Fotó: Paprika TV)

Három kiló plusz

Feszített volt a tempó, napi két adást rögzítettek, és mivel Margó hallani sem akart az ilyen műsorokban időnként megengedett jótékony csalásról, minden ételt valóban elkészítettek, és azoknak mind finomnak kellett lenniük. Már csak azért is, mert a napot mindig vendégséggel zárták, ahol a meghívottak jóízűen elfogyasztották a kamerák előtt készített finomságokat. Bódi Guszti egyébként, betartva a cigány hagyományokat, tökéletes házigazda lévén, napi kétszer lakomázott együtt a vendégekkel. „Én nem híztam, de Guszti három kilóval nehezebben zárta a felvételeket” – kotyogja ki Margó, aki csakúgy, mint a műsor korábbi évadában, Angliában élő sógornőjével főzött. Azt is elárulja, egyáltalán nem zavarták a kamerák, és élvezettel vetette bele magát a kulináris kalandokba. „Szégyellem, hogy ezt elárulta – mondja nevetve, Guszti, miután megtudja, hogy a felesége lebuktatta. – A tradíció megkívánja, hogy bár Csabinál voltunk, Margó műsora készült, ezért én legyek a házigazda. Nekem illett fogadnom a vendégeket, aztán elfogyasztani a feleség által asztalra pakolt ételeket. Örömmel tettem eleget a feladatomnak, és bízom benne, olyan kultúrát tudunk megmutatni, ami sok ember életét gazdagabbá teszi.”

Margó Angliában élő sógornője visszatérő szereplője a főzőműsornak (Fotó: Paprika TV)

Aranyérmes töltött káposzta

A családfő büszkén újságolja, Margó bármit tehet a tányérjára, ő bizony mindent elfogyaszt. „Egyszerűen nem tud mellényúlni. A kezében van a tudás. Az elmúlt negyvennyolc évből nem emlékszem elrontott ételre. Lehet tőle tanulni, a töltött káposztája egyenesen verhetetlen, a pörköltje világbajnok, a gulyáslevesére szavak sincsenek” − sorolja. Az evésen kívül a családfő feladata az alapanyagok beszerzése volt, és mivel náluk nincsenek kis adag étkek, indulásként azonnal két birkával állított be a forgatásra…

Adás után Gusztiék a vendégeikkel „pusztították el” a műsorban készült ételeket (Fotó: Paprika TV)

A műsorban biztosan sokaknak feltűnik majd az egzotikus háttér is, ami a tüsténkedő Margó mögött látható. „Ne lepődjön meg senki, de amit háttérként látnak majd a nézők, az nem kellék. Nekünk tényleg egy óriási Thaiföldet ábrázoló fotó van a kertünkben, pedig mi Ginával még nem is jártunk ott. Ez előtt a fal előtt tálaltuk a vendégeinknek az édesanyám által a forgatáson főzött ételeket Pesterzsébet egy kis családi házának udvarán” − mondja Csabi, és az édesanyjára pillant, aki – mi mást csinálna − éppen cigánylecsót főz a műsor sajtótájékoztatójára érkezett újságírókkal.

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!