Címlapsztori

Danics Dóra: Anyukája már az esküvőt követeli!

Bach Szilvia lánya és párja, Banka Bence boldogok, nyugodtak, kiegyensúlyozottak és lelkesen szerelmesek, együtt tervezik a jövőjüket.

Nem csoda, hogy Danics Dóra és Banka Bence kimondhatatlanul hálásak a Celebrandi műsornak, ami során egymásra találtak. „Azt a műsort miattunk találták ki, csak azért, hogy mi egymásba szerethessünk” – mondja nevetve az énekesnő, amivel párja is egyetért.

A tökéletes otthon

Pedig nem sokon múlt, Dóra ugyanis nem tudta elképzelni hasonló műsorban magát. „Alapvetően biztos, hogy nem vágtam volna ebbe bele, de aznap reggel, amikor hívtak a produkció készítői, volt egy szerelemmel kapcsolatos megérzésem, illetve előtte hívott édesanyám is, hogy az esküvőmről álmodott. Ezek után nem tudtam nemet mondani.” És milyen jól tette, Bence és ő már túl vannak az első évfordulón is. De joggal adódik a kérdés, hogy egy párnak, akik egy műsorban találkoznak, a kamerák előtt randiznak, mikor van az évfordulójuk. „Az első csókunktól, nagyjából a forgatás harmadik hetétől számítjuk a kapcsolatunkat, ez július hetedike” – mondja Bence, és azt is, hogy Szlovéniában ünnepelték meg a kerek évfordulót, ahová gyorsan lejutottak választott otthonukból, Győrből. „Én egy ideje Szombathelyen éltem – így Dóra –, apukám onnan való. Bence pedig Budapesten, Győr a kettő között van, ideális választásnak tűnt. Minden, Szombathely, Pest, Pozsony és Bécs is egy órányira van, ez fontos volt.” És hogy miért? Mert Bencét üzleti vállalkozása az osztrák, a szlovák és a magyar fővároshoz köti.

Nemrég összeköltöztek

Fontos a környezetvédelem

Mindkettőjüknek van egy kutyája, egy pitbull és egy uszkár, így olyan házat kerestek, ahova őket is vihetik. „Csak egy ilyen hirdetés volt, most ebben a házban lakunk. De nem bánjuk, mert szeretünk itt élni, ez a város széle. Közel van rét, erdő” – sorolja Dóra, és azt is, hogy a ház berendezett volt. Bence bútorozottan eladta a pesti lakását, Dóri is felszámolta vasi életét, hozták magukkal a személyes tárgyakat és egy-egy porszívót. „Amit én használok leginkább – néz jelentőségteljesen kedvesére az énekesnő –, pedig a legtöbb munkát megosztjuk, például szeretünk közösen főzni, ráadásul mindketten vegetáriánusok vagyunk évek óta.” „A legtöbbet? – kérdez vissza mosolyogva Bence. – Dóri nem nyúl a biokomposztálóhoz, ahol a giliszták komposztálják a zöldhulladékot, és a füvet sem nyírja.” „Ez igaz – szól az X-Faktor győztese –, de cserébe majd elkészítem idén is az adventi koszorúnkat.” „Abban én is fogok segíteni, tudod mennyire szeretek kézműveskedni…”

„A megértés dominál, nem a harag”

Hát így megy a kedves adok-kapok náluk, de azért nem mindig rózsaszín minden. Nekik is van rosszabb napjuk, ők is odamondanának egymásnak olykor. Az önismeret és a kommunikáció azonban segít áthidalni a nehézségeket, ráadásul van múltjuk és tapasztalatuk, és arra koncentrálnak, mit akarnak a másiktól, nem pedig arra, hogy mit nem. Tudatosan védik is a szerelmüket. „Nem sűrűn fordul elő köztünk konfliktus – mondja Bence. – Szerintem ott történhet vita vagy veszekedés, ahol nincs őszinte kommunikáció. Ha mégis előfordul, akkor azt megbeszéljük. Mind a ketten meg akarjuk érteni, hogy a másik min megy keresztül, tehát a megértés dominál, nem a harag.” „Türelmesek vagyunk egymáshoz, kell egy kis idő, míg lenyugszunk, megemésztjük, és csak azután beszéljük meg a problémát. De ez ritkán van.”

Az év sztáreseménye hamarosan! Szavazz a sztárokra, és nyerj!

Mindezek után adódik a kérdés az esküvőről és a családalapításról, amelyet ők nevetve elhárítanak. „Tudatosan készülünk a gyermekvállalásra, így tudjuk, még nincs itt az ideje”– mondják szinte egyszerre, de azt is, hogy azért már felmerült a téma. „Bence idén vált el, nehéz volt a válása, én pedig soha nem vágytam a nagy napra fehér ruhában, így az esküvő még csak szóba se került.” Legalábbis náluk: mint mesélik, Dóra édesanyja, Bach Szilvia gyakran szóba hozza.

Dóra édesanyja már kérdezgeti, mikor lesz esküvő

Különleges munka

Dóra újfajta, spirituális megközelítéssel tart Budapesten zenei kurzusokat, Paksi Zoltán asztrozófussal. „A Zenemá­gia­ work­shop kétheti egyszeri, három hónapos kurzus olyanoknak, akik gitározni, énekelni tanulnának, alkotnának. Azok jelentkezését is várjuk, akikkel elhitették, nincs ritmusérzékük vagy botfülűek.”

Kiemelt kép és fotók: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!