Címlapsztori

Nyári Darinka és Kiss Ernő Zsolt kislányának jót tett a váltás: „Sokkal kiegyensúlyozottabb lett”

A színész házaspár ki sem lát a feladatokból, de ez igaz a tizenkét éves Zuzura is.

Nyári Darinka és Kiss Ernő Zsolt az utóbbi fél évben vették észre, hogy a lányuk egyre önállóbb: már egyedül írja a leckéjét, és nem kéri, hogy szülei hozzák-vigyék az iskolából. „Ernővel épp az egyik nap csodálkoztunk rá, a lányunk vajon mikor vált egy ’kis felnőtté’?!” – kezdi nevetve az édesanya.

„Megnyílt nekünk”

A házaspár lelkesen meséli, hivatásuk, vállalkozásuk mennyire fontos számukra, az életük azonban – hiába már majdnem nagylány − továbbra is Zuzu körül forog. Azt mesélik, tavaly iskolát váltott, ami a szülei szerint rendkívül jót tett az önbizalmának. „Mi azt látjuk rajta, hogy szárnyakat kapott – újságolja Darinka. – Anélkül, hogy kiadnánk őt vagy a korábbi iskoláját, azt elmondhatjuk, hogy az osztályközösséggel voltak gondjai. Szerencsére, mint mindenről, erről is tudtunk beszélni, megnyílt nekünk, így elmagyarázhattuk neki, hogy ér váltani. Nem kell ott maradnia, ahol nem érzi jól magát, és még akkor sem, ha ehhez másik városba kell járnia. Na és így lett végül Budakalász, ami ugyan nem öt percre van tőlünk, mint a korábbi sulija, viszont elképesztően bevált! Jól kijön az osztálytársaival, szeretik a tanárai, nem csoda, hogy ő maga sokkal kiegyensúlyozottabb lett. A váltással egyfajta szabadságot is kapott, ugyanis külön megkért minket, hadd menjen reggelente egyedül, illetve jöhessen haza délutánonként.”

Darinka és Ernő duettkoncertjét Zuzu is imádta

Darinka és Ernő – mi mást tehetett – elfogadta Zuzu önállósodását, de azért az apuka szívta a fogát. „Nem mondom, hogy könnyű volt belemenni – ismeri el Ernő. – Már egy éve egyedül jár, a bizalom abszolút megvan bennünk, de nem vagyok nyugodt ameddig nem tudom, hogy biztonságosan beért…”

Családi találka

Darinka vezeti a pomázi művelődési házat, de Ernőnek is bőven akad ott feladata, ő felel az arculatáért, illetve ő gyártja házon belül a különböző kulturális podcastműsorokat, így rengeteg időt töltenek ott. „Mint ahogy a lányunk is. Mi a legtöbbször itt ’gyülekezünk’ délutánonként, és nem otthon – meséli mosolyogva az édesanya. – Egyrészről mi Ernővel hajlamosak vagyunk túlórázni, illetve Zuzu ide, a művelődési házba jár táncórára minden kedden és csütörtökön. Ráadásul duplára, mert olyan ügyes, hogy csoportot váltott, viszont amíg nem zárkózik fel teljesen, addig az előzőt sem hagyja ott.” „Elfoglalt gyerek ám! – veszi át a szót Ernő a feleségétől. – Hétfőnként színjátszó van az iskolában. És komolyan mondom, nem mi erőltetjük a színészkedést! Ő szerette volna, ahogy a lovaglást is. Plusz most dől majd el, hogy hetediktől – most hatodikos – megpróbálkozik-e a középiskolával, mert ha igen, akkor felvételi előkészítője is lesz.”

Ernő kiesett a Sztárban Sztár All Starsból, de Darinka nem bánja

Első a gyerek

„Eskü’, nem mi hajtjuk túl a gyereket! – nevet Darinka. – Ő akarja, ő vállalja, de tény, hogy tőlünk is ezt látja… – magyarázza. – Brutál elfoglaltak vagyunk, a művelődési ház mellett vannak vállalkozásaink, épp most helyezünk forgalomba egy táplálékkiegészítőt, amit egyenesen Angliá­ból hoztunk be. Ernő forgatja a Babamániát a TV2-n, meg ugye volt a Sztárban Sztár All Starsban. Az utóbbi esetében nagyon szerettük volna, ha minél tovább bent marad, mégsem bánjuk, hogy így alakult, mert több idő marad a saját dolgainkra.” „Szóval fontosak a munkák, a feladatok, a vállalkozások – veti közbe Ernő −, de mindennek a tetején ott ül Zuzu. Darinkának és nekem is az az első és legfontosabb, hogy ő semmiben sem szenvedhet hiányt.”

Döntsd el Te, hogy ki legyen az év csillaga! Szavazz és nyerj! Kattints!

Kiemelt kép és fotók: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!