Külföldi sztár

Repülőbalesetet szenvedett Sandra Bullock: összetört a magángépe

Nehéz elhinni, hogy a hollywoodi mozik örök szomszéd lánya nyáron betöltötte a hatvanat. Bár a világ egyik leghíresebb színésznője, még mindig nem tudunk róla mindent.

Összegyűjtöttünk néhány meglepő tényt – egy biztos: most élete egyik legfájdalmasabb időszakát éli, hiszen egy kegyetlen betegség nemrég elragadta a szerelmét.

Mi köze az áriákhoz?

Nem köztudott, hogy Sandra Bullock anyanyelve nem az angol, ugyanis operaénekesnő édesanyja, Helga­ ­Mathilde Meyer­ német. 12 éves koráig Nürnbergben élt, mivel amerikai katona apja ott állomásozott, majd Bécsben és Salzburgban lakott. Egy gyerekkórusnak is a tagja volt, bár a színésznő azt mondja, énekhangot nem örökölt a trillázó mamától. 12 évig zongorázott, ám bevallása szerint arra is csak nagy kínkeservesen vette rá magát.

Szüleivel Helgával és Johnnal (Fotó: Getty Images)

Azt tudtad, hogy…

Sandra valaha Hollywood legjobban fizetett színésznője volt? Csak 2014-ben 51 millió dollárt tehetett zsebre.

Lehettek volna egy pár

Remek páros voltak Keanu­ Reevesszel a harminc éve bemutatott Féktelenülben, és Sandra jóval később bevallotta: a forgatáson titokban epekedett sármos filmbeli partnere után. „Olyan édes volt, és olyan jóképű. Ha rám nézett, zavaromban csak nevetgéltem, mint egy tinilány” – mesélte egy talkshow-ban, hozzátéve, hogy soha nem randiztak. Egy későbbi műsorban a színész erre válaszul azt mondta: kár, hogy fogalma sem volt erről, mert titokban ő is odavolt Sandráért. Bárcsak bevallották volna egymásnak! Amúgy nemrég beszéltek arról, hogy el tudnak képzelni együtt egy Féktelenül 3-at.

Azt tudtad, hogy…

jó pár filmje, például a Kísérleti gyilkosság készítésénél nemcsak színésznőként, de producerként is tevékenykedett?

A legrosszabb választása

A színésznő, úgy tudni, csak egyszer ment férjhez, húsz évvel ezelőtt elég meglepő volt a választása. Az agyontetovált Jesse James spéci motorokat épített, és volt egy erről szóló műsora. Kiderült, hogy a rosszfiús külső nem véletlen – férje azzal alázta rommá Sandrát, hogy kiderült: sorozatosan megcsalta, többek közt pornószínésznőkkel, a nők pedig nyilvánosan is kipakoltak a viselt dolgairól. Ráadásul nem sokkal a botrány előtt vitték haza közösen örökbe fogadott fiukat. A ma már 14 éves Louist Sandra attól fogva nélküle nevelte.

Férje, Jesse James többször megcsalta Fotó: Getty Images

Azt tudtad, hogy…

túlélt egy repülőbalesetet? 2000-ben a magángépe a landoláskor összetört, de ő megúszta.

Delikátboltot nyitott

Sandrának van egy húga, Gesine, aki cukrász, és saját iskolája van, ahol másokat tanít sütni, sőt szakácskönyvek sorát adta már ki. De a színésznő maga is elmélyült a gasztronómia rejtelmeiben, annyira, hogy élete során két éttermet is nyitott. Először a Bess Bistrót 2006-ban a texasi Austinban, ez pár éve bezárt, aztán ugyanabban a városban a Walton’s Fancy and Staple nevű helyet, amely egyszerre pékség, kávézó, virágüzlet és delikátbolt. Ez ma is látogatható, ha valaki épp Texasban járna…

Azt tudtad, hogy…

allergiás a lovakra? Ez számára is csak 30 éves korában egy forgatáson derült ki.

Profi felújító

Nem csak a színészethez ért. Ha egyszer nem kapna többé szerepeket, simán megélne abból, hogy régi házakat újít fel és otthonokat alakít át. „Ez régi szenvedélyem, még apámtól örököltem, aki imádott renoválni és reménytelen állapotú házakat a nulláról felújítani. Én meg egy csomó mindent ellestem tőle, hogyan kell vécét beszerelni vagy gipszkartonfalat építeni. Imádom, ahogy új életre keltem a tereket, és úgy látom, van is hozzá érzékem” – mesélte.

Szerencsétlen a szerelemben

A 90-es években Tate Donovan menyasszonya volt, de öt év után kifulladt a szerelem. Később Matthew­ McConaughey lett két évig a párja, és Ryan Goslinggal is együtt jártak másfél évig dacára annak, hogy nagy a korkülönbség köztük Sandra javára. Évekig egy profi NFL-játékos, Troy Aikman is a kedvese volt. Korábban azt gondolta, a karrierje miatt nem talál tartós szerelmet, de aztán 2015 elején megismerte a fotós Bryan Randallt – ő lett élete szerelme. Sajnos vele is rövidre szabták a boldogságát: a férfi tavaly nyáron meghalt, ALS-sel küzdött.

Tavaly nyáron veszítette el élete szerelmét (Fotó: Getty Images)

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárotthon különszáma!

A Story őszi különszáma kapható az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!