Napi friss

Új dalával titokzatos szerelmétől búcsúzik Dobai Aty

Misztikus üzenetekből sincs hiány a dalban.

Dobai Atynak már több dala is megjelent, sőt az Oscar-díjas Szegény párák című filmben is szerepelt. Most pedig megérkezett legújabb szerzeménye, ami ismét sok kérdést vet fel titokzatos múzsájával kapcsolatban! A dalról és a klip elkészültéről Atyt kérdeztük.

Az Égnek a lángok egy különleges dalnak tűnik. Mi inspirált ennek a dalnak a megírására, és miről szól pontosan?
Ez a dal idénre nem volt tervben, ahogy megannyi más dolog sem az eddigi életemben. Egy a semmiből jött szituáció, érzés szülte. Azt az érzést szerettem volna dalba önteni, amikor eldöntöd, hogy kész, vége, lezársz egy korszakot, egy valaki iránt táplált érzést, és eldöntöd, hogy megpróbálsz nyitni valaki más iránt. N, és abban a pillanatban az elfeledésre szánt hölgy „újra rád ír éjszakánként”, hogy a dalszöveg egy részét idézzem, és abban a pillanatban omlik össze minden…

Az év sztáreseménye hamarosan! Szavazz a sztárokra, és nyerj!

Az új dal az Ébressz fel! folytatása. Hogyan kapcsolódnak ezek a dalok egymáshoz, és miért érezted szükségét a történet folytatásának?
Minden történet úgy szép, ha van egy bevezető ismertetője – Ébressz fel!, egy kis bonyodalom – Égnek a lángok, és egy lezárása. Ha végignézik a klipet, a lezárás részre is fény derül.

Az új dal és klip kapcsán mit szeretnél, hogy a közönség érezzen vagy gondoljon, amikor először meghallgatja vagy megnézi?

Biztos vagyok benne, hogy ha meghallják ezt a dalt és értelmezik a szöveget, akkor azonnal a magukénak fogják érezni, mivel ez egy eléggé olyan téma, amiben szerintem sokunk megfordul az élete folyamán.

Mesélnél a forgatásról és arról, hogyan álmodtad meg ezt a klipet, illetve ez az első fekete-fehér zenei videód. Miért választottad ezt a stílust, és mit szeretnél ezzel kifejezni?

Ez a klip, akárcsak a dal, sok mindenben más, mint az eddigiek. Úgy tudnám megfogalmazni, hogy ennek a történetnek a megfogalmazása talán eggyel felnőttesebben lett megfogalmazva. Szinte az összes dalomnál tudtam, hogy mit szeretnék viszontlátni a klipben, ez most is így történt. Az első perctől tudtam, hogy valami nagyon letisztult videót szeretnék, legyen egy kicsit művészien érzékeny, és azt hiszem, hogy erre a fekete-fehér stílus egy tökéletes kifejező forma. Akárcsak amilyen az én lelki világom, ez a dal, ez a történet, a forgatás is nagyon intim volt. Összesen egy 4 fős stáb volt jelen: Körtési András, aki az operatőr-vágónk volt, Müller Krisztián, akinek a csodálatos werkfotókat köszönhetjük, és nagyon kedves barátom, Vincze Kitti, akinek az érzéki koreográfiát és a csodálatos táncművészetét láthatjuk a klipben. Szükségem volt erre az intimitásra, mert ha többen lettünk volna, biztos, hogy zavarban érzem magam, és nem tudtam volna elengedni magam a forgatáson.

Fotó: Müller Krisztián

A dalaidban gyakran rejtelmes, titokzatos elemekkel találkozunk. Miért tartod fontosnak ezt a fajta misztikumot a zenédben?

Az élet egy nagy játék, és meg kell tanulni jól játszani! A mai világban annyi lehetőség van, hogy például egy dalt, egy premiert még izgalmasabbá tudunk tenni. Azt tapasztalom, hogy a nézőim, hallgatóim imádják ezt, és már-már el is várják, hogy mindig legyen valami misztikus üzenet, jel a dalaimban.

Mikor tudjuk meg, hogy ki a titkos múzsád, akiről már a második dalod szól?

Vártam ezt a kérdést. De a válaszom még mindig ez: MAJD HA ELJÖN AZ IDEJE!

Kiemelt kép: Müller Krisztián

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!