„Genau meins!”, azaz „Pont nekem!” – kedveskednek a szállásadók mottójuk feliratával már a bejáratnál, és később is – a kiránduláshoz kikészített kölcsönhátizsáktól kezdve az éttermi szalvétáig. És valóban, a családi vállalkozásként alapított cég szívvel-lélekkel odafigyel arra, hogy aki betér hozzájuk, azt érezze, minden őérte van. A Naturel Hotels & Resorts négy egységből áll: a lélegzetelállító panorámájú, spa- és wellnessrészlegű, 4 csillagos Schönleitn hotelfaluból, a Faaker See tó partján álló, 3 csillagos Seeleitn hotelfaluból és két luxusvendégházból, a hegyek között található Chalet am Bergből (magyarul Chalet a hegyen) és a tókapcsolatos Chalet am See-ből (Chalet a tónál).
Modernizált parasztházak
A Schönleitn**** és a Seeleitn*** hotelfalukba megérkezve, úgy érezhetjük magukat, mintha egy skanzenban járnánk, hiszen az épületek 400 éves parasztházak rusztikus faanyagából készültek. Az ötlet az 1970-es években született meg Robert Rogner Európa-szerte elismert építési vállalkozó fejében (Magyarországon a hévízi Hotel & Spa Lotus Therme fűződik a nevéhez), aki országszerte felvásárolta a régi parasztházak faanyagát, majd elkészített belőlük egy prototípust. Igazi kuriózumnak számított, amikor 1978-ban megnyitotta a vendégek számára az első korszerűsített parasztházait a Seeleitn hotelfaluban.
Tipp
A közelben található Ceron Citruskert több mint 280 citrusfajt mutat be a világ minden tájáról. A Buddha keze elnevezésű ősi fajta például egy hatalmas kezet formáz, de vannak itt a Medici-gyűjteményből származó és ritka egzotikus fajok is. Az üzletben citrusokból készült finomságokat is vásárolhatunk.
A család névválasztása, a Naturel, azaz „természetes” jól tükrözi a szemléletüket: a természet lágy ölén pihenhetünk családias környezetben, miközben a környék csodáit élvezve raftingolhatunk, canyoningolhatunk, kenuzhatunk, kajakozhatunk, golfozhatunk, lovagolhatunk. Emellett a tulajdonosok ökotudatosak: az ételeket-italokat és a berendezési tárgyakat is helyi beszállítóktól és termelőktől szerzik be. A hotelfaluk szakácsai a régió termékeiből készítik az olasz–szlovén–osztrák konyha remekeit. Sőt a környezetvédelem jegyében mindkét hotelfalu autómentes, így a gyerekek szabadon szaladgálhatnak a hatalmas zöld területeken.
Bővebb információ: www.naturelhotels.com
Kiemelt kép és fotók: Archív