Hazai sztár

A Drága örökösök Babettja fél évig a színház öltözőjében lakott

Szőts Orsolya nem tagadja, boldog és elégedett a sorsával. Pedig ő is volt olyan mélyponton, ahol más talán feladta volna.

Sokan felkapták a fejüket a hangos nevetésre, beszélgetésre, amikor a Babettet, a boltos lányt alakító Szőts Orsolya az első forgatási napján a Drága örökösökben találkozott ­Fekete Györgyi színésznővel. Orsi ugyanis sokszor látta színpadon, majd dolgozott is Györgyivel szülővárosában, Egerben. „Akkoriban sokan megkérdezték, Györgyi lánya vagyok-e. Nem, az én családomnak annyi köze van a művészetekhez, hogy az egyik dédapám szabó volt – mondja a mindig jókedvű bábszínésznő. Merthogy Orsi eredetileg az. – A gimnázium után az egri Harlekin Bábszínház stúdió­jába jelentkeztem bábtervezőnek. Egy bökkenő volt, csak én jelentkeztem erre a szakra, és azt javasolták, válasszam a bábszínészképzést. Sohasem bántam meg a döntésemet.” Tíz évig volt bábos színész Békéscsabán, közben elvégezte a Színművészeti Egyetemet. „A bábosokat sem fizetik túl, az egyetem mellett nem engedhettem meg magamnak a színészházat sem, így fél éven át a színház öltözőjében laktam. A szüleim is, a párom is felajánlotta, hogy segít, de makacs és akaratos vagyok, a magam erejéből akartam boldogulni. Sikerült, és erre büszke vagyok, pedig otthonról egy hátizsákkal és egy Szíj Melinda-­szatyorral jöttem el – mondja Orsi. És valóban ma, 35 évesen játszik többek közt Budaörsön, évek óta forgat sorozatokban, és nem mellesleg boldog házasságban él férjével Budapest környéki házukban. – Fényes a szerencsecsillagom” – kacsint erre egyet.

A Királyban is játszik (Fotó: RTL Sajtóklub)

Kitartóan kereste az igazit

A szerelemben nemigen volt szerencséje korábban, pedig azt mondja, valójában nagyon szerelmes típus. „Finoman szólva is, túlcsordultak a vonalaim a gimnáziumban, így inkább csak plátói szerelmeim voltak, például Ivanics Tamás, aki maga is színész lett, és az egyik legjobb barátom. Egy viszonzatlan szerelem hatására, bánatomban aztán leadtam harminc kilót, 46 kilogrammra fogytam. De mégsem jött a szerelem. Aztán rájöttem, hogy jól kell éreznem magamat a bőrömben, és minden megváltozott.” Ezután ő volt az a csaj, akire a diszkóban nyomultak a fiúk, akit körülzsongtak, de Orsi komoly szerelemre vágyott. „A következő években pocsék randijaim voltak, amelyeknél az is jobb lett volna, ha én veszek magamnak virágot. Elvesztettem abbéli reményemet, hogy megtalálom azt a férfit, akit keresek.” De megtalálta, mégpedig a húgának köszönhetően. Az egyik közösségi oldalon felkeltette Orsi figyelmét egy fiú, megmutatta a húgának, aki nővére tudta nélkül rábökött, és bejelölte. Volt nagy meglepetés, amikor a fiú, Balázs ráírt Orsira.

Férjével (Fotó: Archív)

Lánykérés gipszben

Hosszú heteken, hónapokon át leveleztek, talán mert a színésznő épp a bizalmatlan korszakát élte, de végül csak találkoztak. Mindennek 13 éve már. Hamar rájöttek, hogy bár szinte mindenben különböznek egymástól, közös az útjuk. Éveken át éltek távkapcsolatban, Orsi Békéscsabán dolgozott, Balázs Pesten. Este egyikük felült a vonatra, másnap hajnalban meg hazament, így találkozgattak. Aztán a színésznő Pestre költözött, majd együtt álmaik házába. Itt, a teraszon kérte meg az akkor egy baleset miatt lábgipszet viselő Orsi kezét Balázs 2020 őszén. „Az első randevúinkon azt mondtam neki, hogy ha valaha gyűrűt húz az ujjamra, akkor ne éljünk hosszú jegyességben. Úgyhogy letérdelt elém, megkérte a kezemet, majd szólt, hogy a jövő hét kedden lesz az esküvőnk. Mindent megszervezett, ami nagyon romantikus, én meg újra hálás voltam a szerencsecsillagomnak. Nekem csak annyi volt a dolgom, hogy a gipszet leszedessem. Habár akkor még rajta kellett volna maradnia, de könyörögtem az orvosnak, hogy vegye le, az esküvőmre mégsem mehetek gipszben. Megtette, de kikötötte, legyek óvatos, így tűsarkú helyett tornacipőben mondtam ki az igent.”

Papus és Bogyókám

Így becézi ­egymást Orsi és férje leg­gyakrabban, de emellett szinte minden héten új beceneveket találnak ki egymásnak.

Kiemelt képek: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!