Hazai sztár

Zalatnay Sarolta – Egyre többször gondol arra, mennyi ideje lehet hátra

Hiába pozitív és derűs személyiség a 75 éves énekesnő, mostanában mégis lépten-nyomon eszébe jut az elmúlás.

Ha kínzó gondolatok gyötrik, rendszerint a szüleit hívja segítségül. Főleg akkor, amikor az éjszaka közepén felriad, és nem tud visszaaludni. „Ilyenkor sokszor azon rágódom, vajon a zenész kollégáim közül ki lesz a következő? Vajon mennyi időm lehet még hátra? Alakul az égi zenekar… Csak ülök álmatlanul az ágy szélén, és könyörgök anyának és apának, segítsenek elhessegetni ezeket a gyötrő gondolatokat. Ilyenkor mindig megnyugszom. Ők sosem beszéltek a halálról. Mivel művészlélek vagyok, ezzel együtt jár a túlérzékenység, a rendkívüli érzelmesség is. Ezért sem könnyű sokszor – árulja el Sarolta, aki mostanában egyre többször tart a magánytól is. – Ma már nem az van, hogy a bulik után beülünk beszélgetni, meginni egy üveg pezsgőt a barátokkal, hanem megyek haza. Szilvike barátnőm ugyan sokszor itt van nálam, és a menedzserem, Barbi is gyakran meglátogat, de ­Ildikó barátnőm nemrég elhunyt. Ugyanakkor a lányom sokszor Pesten van, kevés időt töltünk együtt. Az esték, az éjszakák magányosak. Ilyenkor a YouTube-on szoktam nosztalgiázni, régi felvételeket nézni.”

A Sztárban Sztár színpadán (Fotó: Schumy Csaba/fotocentral.hu)

A hajlamot komolyan kell venni

Nemrég elment egy teljes kivizsgálásra, mert megijedt, amikor több pályatársa is hirtelen meghalt. „Persze eddig is rendszeresen látogattam az orvost, szerencsére most nem találtak rosszindulatú elváltozást. ­Sosem ittam, sosem dohányoztam, igyekeztem egészségesen élni. Úgy tűnik, hogy az édesanyám génjeit örököltem. Hiszen neki hosszú élete volt, 85 évesen még pingpongozott, igazán aktív volt. Apám ’56-ban halt meg, ­jóvágású, Jávor Pál-külsejű, szép szál ember volt, közel 100 kg-os. Ő gyomorrákban ment el, 52 kilósra fogyott. Én akkor 8 éves voltam – folytatja a Storynak Cini, akiben elevenen élnek a családfő utolsó napjai is. – Édesanyám folyamatosan morfiummal ­injekciózta. Ma is látom magam előtt az állólámpát, ami mindig le volt takarva, mert bántotta apukám szemét a fény – ­meséli, majd hozzáteszi, az anyukája nőgyógyászati rákban halt meg. – Ez egy hajlam. Folyamatosan ellenőrzésekre kell járnom, hogy időben elcsípjük, ha valami baj van.”

Lányával ma is bensőséges a kapcsolata (Fotó: Csányi István)

„Belül csendben tűrök”

Szerencsére a zene, a koncertek a mai napig óriási energiát adnak. „Ugyan nem egyszerű élőben végignyomni a másfél órás fellépéseket, mégis ­pozitívan hatnak rám. Hiába fáradok el, lelkileg feltöltenek. De az is tény, hogy anyukámtól örököltem egy olyan tulajdonságot is, hogy nem mutatom a szenvedéseimet. Belül, csendben tűrök, és egyszerűen, higgadtan csinálom a dolgaimat, bármi is történik – folytatja az énekesnő, aki megjegyzi, hogy a színpadon is előfordultak már vele kellemetlen helyzetek. – A magas sarkú ­cipőktől már többször is kifordult a bokám. Olyanokat tanyáztam, hogy megrepedtek a ­csontjaim is. De én sosem ­siránkoztam, mindig felálltam és folytattam a koncertet. Ugyanúgy, mint az élet leg­nagyobb megpróbáltatásai után.”

Kiemelt képek: Csányi István, Nagy Zoltán/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!