Külföldi sztár

Elizabeth Taylor: „Egymásnak teremtett minket a sors”

A legendás díva azok közé a hollywoodi sztárok közé tartozik, akiknek egyik napról a másik kellett szembenézniük társuk hiányával.

Bár legtöbben a nyolc esküvőjére emlékeznek, az özvegyek fájdalma őt sem kerülte el. Két tönkrement házasság és a másodikból született két gyerek után a producer Mike Todd lett a harmadik férje, akiért nagyon odavolt. Alig egy éve házasodtak össze, a kislányuk, Liza még csak nyolc hónapja született, amikor Todd meghalt – lezuhant a színésznőről elnevezett magánrepülőgépével. A csupán 26 éves kismama teljesen kétségbe esett. „Úgy éreztem, Mike-kal egymásnak teremtett minket a sors, ami aztán kegyetlenül eltépett egymástól” – mesélte. Később azt is elismerte, hogy a két évvel később kötött negyedik házasságába a gyász kergette bele: hozzáment ahhoz, aki a leginkább vigasztalta, a halott férje jóbarátjához, az énekes Eddie Fischerhez.

Liam Neeson: „A halála ma sem tűnik valóságosnak”

Leírhatatlan csapást jelentett a színész számára felesége, Natasha Richardson hirtelen elvesztése – a színésznő alig 45 évesen síbalesetben halt meg 2009-ben. Neeson apaként két kamasz
fiúval maradt magára, az egyik 14 éves volt, a másik 15. Miközben egyedül kellett megbirkóznia a hétköznapokkal, a gyász jó időre szinte megbénította. Pár éve így írta le az érzéseit: „Natasha halála soha nem tűnt valóságosnak, és néha még ma sem érzem annak. Olykor, ha otthon nyílik az ajtót, hirtelen arra számítok, hogy mindjárt meghallom a hangját.” A napokon belül 70. születésnapját ünneplő színész igyekezett továbblépni, és voltak azóta kapcsolatai, de soha nem nősült újra.

Natasha Richardson 45 évesen síbalesetben halt meg (Fotó: Profimedia)

Steve Irwin felesége, Terri: „Sokszor ma is elönt a szomorúság”

Már 15 éve, hogy a Krokodilvadásznak becézett népszerű tévés természetbúvár életét vesztette: műsora forgatásán egy tüskés rája éppen szíven szúrta. 44 éves volt, feleségét egy nyolcéves kislánnyal és egy alig hároméves kisfiúval hagyta magára. Tizenöt évig voltak házasok, és Terri még mostanában is arról beszél, hogy soha nem fogja tudni igazán feldolgozni a férje halálát. „A gyász a legváratlanabb pillanatokban tör elő, sokszor ma is elönt a szomorúság – mondja az özvegy. – Az első időben teljesen a padlóra kerültünk, egyfolytában a filmjeit néztük. Csak az segített, hogy gondoztuk az örökségét: folytattuk a filmezést, elláttuk az állatkertet.” A feladatokban az immár felnőtt gyerekeivel máig osztoznak.

A Krokodilvadász 44 évesen hunyt el (Fotó: Profimedia)

Michelle Williams: „Máig tartó űrt hagyott maga után”

Lánya apját, Heath Ledgert különböző gyógyszerek és drogok halálos kombinációja ölte meg 2008-ban. Matilda akkor még csak kétéves múlt, és bár a sztárpár addigra már nem élt együtt, a színésznőt rettenetesen megviselte a tragédia. Michelle a férfi függősége miatt költözött el, de még szerette, és bízott abban, hogy Ledger­ jó útra tér. Évekig bűntudat kínozta a halála miatt, csak a lányukban talált vigaszt. „Matildában ő is tovább él, óriási köztük a hasonlóság. De máig tartó űrt hagyott az életünkben a hiánya, hiába tanultunk meg vele együtt élni. Másképp látom azóta a világot, tudom, milyen mulandó” – mondta.

Matilda kétéves volt, amikor Heath Ledger meghalt (Fotók: Profimedia)

Kobe Bryant felesége, Vanessa: „A három lányom ad erőt”

Két éve az egész világot megrázta a világklasszis kosárlabdázó tragikus halála: 41 évesen helikopterrel zuhant le, vele utazott egyik kamasz lánya is… Három gyerek maradt utána félárva: a 17 éves Natalia, a három esztendős Bianka és a hat hónapos Capri. Kobe felesége, Vanessa teljesen összetört, egyszerre gyászolta a lányát és a férjét. A sztárvilágban ritka tartós házasság volt az övék. Bár egy hullámvölgy idején majdnem elváltak, végül újra tudták kezdeni a kapcsolatot – a két kisebbik lány a békülésük után született. „Ez a fájdalom elképzelhetetlenül mély, de valahogy át kell verekednem magam rajta. Vannak rosszabb napjaim, de a három lányom erőt ad. Vigyáznom kell rájuk” – mondta az özvegy.

A kosárlabdázó Giannával együtt szenvedett balesetet (Fotók: Profimedia, Archív)

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!