Reggelim: „Általában házi tojás idényzöldségekkel – télen savanyú káposztával –, egy szelet házi sajttal és minőségi kovászos kiflivel. Ha iszom hozzá egy csésze Erdélyből hozott málnalevél- vagy mentateát, kettőig meg sem éhezem. Egy gyorséttermi reggeliről ez nem mondható el. De olyan is van, hogy húslevest eszem.”
Tízóraim: „Dr. Tóth Tamás obezitológus tanácsára igyekszem napi háromszor enni. Két étkezés között így már nincs nasi, még egy alma sem.”
Ebédem: „Pici rizs hallal vagy szárnyassal. Mindig én főzök, sokszor a kollégáimnak is csomagolok.”
Uzsonnám: „Alapból nem kávézom, de ha olyan helyen járok, ahol tudom, hogy nagyon finom, nem hagyom ki. Kikérek egy növényi tejes lattét. Ez az én luxusom.”
Vacsorám: „Sokszor megeszem egy levest vagy egy növényi tejjel készített főzeléket még előadás előtt.
Ha hazaérve mégis éhes lennék, sajtot, kolbászt falatozom fokhagymával, mert hiszek az utóbbi gyógyító erejében.
És szerencsére nem vagyok szénhidrátfüggő, így a kenyeret mellőzöm.”
„Ez van a hűtőmben”
Náray Erika nem is titkolja: idő, pénz és energiabefektetéssel jár mindenből minőségit beszerezni. A boltból egyre kevesebbet vásárol, csupán néhány alapélelmiszert. „Ami mindig van otthon, az a rizstészta, a bulgur, a rizs, a krumpli, a növényi tej és a minőségi liszt. A hűtőm és a fagyasztóm kizárólag háztól vásárolt hússal van feltöltve, máshol veszem a kacsát, a libát, a csirkét és a sertést. A tojásért egészen Egercsehiig autózom, a sajtot pedig Nemtiből szerzem be. Ezekből az élelmiszerekből mindig lehet finomat főzni” – mondja a színésznő.
A cikk elején látható videó AI alapú tartalomkészítővel készült.
Kiemelt kép: Olajos Piroska/fotocentral.hu




