Sztáréletmód

Egészségmániás sztárok – „Amióta tudatosabban étkezem, boldogabb ember vagyok”

A cikkünkben szereplő hazai hírességek úgy gondolják, megérte életmódot váltani.

Sütő Enikő – A módszere sokaknak radikális lehet

A modell-műsorvezető szerint azzal, hogy odafigyel az immunrendszerére, jó néhány betegségtől ­megkíméli magát. „Az immunrendszer megerősítése a bélflóra helyreállításával kezdődik, ehhez elengedhetetlen a rendszeres tisztítókúra. Ez nálam egyet jelent a böjttel, amikor kipucolom a szervezetem. Az én módszerem kissé radikális lehet másoknak, mert kizárólag nyers zöldségeket fogyasztok – de ezt nem is feltétlen ajánlom! Én megtehetem, hiszen évtizedek óta rendkívül tudatosan táplálkozom. Amit viszont nyugodt szívvel tanácsolok, az a csontleveskúra, ami csodákra képes! Igaz, az elkészítése hosszadalmas, 24 órán át főzöm a csontokat, és csak az utolsó fél órában teszem bele a zöldségeket. Ha egy hétig ezt esszük, nemcsak a szervezetünkben felhalmozódott méreganyagok jó része ürül ki, de fel is vértezzük az immunrendszerünket.”

Lukács Miki – Reformkonyhát visz

Az édesapának a kislánya jólléte a legfontosabb. „­Annabellának teljesen normális, hogy a délutáni meseolvasás mellé nem chipset, kekszet vagy bármi vackot rágcsál, hanem zöldséget, gyümölcsöt. Sőt az egyik kedvenc nasija a mozzarella paradicsommal, nyakon öntve olívaolajjal, megszórva egy kis bazsalikommal, oregánóval. Most biztosan sokan felteszik a kérdést, hogy ezt eszi egy nyolcéves gyerek?! Igen, ezt, és imádja. Mivel otthon reformkonyhát tartok fenn, és mivel Annával mi is törekszünk az egészséges életmódra, a gyerek ehhez szokott hozzá. És tudom, hogy ő még csak kislány, az is a dolga, hogy összemaszatolja magát fagyival, csokival, de nem mindennap, és nem a zöldség-, gyümölcsevés kárára.”

Peller Annával egészségtudatosan nevelik a gyereküket (Fotó: Smagpictures)

Wossala Rozina – Napi kétszer eszik

Három éve Costa Ricán járt, és az ott töltött idő felért számára egy tisztítókúrával. Ekkor jött a felismerés: változtatnia kell az életmódján. „Már régóta nem éreztem jól magam a bőrömben. Elkezdtem odafigyelni arra, hogy jól egyek. Napi két étkezésem van.” Reggel, ébredés után megiszik egy nagy pohár préselt levet, majd összeüt magának egy tojást rengeteg zöldséggel. A második, a főétkezése egy könnyű saláta vagy leves. „Mióta tudatosabban étkezem, sportolok, boldogabb ember vagyok. Átalakult a testem. Sosem leszek modellalkat, viszont szeretném magamból kihozni a legtöbbet.”

Pataki Zita és férje, Ati – Együtt könnyebb

Beneveztek egy életmódnavigátor-programba, ahol rájuk szabták, mit sportoljanak, hogyan táplálkozzanak. „Nekem a lombikok miatt rendesen felborult a hormonháztartásom, rengeteg méreganyag rakodott le, de mikor legutóbb a hormontanácsadómnál jártam, olyan szép ­eredményeim lettek, mint még soha! Az életmódváltás másik klassz hozadéka, hogy amint elhagytuk az étkezéseinkből a húst, helyreállt a vérnyomásunk. Amióta kizártam a hisztamintartalmú ételeket, nincs, ami elvonja a magnéziumot a szervezetemből, nem görcsöl be a testem edzés közben.”

A sport is elengedhetetlen része az életüknek (Fotó: Archív)

Novodomszky Éva – Nem tart otthon feldolgozott élelmiszert

Amióta pizzériát üzemeltet, több szénhidrátot eszik. „A diétákkal nem vagyok jóban. De van egy mediterrán diéta, amit életmódszerűen tartok. A lényege csupán annyi, hogy napközben, legtöbbször ebédre eszem tésztás ételeket, este viszont már csak halat, húst szedek a tányéromra, rengeteg zöldséggel és salátával, éppúgy, mint az olaszok. Így hiába élek a szénhidrátok csábításában, tudok mértéket tartani – meséli a Család-barát műsorvezetője. – Illetve nagyon adok dr. Filippo Ongaro olasz táplálkozási szakértő véleményére, akinek az egyik legfontosabb tanácsa, hogy kerüljük a finomított ételeket.”

Kiemelt képek: Archív, Smagpictures

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!